Forum Övrigt - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Sjukskriven och sjukt barn

  Fre 25 okt 2019 00:24 Läst 0 gånger Totalt 16 svar
  Visar endast inlägg av Anonym (Milla) - Visa alla inlägg
 • Anonym (Milla­)
  Återställ
  Fre 25 okt 2019 00:24 #9
  Nisse145 skrev 2019-02-12 14:32:15 följande:

  Hur gör ni som är sjukskrivna och samtidigt har sjuka barn?

  Jag har vart sjukskriven ett tag för psykisk ohälsa och lämnar/hämtar barnen på förskolan därför att pappan jobbar på tider som inte går att kombinera med hämtning/lämning. Varje lämning och hämtning är kämpigt med tanke på min sjukdom.

  Nu verkar det som att Försäkringskassan har synpunkter på detta. Likaså att jag ibland tar hand om barnen när de är sjuka. Jag hänger inte med här alls. Får man inte vara förälder om man är sjuk? Eller likställs föräldraskapet med ett jobb? Jag har paniksyndrom, autism och ett gäng andra diagnoser.


  Försäkringskassan anser att man man ta hand om barn som sjukskriven så kan man jobba. Lite stelbenta regler.

  Själv är jag också sjukskriven och lämnar/hämtar och är hemma om barnen är sjuka. Men här verkar set vara helt ok så länge jag själv klarar av det. Men Norge är.lite mera friare runt det att ta hand om barn ibland när man är sjukskriven. Är sjukskriven för bla uttmattningssymtom.
 • Anonym (Milla­)
  Återställ
  Fre 25 okt 2019 00:26 #10
  Anonym (Ms S) skrev 2019-02-12 23:16:05 följande:

  Låter logiskt. Pengarna kommer ju från samma ställe, varför krångla till det?

  Jag blev nyfiken på den här tråden, jag mådde dåligt när jag var föräldraledig, ville bli sjukskriven men var rädd att min sambo skulle bli tvungen att ta föräldraledigt i stället för mig då, det skulle ha knäckt ekonomin. Vet inte om det är så men eftersom jag mådde dåligt så tog jag mig aldrig för att ta reda på det, sökte hjälp efter barnet skolats in på fsk i stället. Men jag måste ha tänkt rätt då, eller hur?


  Ja, hade du blivit sjukskriven frpn föräldraledighet så hade din sambo fått vara föräldraledig med barnet alt att ni skaffar barnvakt/barnomsorg på annat sätt.
 • Anonym (Milla­)
  Återställ
  Fre 25 okt 2019 01:02 #14 +1
  Nisse145 skrev 2019-10-25 00:36:19 följande:

  Jag hänger inte med nu. Har Försäkringskassan sagt till dig att det inte är OK att du tar hand om barnen för att du då isåfall kan jobba också?


  Generellt så anser fk det. Jag har inte med fk att göra numera då jag inte bor i Sverige men hade med dem när jag körde i Sverige och var sjukskriven för en bruten arm. Då fick jag egentligen inte lämna/hämta min då 8 åring i skolan/fritids eller vara hemma när han var sjuk under de 3 månaderna jag var sjukskriven. Gjorde dock det ändå då han klarar sig själv.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll