Forum Vikt - Kropp & själ
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Ni som gjort en gastric sleeve/bypass

  Mån 11 feb 2019 17:24 Läst 0 gånger Totalt 13 svar
  Visar endast inlägg av Demona - Visa alla inlägg
  Mån 11 feb 2019 17:24

  Idag fick jag veta att jag är godkänd för en viktoperation. Jag skulle vilja veta från er som gjort en operation, hur bestämdes det om ni fick göra en sleeve eller bypass? Jag hoppas jag får vara med och påverka då jag vill göra en sleeve. När börjar man med pulverdieten? Hur lång tid från att ni blev godkända tills ni var opererade?

 • Mån 11 feb 2019 20:59 #2

  Hej Cecese och tack för ditt svar! Det låter som det ändras hela tiden med om man behöver gå ner i vikt, vad man får äta osv. Det var intressant att läsa att det kan bli så som du berättar om. Jag hoppas fortfarande jag får välja sleeve även att jag har mycket att gå ner. Hur lång tid tog det från att du blev godkänd tills du fick träffa kirurgen?

 • Mån 11 feb 2019 22:02 #5

  Tack för ditt svar cecese, jag hoppas jag inte behöver vänta allt för lång tid innan det blir min tur.

 • Mån 11 feb 2019 22:06 #6

  Hej liv med sleeve! Tack för ditt mycket utförliga svar. Jag uppskattar det verkligen!

  Jag har försökt läsa på så mycket jag kunnat om de olika operationsmetoderna och jag kände tidigt att jag inte ville göra någon bypass. Det tog många år för mig att mogna i att ställa mig i kö i hopp om att få göra en sleeve. Jag hoppades jag skulle klara av att gå ner det själv, som jag klarat av tidigare men nu går det helt enkelt inte längre och jag måste be om hjälp.

  Det är så skönt att höra att det finns ni som blivit hjälpta till ett bättre liv. Jag hoppas komma tillbaka till det jag med.

 • Tis 12 feb 2019 06:35 #11

  Hej westperg! Ja, jag är helt klart villig att äta pulverdiet den tid läkaren rekommenderar även att jag förstått att många förklarat att det är jättejobbigt. Jag förstår att en operation inte är en genväg utan att man måste kämpa. Kan jag minska fettet i buken innan operation för att underlätta gör jag givetvis allt jag kan.

 • Tis 12 feb 2019 06:45 #12

  Liv med sleeve, jag försöker läsa på så mycket jag bara kan. Jag känner två som gjort en gastric bypass. Den ena har det gått bra för den andra opererade sig för ungefär tio år sedan och hon har tyvärr råkat ut för diverse komplikationer. Det var nog det som avskräckte mig från en operation initialt. I mitt fall handlar det inte om att jag inte vet hur jag ska äta. I mitt fall handlar det om att jag inte går ner i vikt även att jag gör som ?man ska?. Jag hoppas kroppen ?ställer om sig? efter en operation eller vad man ska säga. Jag längtar efter att få en kropp som orkar något. Jag kan inte ens klippa tånaglarna pga att magen är i vägen nu :( jag tycker jag har försökt precis allt men kroppen verkar ha låst sig ovillig att släppa vikten. Äter jag som jag ska och rör mig så går jag inte upp i vikt, men jag går inte heller ner ett gram. Jag är jätteorolig för att inte kroppen vill gå ner när jag bara ska äta pulver heller men jag väntar med att prova tills det är dax, ifall kroppen faktiskt vill släppa några kilon.

 • Tis 12 feb 2019 17:53 #13

  Jag är godkänd av Sahlgrenska och väntar på att få träffa en läkare. De trodde det kunde ta ca 3 månader. Vad händer på det mötet? Hur långt efter det besöket är operationen?

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll