• Äldre 12 Feb 08:48
    8290 visningar
    58 svar
    58
    8290

    Äter EPA-Glandin för att bli gravid

    Hej! Jag har börjat äta EPA-Glandin i hopp om att det ska hjälpa mig bli gravid! Har läst lite om det och det ska tydligen göra slemhinnan tjockare så att ett ägg lättare kan fästa i livmodern. Tänkte att det kan ju inte skada att testa då det innehåller omega3 och omega6 och lite annat som är bra för en bra balans i kroppen :) jag tar 2 tabletter varje dag ihop med folsyra!

    Vi har försökt Sedan december 2017 utan minsta plus så provar allt just nu xD

    Nån annan som vill hänga på och prova tillsammans med mig? :)

  • Svar på tråden Äter EPA-Glandin för att bli gravid
  • Äldre 12 Feb 12:34
    #1

    Ingen annan som vill prova? :)

  • Äldre 13 Feb 08:40
    #3
    minnie768 skrev 2019-02-13 08:31:57 följande:

    Jag äter också EPA-Glandin, men det vet du ju redan efter att jag berättat det i en annan tråd :)

    ÄL-6 idag och har fått en stegring på testerna, längtar lite till bim så att man kan börja hoppas igen :)


    Ja precis! Dig visste jag om :D men tänkte om det var fler som ville hänga på! Kanske bara är vi två som provar detta då :) kul med stegring för dig! Jag använder inga tester då jag blir så stressad men känner av ÄL starkt ändå! Är på ÄL-4 och längtar också massor till Bim för jag är så nyfiken på om detta kommer funka haha :D det verkade ju bra när man kollade statistiken!
  • Äldre 13 Feb 12:31
    #5
    minnie768 skrev 2019-02-13 11:56:41 följande:

    Vi får hoppas att det kommer fler snart som hakar på :) Tyckte synd om dig som inte fått några svar så var tvungen att kommentera här också, haha. Min äl har flyttat på sig +/- några dagar senaste månaderna så vill gärna ha lite koll då jag knappt märker äl alls förutom lite ökade flytningar den veckan. Vi får verkligen hoppas att vi följer "trenden" och plussar om några veckor ;) haha


    Det är lättare att starta en tråd om ett ämne än att prata i BIM-trådarna där alla pratar om allt möjligt :) jag avundas dom som inte märker av ÄL! Min ÄL gör så ont så jag viker mig dubbelt och kan inte ta ett enda steg på flera minuter! I somras kom den smärtan mitt i en attraktionskö på Liseberg, fick halta mig fram för att folk inte skulle bli sura xD haha så jag märker med en gång! Det är då ägget släpper :) Så har rätt bra koll! Ska bli spännande att se hur tabletterna påverkar min ÄL smärta denna månaden och om det verkligen funkar så bra som alla säger :)
  • Äldre 14 Feb 10:21
    #7
    minnie768 skrev 2019-02-13 13:26:22 följande:

    Håller helt klart med dig! :)

    Oj så pass?! :O Jag hade gärna känt av den lite grann i alla fall, jag har ju ingen aning hur långt efter ägget släpper efter ett + på älstickan. Men klart, så där mycket kanske jag inte hade velat ha :/ Du får hålla mig uppdaterad här i tråden hur det blir den här månaden, om det blir någon skillnad :)


    Jag räknade alltid att dagen efter positivt ÄL test är själva äldagen, och tror det är samma med min smärta! Har en lutealfas på 15 dagar och räknar jag ÄL dagenefter min smärta så är det 15 dagar! När jag tog tester hade jag positivt samma dag som jag fick smärtan så brukar stämma hyfsat :) jag har börjat känna av ÄL lite nu, gör ont i vänstra äggstocken så det borde ske i helgen :D
  • Äldre 17 Feb 15:57
    #9

    Idag har jag ÄL enligt FLO appen men har inte samma starka smärta som jag brukar ha! Så antingen är ÄL senare eller så kanske glandinet gör att det inte blir samma värk? Vi har legat i bra iallafall så nu hoppas vi på det bästa :) hur går det för dig?

  • Äldre 17 Feb 23:11
    #11
    minnie768 skrev 2019-02-17 21:39:47 följande:

    Spännande! Har inte läst någonstans att tabletterna ska påverka ägglossningen i sig? Bara att det ska göra att ägget har lättare att fästa sen. Men kan ju vara så. Det vore ju väldigt bra för dig om du känt av de så tydligt tidigare? Min äl är beräknad till idag enligt flo, men på tisdag enligt NC. Tror det blir imorgon eller på tisdag, börjar få ökade flytningar nu på em så det är på g iaf :)

    Är glad om det dröjer några dagar till då sambon varit bortrest över helgen :)


    Hoppas den kommer senare då :) nej jag vet inte hur det funkar med ägglossning, som du säger har jag inte heller läst att den ska förändras. Jag har ÄL flytningar och lite småvärk, faktiskt blivit lite starkare nu ikväll så är säket ägglossning nu :D jag räknar från idag iallafall då jag känner som mest idag!
  • Äldre 26 Feb 18:41
    #16
    Ok1020 skrev 2019-02-26 17:07:44 följande:

    Hej! Äter borago vilket ska vara i princip samma sak vad jag förstått. Är inne på mitt 7e försök, har en vad man skulle kalla exemplarisk cykel på 28 dagar och allt går precis som en klocka. Jag har ÄL varje månad vid samma cykeldag enligt NC, får alltid positivt ÄL test. Känner verkligen min ÄL. Nu har jag ätit borago sen cykeldag 1, fick positivt ÄL-test idag men har inte haft direkt ont än. Dock har jag mycket mycket mer älflytningar, har alltid haft det men nu är det dubbelt typ..


    Är det första försök med borago? Ja det är nog samma sak! Kul men en till som provar :D det är ju jättebra med älflytningarna! Mina blir bara vattninga vanligen men denna månad fick jag trådiga flytningar :) kanske är borgagon som hjälper till! När har du Bim om du har ÄL nu?
  • Äldre 6 Mar 22:04
    #27

    Första försöket med glandinet gick i kras då mensen kom idag. Har en väldigt sparsam mens dock, det brukar va massor dom två första dagarna och sen avta i två dagar. Men idag har det bara kommit lite grann, typ som att mensen är slut redan? Rätt skönt med mildare mens utan Niagarafallet jag brukar få haha :) jag fortsätter med EPA glandinet en månad till :)

  • Äldre 7 Mar 07:38
    #29
    Fian89 skrev 2019-03-07 06:35:24 följande:

    Det gick inte för oss heller men jag provar också en månad till.. Undra om det är tabletterna som gör att du får mindre mens? Jag fick mycket mindre mensvärk än vad jag brukar få (iofs har jag ätit lite olika vitaminer m.m. denna månad så det kan ju vara någon av de andra också).


    Du kan glömma det jag skrev för nu inatt kom floden, blödde igenom så nu är allt som vanligt xD men har också mildare mensvärk, känns bättre än andra månader :)
  • Tue 16 Apr 2019 20:00
    #49
    minnie768 skrev 2019-04-16 16:58:04 följande:

    Jagerika hur går det för dig? Är inte själv så aktiv här längre, men funderar en del hur det går för er? Försökte skriva ett meddelande till dig men det kunde jag inte.

    Inga framsteg för min del, inväntar nästa ägglossning om några dagar. KRAM


    Hej! Jag är inne och kikar ibland också men skriver aldrig nått längre. Hur det har gått för oss? Det har gått åt helvette tyvärr :/ vi har fått resultaten och min sambos spermier har ett bra antal men är för långsamma. 600tusen spermier klarade simprovet men det ska vara 800tusen för att vara ett bra resultat. Har kollat mina äggstockar där dom trodde jag har PCOS tyvärr och att jag inte får ägglossning varje månad. Ska göra sista undersökningen i morgon där dom ska göra en äggledarspolnig och kolla så att det verkligen är PCOS jag har och se eventuell behandling. Vi har blivit uppskriva på kö till ivf i Göteborg men det är ett halvårs väntar tid dit. Så ingen ägglossning och slös spermier, inte direkt en bra combo :(
Svar på tråden Äter EPA-Glandin för att bli gravid