• Anonym (Villm­enfåri­nte)
    Äldre 18 Feb 23:30
    44797 visningar
    561 svar
    561
    44797

    Är gifta kollegan intresserad?

    Kirenaj68 skrev 2019-02-18 22:03:52 följande:

    Det var månne inte du som startade tråden "Jag vill ligga med min kollega, är gift"? Mycket snarlik tråd. Om inte, där kan du hitta en hel del råd. 


    Nope. Den tråden är min. Men känslorna är jag inte ensam om. Och skillnaden mellan oss verkar vara att hon inte heller har det bra i sitt äktenskap. Men att läsa de råd jag fått är en god idé.
  • Anonym (Villm­enfåri­nte)
    Äldre 20 Feb 21:53
    #54
    frökenfia skrev 2019-02-20 15:33:00 följande:

    Mannen vet vad problemen är och vet att jag just nu inte känner något annat än besvikelse för honom.

    Uppdatering om kollegan då. Idag var jag inte lika uppenbar som igår, kunde hålla några samtal utan att titta bort eller bli generad. Håller nog på att tygla mina känslor.


    Det kommer nog gå upp och ner ett tag. Ena dagen känner du att du utan problem kan hålla dig borta för att sen känna pirret igen. Det tar tid, iaf om jag ser hur det varit / är för mig. Jag tycker väldigt mkt om min kollega som vän också, vi har sjukt kul ihop och det gör det svårare att bara klippa. Och för mig tog det många månader att komma dit jag är just nu, dvs att jag inte kommer agera på mina känslor.

    Men bra att du pratat med din man om vad du känner inför honom, så att du sen kan reda ut om kollegan bara är ?en väg ut? eller om det är något mer.
  • Anonym (Villm­enfåri­nte)
    Äldre 21 Feb 14:01
    #58
    Anonym (jaha) skrev 2019-02-21 10:56:40 följande:

    Och det är precis därför det inte går så bra för er, för ni vägrar ju klippa banden med källan till era problem kosta vad det vill, kan ni inte ha kollegan som älskare så ska ni åtminstone ha han som "vän" fast ni egentligen vet att det är betydligt mer än enbart vänskap. 

    Samtidigt som ni hemma spelar ett spel för gallerierna och för samtal med er partner där ni bara råkar utelämna själva pudelns kärna och mer i syfte att döva ett dåligt samvete än att verkligen lösa problemet. Men det rationaliserar ni bort genom att intala er att era känslor för er kollega inte alls har något som helst att göra med relationen hemma och inte på något sätt påverkar era känslor för era respektive.

    Kort sagt, ni har inte gjort ett val, inte fullt ut, och tänker inte göra det heller, kollegan ska vara kvar i ert liv kosta vad det vill och därför står ni kvar och snurrar runt runt på samma punkt.

    Men ni är inte direkt ensamma om detta fenomen, jag har sett trådar som varat i flera år, där man efter 3 år fortfarande sitter i samma situation bara det att man har vant sig vid det.


    Fast vi ser det nog lite olika. Jag ÄR vän med kollegan, det är ingen efterkonstruktion, det var ur en vänskap något annat växte fram. Attraktionen var inte det som kom först. Sen att det uppstått känslor är det som är/varit problemet. Men. Jag har visst gjort ett val - att inte agera på känslorna. Jag var osäker på mig själv fram till den punkten. Jag tror och hoppas att vi kan fortsätta hänga som vänner, vi har ju inte ens sagt eller gjort ngt annat. Men visst är det jobbigt. Skulle det bli för jobbigt så får jag bryta, men så känns det inte. Och jag älskar fortf min man.
  • Anonym (Villm­enfåri­nte)
    Äldre 21 Feb 14:56
    #60
    Anonym (jaha) skrev 2019-02-21 14:41:29 följande:

    Jag vet att du inte ser det så, vi har diskuterat det i din tråd :)

    Men grejen är att du inte verkar vilja ta in att i samma stund som du blev kåt/kär i kollegan så är ni inte längre bara vänner och han kan alltså inte längre likställas med vilken annan vän som helst.

    Frågar du din man om det är ok att du går ut med en vän som i BARA vän utan kåthet eller känslor så är det förmodligen inget problem, frågar du däremot om det är ok att gå ut med en vän som du helst av allt skulle vilja ligga med och han med dig så är det klart mer kontroversiellt. Och det är denna "lilla" detalj som du inte verkar vilka kännas vid utan försöker likställa honom med en vanlig vän.

    En vanlig vän är inget problem för din relation med din man, en vän som du vill ligga med och som vill ligga med dig ÄR ett problem för din relation med din man. Och så länge du springer omkring och låtsas som att det inte är så så kommer du inte heller lösa något, utan å handlar det mer om att stoppa huvudet i sanden och bara hoppas att allt löser sig av sig självt.


    Vi går dock inte ut tillsammans, vi äter inte ens lunch ihop (aldrig gjort). Jag hoppas att vi kan vara vänner och fortsätta ha kul ihop på jobbet, i lagom dos. Går inte det, får jag bryta helt.
  • Anonym (Villm­enfåri­nte)
    Äldre 21 Feb 16:10
    #66
    Anonym (jaha) skrev 2019-02-21 15:28:44 följande:

    Japp, men jag iof inte sagt att ni gått ut, jag skrev det som ett exempel för att belysa skillnaden mellan en vän man inte är kåt/kär i eller en vän man är kåt/kär i.

    Hur hade du reagerat om din man sagt att han skulle ut med en kompis som bara är en kompis och inget mer kontra en kompis som han är extremt kåt/kär i och går omkring och fantiserar om? Hade du verkligen inte gjort någon som helst skillnad mellan dessa två?


    Jo, det hade känts skillnad för mig. Just därför går jag heller inte ut med min kollega. Nu vill jag inte kapa denna tråd med min situation men ville svara dig iaf.
  • Anonym (Villm­enfåri­nte)
    Äldre 21 Feb 16:13
    #68
    Anonym (jaha) skrev 2019-02-21 15:45:41 följande:

    Fast frågan gällde inte enbart fantasier utan även umgänge. Jag tror de flesta av oss är ok med att ens partner fantiserar om andra, Men hur är det med umgänge med någon man är kåt/kär i och som känner likadant tillbaka?


    Jag vet dock inte hur min kollega känt/känner. Så den frågan är än så länge, för min del iaf, hypotetisk. Jag vet inte om TS pratat med sin kollega och de lagt korten på bordet, det har iaf inte vi.
  • Anonym (Villm­enfåri­nte)
    Äldre 21 Feb 16:21
    #69
    Anonym (jaha) skrev 2019-02-21 16:12:05 följande:

    men du umgås med honom dagligen


    Vi jobbar ihop, eller rättare sagt - Vi jobbar på olika bolag men i samma koncern och har ett gemensamt arb.område. Nej, vi ses inte varje dag. Han kommer dock ofta förbi och småpratar en stund. Vi har egna möten om jobbet när det behövs, och sen tar vi en kaffe då och då fortfarande. Vi umgicks för mkt i höstas men inte alls på den nivån nu. Utanför jobbet ses vi inte. Men vi hörs genom roliga memes på insta, det är väl den biten jag borde bryta nu isåfall.

    (Vill du skriva nåt med till mig så gå över till min tråd så inte dessa inlägg stör TS tråd tänker jag).
  • Anonym (Villm­enfåri­nte)
    Äldre 26 Feb 13:58

    TS - förlåt långt inlägg men jag har ju varit / är i liknande sits.

    Om han ser på dig på samma sätt eller inte är (nästan) omöjligt att veta om du inte frågar. Såhär är det/ har det varit för mig (och jag vet inte vad han tänker):

    1. Han kommer förbi min arbetsplats många ggr varje dag och snackar. Jag sitter oftast i öppet landskap men har ingen fast plats så jag är på lite olika ställen i lokalerna, men det är bara till mig han går, han brukar hitta mig. Vi jobbar på olika företag, samma koncern, samma lokaler.

    2. Han bokar upp konferensrum för oss att bara sitta och hänga och snacka i, ?låtsasmöte?. Mer i höstas än nu dock. Vi turas om att göra en agenda för mötet med skämtsamma punkter och ofta med flirtig ton (ex 1. Hur gör djur? 2. Vem köper cigg? 3. En jobbpunkt vi behöver fixa 4. Dagens låt etc etc)- dock berör vi väldigt sällan punkterna på agendan när vi sen ses, men den görs ofta ändå, som en kul grej.

    3. Han skriver ofta på Skype (det gör dock jag också, så both ways.) Det kan gå flera dgr utan att vi skriver något och även vara dagar där vi skriver hela dagen. Sedan innan sommaren-18. Mer sällan nu.

    4. Om jag mailar och behöver hjälp/ställer en fråga går han 9 ggr av 10 bort till mig (olika avd) istället för att bara maila svaret. Eller så säger han att vi bokar ett möte och kollar på det (varav problemlösning 10 min av 60 typ, resten häng/snack)

    5. Han har då och då med sig en godis, en clementin eller liknande som han ger mig när han går förbi min plats. Inte hemifrån alltså, men fr kontoret.

    6. Han skickar roliga memes på insta (jag med, both ways). Samlar på sig roliga klipp som vi kollar på när vi tar en kaffe (?jag har sparat massa som jag ville visa?). Det skickas även på kvällar och helger, dock kan det gå dagar emellan. Inga konversationer direkt, utan i stort sett bara klipp och några skrattemojis fram och tillbaka.

    7. Vi skickar fredagslåtar till varann, en tradition sen typ 6 mån tillbaka (började på skämt). Vi har en gemensam playlist på Spotify. Han startade den efter att vi skickat låtar fram och tillbaka några månader. Båda skickar en eller flera låtar till varann, den andre bestämmer vilken/vilka som kvalar in på listan. Låtarna är högt och lågt. (Mer sällan nu)

    8. Vi har gemensam vårdnad om en penna. Ett skämt som spårat - en penna från det externa bolaget vi har som gemensamt arb.område som han snott därifrån för att jag skämtade om det när vi var där. Och nu när han är på semester har jag ansvar för pennan (han kom och gav den till mig innan han drog).

    9. Vi skämtar ofta om : - Kommer du? - Kommer! - Cigg? (As in = cigg efter bra sex.) När vi skriver på skype och ska ses på ett möte. Flirtigt skämt med andra ord.

    10. Han biter sig ofta i läppen när vi hänger, när han lyssnar på mig. Förmodligen omedvetet? (Jag har svårt att fokusera då.)

    11. Han har kroppsligt annars inte visat något direkt annars. Han har inte, vad jag kan se, vidgade pupiller när vi pratar (annars klassiskt tecken på intresse). Borde han inte ha det tänker jag? Faktiskt en av de starkaste orsakerna till att jag tänker att han enkom ser oss som vänner. Pupiller kan man inte styra över.

    12. Han har inte sagt nåt om att han känner nåt för mig. Och han slänger inte komplimanger runt sig heller så det är inte det. Han kallar oss ?dream team? jobbmässigt, ex de ggr jag är så less på vårt arb.område att jag sagt att jag vill sluta att jobba med det, eller lämna över till nån annan.

    13. Han har inte gjort några fysiska närmanden. Inte ens en kram. Ev lagt handen på axeln i korridoren.

    14. Det kan gå några dagar utan kontakt. Dock om jag varit borta fr jobbet några dagar utan att ha sagt ngt (ex vabbar eller jobbar hemma) kommer det ofta ett - Var är du?!?.

    15. Om jag ska iväg på resa vill han gärna att vi hinner hänga / ta en fika dagen innan eller så. (Both ways). När jag skriver att jag har mkt möten kan jag få tillbaka ?Men jag då?!?.

    16. Vi skrattar sjukt mkt ihop och har väldigt mkt internskämt.

    17. Jag får känslan av elektrisk stämning när vi sitter nära. Jag kan ju inte svara för om han känner det också.

    18. Dock är jag rätt säker på att han inte kommer att säga nåt, göra något eller att han skulle gå över den fysiska gränsen. Då hade han gjort NÅT under senaste året, det har han inte.

    19. Han verkar lycklig med sin fru och talar väl om henne.

    20. Han är väldigt familjeorienterad och lägger i stort sett all sin tid på sina barn och familj.

    Så. Vad vill han? Ser han mig som nåt mer än kompis? Eller är det lika stor chans att han ser han mig som hans roliga kollega, jobb-bästis och inget mer? Jag vet inte. Jag har dock tagit till mig av råden jag fått, att INTE fråga - för vad ska jag göra med svaret OM svaret är att han är intresserad? Då är dock mitt utgångsläge nu att jag inte vill vara otrogen (jag har landat i det). Om du känner att du vill något med kollegan och är beredd att ta konsekvenserna - då säger jag fråga honom. Annars låt bli. (Men ja. Det äter upp mig tankemässigt att inte veta också, trots att jag bestämt mig för ne. Men jag inser att släcker jag en ångest så väcker jag bara en annan).

  • Anonym (Villm­enfåri­nte)
    Äldre 26 Feb 15:04

    Ja, jag säger ju det (baserat på svaren ovan). Det är inte lätt att veta om vi bara är jobb-bästisar eller har en flirt. Varken för er eller mig.

    FYI - nej, jag har inte spaltat upp det såhär i min tråd. Jag gjorde ett urval nu i den här tråden då det kunde vara relevant för TS.

    Tankfull - Precis. Vi ÄR bra vänner och har verkligen skitkul ihop. Det är ju det jag hoppas att vi kan vara. Att skratta ihop kan man dock visst göra med en flirt eller någon man är intresserad av. Vi har hittat en rolig flirtig jargong - sen om det är bara för skojs skull eller något mer kommer jag aldrig veta.

  • Anonym (Villm­enfåri­nte)
    Äldre 26 Feb 15:09
    tankfull skrev 2019-02-26 14:38:13 följande:

    Det låter enbart som att han ser dig som en rolig kompis. När man är väldigt attraherad av någon så är det svårt att vara sådär rolig för varenda stund är så laddad. De män som varit attraherade av mig har i alla fall varit väldigt allvarliga och inte ett dugg nojsiga och skojsiga. Men vi är ju alla olika så det finns väl en chans att den här mannen är attraherad av dig ändå. Känns bara inte troligt enligt mig. Särskilt inte eftersom han är lycklig med sin fru och sina barn.


    Ja, det är den möjligheten jag ser också, att vi bara är som riktigt bra vänner. (Dock har jag ofta kul och kan skratta mycket med någon jag är intresserad av, till skillnad från hur det är för dig)

    Appropå frun - Jag förutsätter iaf att han är lycklig med sin fru - vi pratar väldigt sällan om våra respektive, men han raljerar iaf inte om att hon är dålig etc. (han nämner henne dock aldrig vid namn har jag tänkt på). Men inget om att han har det dåligt hemma - och det har ju inte jag heller.
Svar på tråden Är gifta kollegan intresserad?