Forum Otrohet - Sex & samlevnad
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Är gifta kollegan intresserad?

  Sön 17 feb 2019 08:19 Läst 0 gånger Totalt 558 svar
  Visar endast inlägg av Anonym (felix) - Visa alla inlägg
 • Anonym (felix­)
  Återställ
  Sön 17 feb 2019 08:19 #4 +1

  Det är inte en bra ide att fråga din kollega rakt ut om han är intresserad av något, med mindre du själv är intresserad av något.

  Det första som kollegan skulle tänka om han fick den frågan är "Varför ställer hon alls den frågan, om hon inte själv är intresserad?". Er relation kommer från det ögonblicket inte längre att bara vara kollegial. Din fråga blir ett dubbelt budskap där du låtsas fråga om kollegans avsikter, men i själva verket signalerar ditt egna intresse.

  Du kommer heller inte att få ett klart ja eller nej som svar på frågan. Han kommer nog att svara något tvetydigt som också blir ett dubbet budskap. 

  Om du vill ha svar på frågan så lägg istället märke till hans kroppspråk. Tror inte att du inbillar dig det hela, han har skickat signaler genom sitt kroppspråk. Han är intresserad av något, men vad detta något är kan vara svårt att veta. 

 • Anonym (felix­)
  Återställ
  Sön 17 feb 2019 09:14 #7
  frökenfia skrev 2019-02-17 08:43:15 följande:

  Tack för svar Felix. Hur mer kan jag märka ett eventuellt intresse på hans kroppsspråk?


  Lägg märke till allt han gör som framkallar pirr och känslor hos dig. Och som andra kollegor inte gör. Ser han t ex in i dina ögon lite längre tid än normalt, för att sedan slå bort blicken nedåt, som om han insåg att han gjort något fel? Vänder han sig alltid mot dig när du rör dig i rummet? För han dig med sina armar när han leder dig genom en dörr. Speglar han din kroppställning? Växlar han mellan självsäkerhet och (spelad) osäkerhet?

  Hans "nervösitet och tafatthet" kan ju vara ett tydligt tecken. Hur naturlig är den egentligen. Oavsett om den är spelad eller inte, så signalerar det ju undertryckta känslor för dig. 

  Du kan vara rätt säker på att han skickar signaler till dig, som du reagerar på också med ditt kroppspråk. Annars skulle du inte känna dig hemsk mot din man och inte ha skrivit denna tråd.
 • Anonym (felix­)
  Återställ
  Sön 17 feb 2019 11:38 #9
  frökenfia skrev 2019-02-17 10:08:37 följande:

  Kan nog svara ja på alla dessa frågor. Upplever också att han tittar på mig när jag inte ser. Vi råkar sitta mitt emot varandra på kontoret. Tycker hela grejen är så jobbig bara. Kan inte tänka på annat. Vill ha ett svar...


  Du vet väl redan genom kroppspråket, att han är intresserat av något, men du vet inte vad. Det kan vara allt från kontorflirt till fast älskarinna affär. 

  Men vad vill du själv? Du skall nog vara uppmärksam på ditt eget kroppsspråk. Du kan antingen uppmuntra honom genom att spela med, vara neutral eller sabotera hans försök att väcka ditt intresse.
 • Anonym (felix­)
  Återställ
  Sön 17 feb 2019 20:19 #22 +4
  frökenfia skrev 2019-02-17 16:12:27 följande:

  Jag vet inte så mycket om kollegans relation till sin fru men upplever att de är gifta för barnens skull, typ. Skulle gissa att de varit tsm i 15 år. Hon verkar ha flera aktiviteter utanför hemmet så han lämnas ofta ensam med barnen. De enstaka gånger han nämnt sin fru är det oftast med en bitter ton. Jag å min sida har haft en god relation till min man men har tappat förtroendet för honom pga ganska allvarliga ekonomiska problem och känner inte att jag älskar honom längre. När jag tänker på min man känner jag ingen attraktion. Sen kan jag inte undvika att jämföra honom med kollegan som just nu känns helt perfekt (men som någon skrev behöver inte gräset vara grönare på andra sidan).

  Så nej jag är nog inte intresserad av en flört på jobbet eller en engångsgrej. Mina fantasier går längre än så. Och det är kanske värre än om det hade varit en engångsgrej, jag vet inte. Skulle nog bli ledsen om kollegan bara såg mig som ett ligg och inget mer. Han känns inte som den typen dock men man vet ju aldrig. Känns bara som att vi är en perfekt matchning.


  Du vet inget omkring kollegans relation till sin fru, annat än det som han har valt att säga till dig. Det han säger om sin fru och sitt äktenskap, är ju bara det som alla upptagna män som önskar sex med andra kvinnor har sagt i alla tider. Sådana män är mycket resultatorienterade. Det ger helt enkelt bättre resultat att säga "Mitt äktenskap är dött, vi är bara tillsammans pga barnen" än att säga "Vi har det väl rätt så bra egentligen, men jag vill bara ha lite sexuell variation". Så därför säger dom det.
 • Anonym (felix­)
  Återställ
  Tor 21 feb 2019 22:09 #76
  frökenfia skrev 2019-02-21 21:34:27 följande:

  Det är viktigt att veta om känslorna är besvarade. Om de är det tar jag det därifrån men ovissheten dödar mig. 


  Du vet att ni båda sexuellt attraherade av varandra. Det har ni sagt till varandra med kroppspråk. Dessa känslor av attraktion är besvarade.

  Men du verkar drömma om en framtid med honom som ny partner, och han drömmer nog mera bara om ett ligg på en konferens eller något liknande. Så dessa känslor av vad attraktionen skall leda till, är nog inte besvarade. 

  Det är nog en vanlig situation när två gifta blir frestade av varandra. Kvinnan blir förälskad och vill ha ett nytt liv, mannen vill ha lite sexuell variation..
 • Anonym (felix­)
  Återställ
  Fre 22 feb 2019 17:53 #96
  frökenfia skrev 2019-02-22 17:35:04 följande:

  Uppdatering. Imorse grät min man av förtvivlan att förlora mig. Han hade drömt något hemskt (att jag varit otrogen) och hittat en sms konversation med en (homosexuell) kollega. Inget speciellt egentligen men han blev nojig över det. Han grät som ett barn. Jag sa vad som stört mig under de här åren och ändringar han aldrig gjort och hur jag känner för den ekonomiska situationen han försatt oss i. Han frågade om jag hatade honom så mycket att jag inte ens ville prata med honom och mitt svar kom naturligt: ja, så mycket. Han hotade med att dra på vilket jag svarade: gör det. Han började böna och be, och det fick mig att känna ännu mindre lust att prata med honom. Bad honom sluta och gick därifrån. Han har under dagen informerat mig om ändringar han gjort för att förbättra sitt liv och situationen. Vet inte hur jag ska säga att det är försent. Har bara sagt att jag vill se det han lovat uppfyllas.


  Snälla människa, skilj dig från din man nu genast. Absolut inget fel i det.

  När du väl har avslutat så kommer du kanske också att se med nya ögon på din kontorflirt. Då kommer han ju att bli jämförd med alla andra män i världen, och inte bara med din make som du saknar all respekt för.
 • Anonym (felix­)
  Återställ
  Ons 27 feb 2019 21:17 #160 +1
  frökenfia skrev 2019-02-27 20:49:59 följande:

  Kul att tråden engagerar...

  Min uppfattning av kollegan är att han liksom jag är olyckligt gift. Detta grundar jag på att han aldrig nämner sin fru utan pratar om att han ska hem till barnen, att det blir en ensam kväll med barnen osv. Efter lite efterforskningar har jag förstått att hon har ett ganska upptaget liv och inte är hemma ofta. Han liksom jag kommer oftast först och går sist från kontoret. Jag tror att någon som verkligen trivs i sitt förhållande inte jobbar över i onödan. Hans fru har vid några tillfällen ringt honom på jobbet men han har då låtit väldigt kall och ointresserad av samtalet. När någon nämnde att på alla hjärtans dag måste han minsann dra till med något svarade han nästan argt att: ?det måste jag inte alls?, la armarna i kors och såg irriterad ut. Jag har märkt att han inte ställer frågor till de andra som sitter i närheten på samma sätt som han gör till mig. Han har nog kommit på sig själv att han pratar ?för mycket? för han säger ofta ?förlåt jag ska inte störa dig mer, jag ska låta dig jobba?... Han känns inte som en flirtis. Jag får ofta kommentarer om mitt arbete, att jag är duktig och har ordning o reda omkring mig. Det är inga flirtiga kommentarer egentligen. Men jag ser att han blir extra glad när han skojar eller pratar med mig, tittar ner i bordet, har händerna i fickorna, rodnar lite lätt (ibland) och ler sådär så man smälter.

  Å andra sidan har jag min man som jag rakt ut talat om att jag inte vill leva med längre. Han är förtvivlad såklart och jag tycker ju synd om honom. Men jag har sagt att jag inte har några känslor kvar pga allt han gjort o att han kan försöka förändras bäst han vill men jag tror nog det är försent. Han har tagit sig i kragen och jag ser att han kämpar men jag vill inte längre. Det känns verkligen som att det är försent. Och jag kan inte vara gift med honom för barnets skull...

  Vill dock påpeka att jag inte skiljer mig från min man pga kollegan. Känslorna började försvinna redan innan jag fick det här jobbet. Tanken om en lycklig framtid med kollegan finns ju men jag skulle aldrig inleda något om han inte var i en liknande situation som jag: alltså olyckligt gift. Och risken finns ju att allt detta är inbillning och vilseledande känslor, det är jag medveten om.


  Bra. Skilj dig från din man nu.

  Men strunta i kollegan.  Om du genom ett mirakel skulle få honom som din egen, så vill det vara du som är frun som irriterar honom i telefonen, och en annan som är den han flirtar med på kontoret.
 • Anonym (felix­)
  Återställ
  Ons 27 feb 2019 22:45 #163 +1
  frökenfia skrev 2019-02-27 21:23:31 följande:
  Varför strunta i kollegan? Tänk om han faktiskt är intresserad?
  Du verkar vilja ha ett riktigt forhållande med honom, att han skall lämna sin fru. 

  Urusla odds för att han gör det. 

  Och om han skulle göra det, så är skilsmässofrekvensen för par som etablerar en relation efter otrohet, där båda var gifta och har egna barn, över 90 %.

  Statistiken är mot dig. Skilj dig nu och bli singel ett tag.
 • Anonym (felix­)
  Återställ
  Fre 29 mar 2019 20:09 #261
  frökenfia skrev 2019-03-29 19:57:25 följande:
  Hej XX det är XX...

  Ville prata med dig om ngt, har du tid? Måste bara få lätta på hjärtat och berätta... att jag har blivit kär i dig... och ville veta om du känner likadant? Vet inte hur jag ska tolka dig när du väldigt gärna pratar med mig, ger mig uppmärksamhet o är allmänt rar mot mig... upplever att du ger signaler om ett visst intresse/attraktion men det kanske bara är min inbillning... Förlåt om det här skapar obekväm stämning mellan oss men jag orkar inte gå runt o undra längre... vill bara veta om du känner likadant...
  Snälla frökenfia, låt bli. Om du vill inleda ett förhållande till en upptagen man, så är den man som sitter mitt emot dig på kontoret den sämsta man i världen att göra det med. Det finnes ingen stoppknapp till ett sånt förhållande, ingen nödutgång.

  Fokusera istället på att bli skild från din oduglige make. Lev så själv som singel ett tag tills du tycker det att det trots allt går rätt så bra att leva utan att ha en man i ditt liv. Därefter kan du ju finna någon som inte är upptagen och som är bättre än att leva själv.

  Han kommer inte att lämna sin fru för att börja ett nytt liv med dig.
 • Anonym (felix­)
  Återställ
  Fre 5 apr 2019 06:40 #295

  Du behöver inte hans samtycke för att skiljas. Gå vidare ändå med skilsmässan ändå. Nämn inte något om kollegan eftersom han är ointressant för själva skilsmässan.

 • Anonym (felix­)
  Återställ
  Sön 16 jun 2019 09:12 #309
  frökenfia skrev 2019-06-16 00:04:10 följande:

   Men hans kram var genuin, äkta. Den skrek: ?stanna med mig för alltid?.

  Vad ska jag ta mig till???


  En kram kan inte skrika "stanna med mig för alltid".

  Du får samma råd som innan. Skilj dig från din man. glöm kollegan, lev som som singel ett tag. Lev utan känslor ett tag och avsluta ditt äktenskap på ett hyffsat sätt. Finn sen en icke upptagen man.
 • Anonym (felix­)
  Återställ
  Fre 28 jun 2019 16:57 #332 +1

  Tycker att frökenfia skall göra sakerna i rätt ordning. Trotts sitt nick så är hon ju fortfarande gift med sin oduglige make, som hon tidigare ville skiljas från men som nu har fått en sista chans och gennemgår någon slags terapi för att förbättra sig. Frökenfias äktenskap verkar dock rätt så dödsdömt eftersom hon har all fokus riktat mot sin kollega, som hon spammar med övertydliga signaler om intresse av mera kontakt.

  Rådet till frökenfia måste därför bli - gå vidare med skilsmässan. Det kommer ändå att sluta där, bara mer eller mindre snyggt. Hon kan ju senare gå vidare och inleda ett förhållande till kollegan, som nog är intresserad av lite äventyr men som naturligtvis inte kommer att lämna sin fru för henne. Men så är det bara hennes eget liv hon spiller.

 • Anonym (felix­)
  Återställ
  Tis 10 sep 2019 19:12 #404

  Snälla frökenfia. Gå vidare med att skiljas från din oduglige man. Det står ju skrivet i stjärnorna att det kommer att sluta så förr eller senare. Däremot står det inte något som helst skrivet i dessa stjärnor, om att du och din hundra gånger bättre kollega skulle få en framtid tillsammans. Så strunta i honom, i varje fall tills skilsmässan är klar.

 • Anonym (felix­)
  Återställ
  Tis 1 okt 2019 22:39 #428

  Man undrar varför den person som velat men inte fått i snart två år tycker det är en så bra idé att frökenfia börjar prata känslor med sin kontorflirt, när hon inte kom fram till att det var en lika god idé för henne själv att göra i en snarlik situation i annan tråd. Förtroliga luncher på tu mans hand är uppenbart normala i hennes värld, men är det inte i allas.

 • Anonym (felix­)
  Återställ
  Tis 1 okt 2019 23:21 #430
  Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-10-01 22:51:24 följande:
  I råden här utgår jag från HENNES situation, inte min. Vi har helt olika situationer - jag har det bra hemma och vill inte och har aldrig velat lämna min man. Hon vill starta ett nytt liv med någon som hon inte känner så bra än.
  Skillnaden är nog inte så stor. Ni är båda förälskade i en ouppnålig dröm. Frökenfia dagdrömmer om en gemensam framtid med sin förälskelse. Du är realist nog att förstå att din kärlek aldrig vill bryta upp med sin familj för din skull. Denna realism är det du kallar "ha det bra hemma". Om din fling plötsligt plötslig blev ledig och sa att han väntade på dig vill det nog vara en annan historia.

  Annars är väl största skillnaden att frökenfia  ännu inte etablerat ett känslomässigt förhållande till sin flirt, som du har.
 • Anonym (felix­)
  Återställ
  Fre 4 okt 2019 06:42 #449

  Svårt att förstå varför folk vill uppmuntra frökenfia till att fråga sin kontorflirt om hans känslor. Korkat råd från alla aspekter, med kanske undantag för underhållningsfaktorn av att läsa denna tråd. 

  Även om frökenfia verkligen var en fröken, vill det vara en dåligt idé. Hon kommer inte att få ett klart svar. Oavsett vilka avsikter denne kollega har så kommer han inte framföra dom rakt ut. Han kommer bara att prata om himla god kemi, helt specielt vänskap, klickar bra och annat som inte säger ett dugg om det som frökenfia vill veta. Det enda frökenfia uppnår med frågan är att signalera sitt egna intresse.

  Möjligheten att denne kollega vill lämna sin fru för frökenfia är obefintlig. Om han alls är intresserad av något är det nog bara till kul vid sidan av, som 99,9999% av alla andra kontorflirtar. Och det blir säkert kul för honom, men på sikt inte för frökenfia. Så kommer hon verkligen ur askan i elden.

  Så igen fröken, gå vidare med din skilsmässa och strunta i kollegan.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll