• Anonym (55)
    Sat 14 Sep 2019 14:41
    44446 visningar
    561 svar
    561
    44446

    Är gifta kollegan intresserad?

    TS, har följt din tråd lite till och från. Var själv i din sits för något år sedan och är idag nyskild. Som din man beter sig, och som du beskriver dina känslor för honom så tycker jag utan tvekan att du bör lämna honom. Jag kände att jag kunde stå ut med mycket från min mans sida, men när jag knappt längre kunde se eller röra honom pga mina känslor av förakt mot honom så var separationen oundviklig. Jag är idag väldigt glad att jag tog steget att bryta.

    Önskar dig styrka och mod att lämna du också.

    Och kollegan -tvärtemot vad vissa andra skriver tror jag visst att han kan vara seriöst intresserad. Inte alla som tar initiativ till kontakt enbart för ?skojs skull? när de är upptagna. Vissa måste vara seriöst intresserade för att ta sig över en sådan moralisk gräns. Jag har själv alltid varit väldigt rabiat mot otrohet, tills den dagen jag blev störtkär i en annan man och han förklarade sin kärlek för mig. Det hade jag aldrig trott om någon av oss. Vi inledde en känslomässig relation, men gick aldrig över den fysiska gränsen. Dock skulle jag aldrig ha flörtat med någon annan utan att ha så starka känslor.

    Till er som gillar att fördöma andra: jag säger inte att något är mer eller mindre moraliskt försvarbart, bara att vissa är ?players? medan andra helt enkelt råkar bli kära.

  • Anonym (55)
    Thu 19 Sep 2019 17:49
    frökenfia skrev 2019-09-19 09:36:46 följande:

    Tack för att du delar med dig av din historia. Hoppas du är lyckligare idag.


    Jag förlorade en dröm, den om livslång kärlek och en stark och trygg kärnfamilj. Men som livet utvecklade sig var det ändå oundvikligt och samtidigt vann jag tillbaka mig själv och makten över mitt eget liv. Och faktiskt föds nya drömmar... ja, jag är lyckligare än förut, bara lite mer ärrad av livet.
  • Anonym (55)
    Fri 4 Oct 2019 06:48
    Anonym (felix) skrev 2019-10-04 06:42:27 följande:

    Svårt att förstå varför folk vill uppmuntra frökenfia till att fråga sin kontorflirt om hans känslor. Korkat råd från alla aspekter, med kanske undantag för underhållningsfaktorn av att läsa denna tråd. 

    Även om frökenfia verkligen var en fröken, vill det vara en dåligt idé. Hon kommer inte att få ett klart svar. Oavsett vilka avsikter denne kollega har så kommer han inte framföra dom rakt ut. Han kommer bara att prata om himla god kemi, helt specielt vänskap, klickar bra och annat som inte säger ett dugg om det som frökenfia vill veta. Det enda frökenfia uppnår med frågan är att signalera sitt egna intresse.

    Möjligheten att denne kollega vill lämna sin fru för frökenfia är obefintlig. Om han alls är intresserad av något är det nog bara till kul vid sidan av, som 99,9999% av alla andra kontorflirtar. Och det blir säkert kul för honom, men på sikt inte för frökenfia. Så kommer hon verkligen ur askan i elden.

    Så igen fröken, gå vidare med din skilsmässa och strunta i kollegan.


    Vem är du att säga så tvärsäkert vad mannen känner, kommer säga och har för intentioner?? Självgoda, uppblåsta människa.
  • Anonym (55)
    Fri 1 Nov 2019 20:27

    Heja dig som tar tag i situationen. Din mans reaktion är otäck, att han pratar om hormonella fel på dig, river sönder papprena och domderar. Låter faktiskt inte sunt i mina öron. MEN! Akta dig för att vara otrogen bara för att bli av med honom, det är precis dit han försöker få dig. För att kunna berätta för hela världen vilken avskyvärd människa du är, vända alla emot dig och själv få sympatier. Ge honom inte det! Gör allt rätt så går du med rak rygg och hedern i behåll.

  • Anonym (55)
    Sat 2 Nov 2019 09:13
    frökenfia skrev 2019-11-01 20:55:15 följande:

    [quote=80003840][quote-nick]Anonym (55) skrev 2019-11-01 20:27:32 följande:[/quote-nick]Heja dig som tar tag i situationen. Din mans reaktion är otäck, att han pratar om hormonella fel på dig, river sönder papprena och domderar. Låter faktiskt inte sunt i mina öron. MEN! Akta dig för att vara otrogen bara för att bli av med honom, det är precis dit han försöker få dig. För att kunna berätta för hela världen vilken avskyvärd människa du är, vända alla emot dig och själv få sympatier. Ge honom inte det! Gör allt rätt så går du med rak rygg och hedern i behåll.[/

    Ja, det är faktiskt otäckt att se hur han reagerat. Du har rätt, ska inte ge honom det. Vill bara bli fri från honom (att han eller jag flyttar) men det är lättare sagt än gjort. Jag vill ju bo kvar i lgh men mannen kommer inte flytta ut det har jag förstått. Så jag letar rum i närheten att hyra tills jag hittar ngt permanent. Vågar jag skicka in papperna nästa vecka? Han kommer gå i taket när han får veta att jag gjort det...


    Jag förstår hur du känner, men vågar du låta bli att skicka in papperna? Jag kände exakt som du, att jag bara ville bli fri från min man. Det är otroligt svårt när den andre parten hotar, men faktiskt desto mer angeläget då. En sund person hade inte försökt hota eller skrämma sin partner att stanna kvar.

    Angående lägenheten tycker jag att du ska kontakta en jurist, om den som du säger är din. Men om du kan tänka dig att släppa den är det såklart lättare för dig att leta nytt boende.

    Försök tänka att om ett år från nu är livet något helt annat. Det är lätt att känna en hopplöshet när man står mitt i förändringens kaos. Du är modig som vågar bryta och det kommer bli bättre.
  • Anonym (55)
    Sat 9 Nov 2019 20:58
    +1

    Hur går det för dig frökenfia?

  • Anonym (55)
    Thu 21 Nov 2019 09:18
    Anonym (Hedersamt) skrev 2019-11-20 22:33:36 följande:

    Hoppas allt är bra med dig och att maken inte varit fysiskt otrevlig mot dig.


    Samma tankar har oroat mig...
Svar på tråden Är gifta kollegan intresserad?