• Anonym (Först­år ej?)
    Äldre 17 Feb 20:31
    44414 visningar
    561 svar
    +3
    561
    44414

    Är gifta kollegan intresserad?

    frökenfia skrev 2019-02-17 19:37:26 följande:

    Tack Kråkungen för svar. För sonens skull antar jag. Och för att det känns skambelagt i min familj. Som ett misslyckande. Men jag ska försöka prata med min man om hur jag känner för han har ju märkt att jag tagit avstånd.


    Det blir ju inte enklare av en separation som inleds av att du hittat en annan man? Eller? Din son kan väl knappast må bättre av det?

    Ser därför inte anledningen till att inte lämna din man innan?

    Eller menar du att det är skambelagt att leva som en ensamstående mamma i din familj? 
     
  • Anonym (Först­år ej?)
    Äldre 24 Feb 13:49
    frökenfia skrev 2019-02-23 22:38:18 följande:
    Jag tror inte hans familj skulle bli påverkad av att jag berättar hur jag känner för honom. Han har visat ganska uppenbara känslor och jag vill få bekräftat om det är inbillning eller på riktigt. Jag skulle aldrig ?sno? någons man. Men att gå runt och inte veta är extremt påfrestande... Vill bara ha ett svar.
    Om dina känslor inte är besvarade då kanske din man har en chans. (skulle inte förvåna mig om det vore så) 

    Är det inte lite konstigt hur illa din man har betett sig, så snart du träffat en ny? Innan dess var han helt okej att leva med. Men så oväntat.
  • Anonym (Först­år ej?)
    Äldre 24 Feb 13:59

    Jag hoppas att du tänker efter. Det är en stor skillnad på att ha känslor och söka efter lite kul på sidan om, från att lämna familj och barn för sin förälskelse.

    Det vanligaste som brukar ske i liknande fall som ditt, är att mannen brukar vilja ha lite sex men vill samtidigt behålla sin familj. Har läst otaliga trådar här hur älskarinnan hoppats att kollegan ska lämna sin fru, eftersom hon lämnat sin man. Problemet är bara att det är exakt då mannen brukar vakna upp och blir rädd, för det hade han inte förväntat sig, och det var inte hans önskan.

    Du gör rätt om du lämnar din man innan du går vidare med kollegan. Sannolikheten att kollegan lämnar sin fru är dock inte hög. Men den minskar betydligt om du hoppar i säng med honom innan du kräver att han ska lämna "om det ska bli ni två".

  • Anonym (Först­år ej?)
    Äldre 26 Feb 13:40
    Anonym (jaha) skrev 2019-02-26 13:10:49 följande:
    Fast vad är det du vill veta?
    Om du vet att du är upptagen och du inte vill vara otrogen, vad gör samtalet med kollegan för skillnad?

    Hon ville väl veta om kollegan var intresserad så att hon kunde separera från sin man, inte för att bara vara otrogen?

    Förlåt TS att jag svarade i ditt ställe, men många antar per automatik att man bara är ute efter att ha sex, så störande. 

    I detta fall tycker jag att TS gör helt rätt, att lämna sin man istället för att vara otrogen. Om förhållandet är så dåligt så bör hon ju lämna oavsett om kollegan är intresserad eller ej.

  • Anonym (Först­år ej?)
    Äldre 26 Feb 14:10

    Alltså, att döma av det TS skrivit så tycker jag definitivt att han låter intresserad. Att väcka en mans intresse är inte så himla svårt. Särskilt inte de upptagna, som ofta är redo så snart det blir lite långtråkigt eller brist på sex i deras förhållanden!

    MEN .....det är stor skillnad på att vara sexuellt attraherad av en kollega, till det som TS är ute efter att inleda ett nytt förhållande. 


    Det är inte frågan OM han är intresserad, snarare VAD han är intresserad av?

  • Anonym (Först­år ej?)
    Äldre 26 Feb 14:15
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-02-26 13:58:46 följande:

    TS - förlåt långt inlägg men jag har ju varit / är i liknande sits.

    Om han ser på dig på samma sätt eller inte är (nästan) omöjligt att veta om du inte frågar. Såhär är det/ har det varit för mig (och jag vet inte vad han tänker):

    1. Han kommer förbi min arbetsplats många ggr varje dag och snackar. Jag sitter oftast i öppet landskap men har ingen fast plats så jag är på lite olika ställen i lokalerna, men det är bara till mig han går, han brukar hitta mig. Vi jobbar på olika företag, samma koncern, samma lokaler.

    2. Han bokar upp konferensrum för oss att bara sitta och hänga och snacka i, ?låtsasmöte?. Mer i höstas än nu dock. Vi turas om att göra en agenda för mötet med skämtsamma punkter och ofta med flirtig ton (ex 1. Hur gör djur? 2. Vem köper cigg? 3. En jobbpunkt vi behöver fixa 4. Dagens låt etc etc)- dock berör vi väldigt sällan punkterna på agendan när vi sen ses, men den görs ofta ändå, som en kul grej.

    3. Han skriver ofta på Skype (det gör dock jag också, så both ways.) Det kan gå flera dgr utan att vi skriver något och även vara dagar där vi skriver hela dagen. Sedan innan sommaren-18. Mer sällan nu.

    4. Om jag mailar och behöver hjälp/ställer en fråga går han 9 ggr av 10 bort till mig (olika avd) istället för att bara maila svaret. Eller så säger han att vi bokar ett möte och kollar på det (varav problemlösning 10 min av 60 typ, resten häng/snack)

    5. Han har då och då med sig en godis, en clementin eller liknande som han ger mig när han går förbi min plats. Inte hemifrån alltså, men fr kontoret.

    6. Han skickar roliga memes på insta (jag med, both ways). Samlar på sig roliga klipp som vi kollar på när vi tar en kaffe (?jag har sparat massa som jag ville visa?). Det skickas även på kvällar och helger, dock kan det gå dagar emellan. Inga konversationer direkt, utan i stort sett bara klipp och några skrattemojis fram och tillbaka.

    7. Vi skickar fredagslåtar till varann, en tradition sen typ 6 mån tillbaka (började på skämt). Vi har en gemensam playlist på Spotify. Han startade den efter att vi skickat låtar fram och tillbaka några månader. Båda skickar en eller flera låtar till varann, den andre bestämmer vilken/vilka som kvalar in på listan. Låtarna är högt och lågt. (Mer sällan nu)

    8. Vi har gemensam vårdnad om en penna. Ett skämt som spårat - en penna från det externa bolaget vi har som gemensamt arb.område som han snott därifrån för att jag skämtade om det när vi var där. Och nu när han är på semester har jag ansvar för pennan (han kom och gav den till mig innan han drog).

    9. Vi skämtar ofta om : - Kommer du? - Kommer! - Cigg? (As in = cigg efter bra sex.) När vi skriver på skype och ska ses på ett möte. Flirtigt skämt med andra ord.

    10. Han biter sig ofta i läppen när vi hänger, när han lyssnar på mig. Förmodligen omedvetet? (Jag har svårt att fokusera då.)

    11. Han har kroppsligt annars inte visat något direkt annars. Han har inte, vad jag kan se, vidgade pupiller när vi pratar (annars klassiskt tecken på intresse). Borde han inte ha det tänker jag? Faktiskt en av de starkaste orsakerna till att jag tänker att han enkom ser oss som vänner. Pupiller kan man inte styra över.

    12. Han har inte sagt nåt om att han känner nåt för mig. Och han slänger inte komplimanger runt sig heller så det är inte det. Han kallar oss ?dream team? jobbmässigt, ex de ggr jag är så less på vårt arb.område att jag sagt att jag vill sluta att jobba med det, eller lämna över till nån annan.

    13. Han har inte gjort några fysiska närmanden. Inte ens en kram. Ev lagt handen på axeln i korridoren.

    14. Det kan gå några dagar utan kontakt. Dock om jag varit borta fr jobbet några dagar utan att ha sagt ngt (ex vabbar eller jobbar hemma) kommer det ofta ett - Var är du?!?.

    15. Om jag ska iväg på resa vill han gärna att vi hinner hänga / ta en fika dagen innan eller så. (Both ways). När jag skriver att jag har mkt möten kan jag få tillbaka ?Men jag då?!?.

    16. Vi skrattar sjukt mkt ihop och har väldigt mkt internskämt.

    17. Jag får känslan av elektrisk stämning när vi sitter nära. Jag kan ju inte svara för om han känner det också.

    18. Dock är jag rätt säker på att han inte kommer att säga nåt, göra något eller att han skulle gå över den fysiska gränsen. Då hade han gjort NÅT under senaste året, det har han inte.

    19. Han verkar lycklig med sin fru och talar väl om henne.

    20. Han är väldigt familjeorienterad och lägger i stort sett all sin tid på sina barn och familj.

    Så. Vad vill han? Ser han mig som nåt mer än kompis? Eller är det lika stor chans att han ser han mig som hans roliga kollega, jobb-bästis och inget mer? Jag vet inte. Jag har dock tagit till mig av råden jag fått, att INTE fråga - för vad ska jag göra med svaret OM svaret är att han är intresserad? Då är dock mitt utgångsläge nu att jag inte vill vara otrogen (jag har landat i det). Om du känner att du vill något med kollegan och är beredd att ta konsekvenserna - då säger jag fråga honom. Annars låt bli. (Men ja. Det äter upp mig tankemässigt att inte veta också, trots att jag bestämt mig för ne. Men jag inser att släcker jag en ångest så väcker jag bara en annan).


    Ja han visar mycket intresse, men han kan vara som en del människor som gillar att flirta och få bekräftelse på jobbet (för att det ger de mer energi - gör dagen roligare).

    Det är omöjligt att veta då vissa män/kvinnor bara är flirtiga av naturen. Men om han endast är det med dig, så har han säkert någon form av intresse. Han verkar dock lycklig i sitt förhållande så han kanske bara är flirtig/attraherad/poly men inte redo att lämna sitt förhållande för någon annan. 

    Kanske bäst att inte veta och bara se tiden ann?
  • Anonym (Först­år ej?)
    Äldre 15 Mar 12:36
    Anonym (jaha) skrev 2019-03-15 12:04:06 följande:
    Oj, kom åt skicka innan jag var klar...

    1) Han är UPPTAGEN, vilket betyder att det finns en annan kvinna och barn som också har drömmar och känslor som är precis lika värdefulla som dina

    2) För att dina drömmar ska besannas betyder det att deras måste krossas.

    Och det är väl där sin besatthet kommer in i bilden. Inget fel i att låta honom veta vad du känner så får han välja. Men du verkar ju även bara beredd att aktivt gå in och medverka i att såra och förnedra hans fru och barn. Du verkar även vara beredd att vara hans älskarinna som han har vid sidan av... du verkar i stort sett vara beredd att göra vafan som helst bara du får honom... och det är inte friskt eller rationellt för fem öre. Ett sånt smutsigt förhållande kommer varken du eller hans fru och barn må bra av.

    Så mitt förslag är att du låter honom veta vad du känner men AVSTÅR från att nedvärdera både dig själv och hans familj genom att inleda en otrohetsaffär, det är inte ett bra sätt att inleda en relation.

    Jag håller med. Då slutar det med att TS sitter här och gråter över att hon åtminstone vill ha ett comittment att hon är nummer 2 Obestämd


    Att inleda en affär leder i 99% av fallen att han stannar med sin fru. och äter kakan samtidigt. Det är bara att leta upp alla miljontals trådar om hur man ska få mannan att lämna sin fru, skrivna av besvikna älskarinnor som trodde på att mannens förhållande var så dåligt. Men han looovade ju att han skulle lämna!

  • Anonym (Först­år ej?)
    Äldre 15 Mar 23:08
    frökenfia skrev 2019-03-15 21:59:24 följande:

    Tillbaka till min fråga om kollegan är intresserad eller ej. Idag hade han kunnat gå tidigare men stannade till sist med mig. Men när han såg att jag tänkte stanna längre frågade han om det kändes ok att jag stannade kvar ensam. Varför frågar han det? Ville han bara visa omtanke? Jag sa först ja och då drog han sig för att gå. Till sist sa jag att jag kunde fortsätta på måndag istället, så vi gick samtidigt. Men han väntade in mig med att ta på mig skorna, jackan osv. Varför gör han det? ingen annan kollega gör det. Och han gör inte så med någon annan heller. Då ville jag bara fråga rakt ut. Men vågade inte. Han kommer nog inte heller våga om det är så att han har känslor/känner attraktion för mig. Om vi är så lika som jag tror kommer ingen säga nånting.

    Återigen under dagen har samtal om barnen kommit upp, men inget om frun. Jag vet att jag är knäpp som håller på såhär men det känns verkligen som om han är olycklig i sitt äktenskap och att vi skulle vara lyckliga tillsammans. Det är sjukt hur lika vi är och tycker om saker och ting. Känns som vi är ämnade för varandra... Tänker på min man som jag bråkat med om så enkla saker. Med den här mannen skulle jag aldrig ha såna konflikter...

    Jag är införstådd med att barn o respektive skulle bli oerhört sårade om ngt skulle hända mellan oss. Men det är inte heller bra för någon att stanna i ett förhållande endast för barnens skull...


    Du lever tyvärr i ett rosafärgat skimmer. Allt är bra så länge man kan tråna på avstånd.. Det blir ett kallt uppvaknande om han lämnar sin fru för dig. Innefattar dina fantasier att vara bonusmamma till barn som kanske ogillar dig?, att träffa din nya på arbetet varje dag och hemma?  Vilket förtar spänningen i längden.

    Du dras till honom nu för att han är ny och spännande.. Men det är mils skillnad att tråna efter någon som känns oåtkomlig mot att bilda bonusfamilj med personen och dennes barn. Dela vardag och tråkigheter. Ex som kanske är bitter och arg. Vid eventuella bråk kan du inte hålla dig undan för att du jobbar tillsammans med honom.

    Jag har aldrig förstått personer som vill vara tillsammans med kollegor, att sitta ihop som klister är inte särskilt bra för en relation . För att inte tala om när det tar slut och man kanske måste byta jobb.

    Du säger att du vill ha den mannen men tänker du då långsiktigt på alla bördor det också innebär? Hur känner du för att vara bonusförälder? Tror du att det är lätt? Tänker du längre än bara ljuva fantasier om hur det kan vara? Det stämmer mycket sällan med verkligheten. Drömmar är just drömmar. 

    Om hans relation är dålig är dessutom risken stor att du bara blir en språngbräda ur hans äktenskap.
  • Anonym (Först­år ej?)
    Äldre 21 Mar 22:20
    frökenfia skrev 2019-03-21 22:06:51 följande:

    Den här veckan har jag försökt ta avstånd och vara kall men torsdagsschemat är som gjort för att vi ska hamna i långa samtal ensamma på arbetsrummet... idag kom vi in på djupare samtal... frun nämns som ?barnens mamma? och inte som ?min fru?... underligt tycker jag... men man kanske säger så... jag ska sluta spekulera, iaf försöka.


    Det låter som han säger så för att du ska dra den slutsatsen. Han är säkert på för att få lite sex på sidan om, det är nog de allra flesta män. Sen är frågan om det verkligen är det du är ute efter? Du vet att du kan bli rejält sårad sen om han inte väljer dig, och du gått med på att vara hans älskarinna. 


    Du vet nog vad sannolikheten är för att han lämnar sin fru innerst inne. Bara att kolla upp mängder av trådar med gråtande älskarinnor på FL.

  • Anonym (Först­år ej?)
    Äldre 26 Mar 11:36
    Anonym (jaha) skrev 2019-03-26 10:29:44 följande:
    Du missade ett tredje (och ganska vanligt) scenario....

    3) Han vill inte alls skiljas utan är nöjd med det han har och TS har inbillat sig allt om att han skulle vara så hemskt missnöjd för det passar ihop med hennes drömmar och planer. Och då han vet det så säger han såklart precis det hon vill höra för att få henne att dra ner brallorna. Och TS hakar ju självklart på eftersom hon är lite smått besatt och skiter i att hon deltar i att svika hans fru och barn, frun är ju så himla taskig ändå ju... 2 år och 1500 knull senare så sitter TS fortfarande och väntar på att han ska avsluta med frun, för det har han ju sagt att han ska göra men "han behöver bara lite tid"....

    Med tanke på hur det kryllar av "älskarinna" trådar på FL så är det lite konstigt att du missade det scenariot....
    Exakt, tyvärr även det allra vanligaste scenariot!
  • Anonym (Först­år ej?)
    Äldre 28 Mar 18:29
    frökenfia skrev 2019-03-28 14:00:48 följande:

    Som jag skrev tidigare försöker jag hålla avstånd från kollegan så mycket det går. Vilket egentligen är omöjligt då vi arbetar nära varandra varje dag. Jag är inte den som startar konversationen utan håller tyst för att inte ge några signaler. Men han lyckas alltid hitta något att prata om. Idag har ämnet varit skilsmässa och ny partner, bonusföräldrar och barns reaktioner på det. Visst kan jag som besatt av honom försöka hitta ?mönster? och ?ledtrådar? för att tro att han är intresserad men tycker det är lite märkliga frågor att ta upp med en kollega på jobbet, till det motsatta könet dessutom... Men som sagt drar jag inga slutsater utan spekulerar bara och försöker tänka rationellt och hålla mina känslor i schack.


    Det viktiga i det hela var väl vad han kom fram till för svar på samtalen? vad ansåg han var barns reaktion till skilsmässa och hur ställde han sig till det? Genom de åsikter han hade kan du kanske få ut mer av vad han är ute efter.

    T.ex barn blir ju så ledsna vid skilsmässa, och det är så hemskt för v-v barn. Eller barn klarar nog det mesta om man bara ger de lite tid att vänja sig. 

    Ja, du förstår säkert vad jag menar?
  • Anonym (Först­år ej?)
    Sun 31 Mar 2019 11:48

    Du låter lite som en drömmare och tolkar in många saker i det han säger, och hans beteende. Jag menar inget elakt med det, men min uppfattning av dig är att du kanske inte är så diskret med dina känslor inför honom. Tror du inte det kan vara så att han redan är medveten om att du är attraherad?

  • Anonym (Först­år ej?)
    Mon 1 Apr 2019 19:30
    Anonym (jaha) skrev 2019-04-01 18:05:00 följande:
    Men ärligt talat TS, du beter dig som en fjortis som undrar hon kan vågar fråga chans på killen i parallellklassen. Du verkar ju totalt jäkla besatt. Det spelar nog ingen större roll vad han säger eller gör, ALLT precis allt tolkar du som att han vill han är intresserad av dig. Skulle han släppa sig skulle du säkert tolka det som en kärlekssuck eller lockrop.

    Bevisligen skiter du fullkomligen i alla rationella och moraliska aspekter som tagits upp i tråden. Allt som spelar någon roll för dig verkar vara om han är intresserad av dig. Då finns det väl inte så mycket mera att göra än att gå fram och fråga om han vill knulla så får du det överstökat?

    Personligen tycker jag du borde söka hjälp för du tänker inte rationellt, det börjar låta riktigt sjukligt om jag ska vara ärligt.
    Förstår inte vad TS gör för fel? Hon tänker separera från sin man och vill inte inleda något otrohetsförhållande genom att vara älskarinna. I detta fall tycker jag faktiskt att TS sköter sina kort rätt Om mannen är kär i henne (och inte bara sugen på sex) , så är det ju menat att det ska bli dem två.

    Jag tycker att det låter som kollegan har ett riktigt intresse av TS. Men det är omöjligt att bara genom det som skrivits bedöma, om det handlar om en attraktion eller ett genuint intresse. Det lär väl bli mer uppenbart med tiden. 

    Om TS mot förmodan vågar hinta lite mer, kanske det snart visar sig hur det ligger till. Kanske blir det kollegan som tar de första stegen om inte TS gör det. Det låter i vilket fall som helst, som att båda går som katten kring het gröt. 
  • Anonym (Först­år ej?)
    Mon 1 Apr 2019 20:43
    frökenfia skrev 2019-04-01 20:24:04 följande:
    Jag gillar den fas vi är i just nu, då vi lär känna varandra... har aldrig varit för förhållanden som börjar i sängen. Blir sällan nåt bra av det. Det enda jag har dåligt samvete över är att det känns som otrohet. Min man har inte lämnat vårt hem och vill ha fler chanser vilket jag sagt att han inte kommer få så det är väldigt komplicerat just nu. Han har frågat om det finns någon annan men det finns det ju inte. Alltså inte på riktigt, bara i mitt huvud... Men jag måste kanske säga att jag fått känslor för någon annan för att han ska dra. Känns bara inte bra att mannen tror att jag lämnar honom för någon annan, när känslorna för honom redan försvunnit innan jag träffat kollegan...
    Det bästa är kanske att inte nämna känslor för någon annan. Du vet ju inte hur länge det tar om/innan det blir något med kollegan. Det känns lite onödigt elakt att ta upp en annan man. Du vet inte hur din mans reaktion blir "tänk om han kontaktar din ovetande kollega? ".

    Det kanske är bättre att säga att du varit osäker på dina känslor under en lång tid, när ni haft det dåligt. Därefter har du försökt att ge det en chans att se om dina känslor vaknar till liv igen. Men att du nu kommit fram till att de enda känslorna som består är vänskap? 

    Vad du än gör, undvik onödiga blaming games. Det gynnar aldrig någon. Var bara ärlig med hur du känner. (eller snarare inte känner).

    Om du nu är säker på dina känslor för din man? För jag antar att det inte ändrar sig även om det visar sig att kollegan är ointresserad? 
Svar på tråden Är gifta kollegan intresserad?