Inlägg från: frökenfia |Visa alla inlägg
  • frökenfia

    Är gifta kollegan intresserad?

    Anonym (Livets vändningar) skrev 2019-04-06 13:11:44 följande:

    Parterapi kan vara ett utmärkt sätt att avsluta förhållandet på ett för alla parter bästa möjliga sätt.

    Det är mycket vanligt att man även har enskilda samtal med terapeuten och då gör du klart vad som är ditt beslut och vad som är ditt mål = att avsluta så snart som möjligt och på bästa sätt.

    Sedan får du hjälp att ni tillsammans får till ett så bra avslut som möjligt.

    Genom parterapi tror jag att det kan finnas goda chanser att du får till ett snabbare och bättre avslut på något som annars riskerar bli en never ending story.

    I enskilt samtal kan du också få hjälp att reda ut dina känslor och dina frågor om din relation till kollegan. Det tror jag också skulle vara värdefullt för dig.

    F ö kan det vara värt notera att väldigt många förhållanden tar slut genom otrohet.

    En otrohet blir ofta vägen ut ur ett förhållande, trots att det kanske i de allra flesta fall senare visar sig att den personen man var otrogen med inte alls var den rätta för ett fortsatt förhållande.


    Tack för svar. Har övervägt att gå med på parterapi, för att få ett avslut på förhållandet på ett ?snyggt? sätt. Och på hans villkor...

    Vill bara att det här ska vara över snart så att jag kan gå vidare. Drömmer om ensamhet... frihet... och att få fantisera om kollegan utan att få skuldkänslor...
  • frökenfia

    För den som är intresserad av en liten uppdatering kommer en här... Behöver skriva av mig och hoppas på konstruktiva kommentarer för att veta hur jag ska ta mig vidare...

    Min man började efter samtal med professionell äktenskaps rådgivare att göra flera förändringar och tog på sig skulden för mycket av det som blivit fel i vår relation. Det tog ett par veckor för mig att förlåta honom o ge honom en ny chans. När jag såg att hans ord blev handling och förändringen faktiskt var på riktigt kom känslorna tillbaka. Jag och min man fick en god relation igen och jag började nämna honom alltmer på jobbet för att kollegan skulle förstå att mitt outtalade intresse inte längre fanns kvar. Jag tvingade känslorna för kollegan att svalna och jag insåg hur fel jag tänkt som velat ha ngt med den gifta kollegan att göra. Trots den attraktion jag kände låtsades jag inte om den och slutade komma tidigt och stanna sent för att undvika spendera tid med honom. Han fattade nog vinkeln för även han började komma senare till jobbet. Men han undvek inte mig som jag försökte undvika honom.

    Nu till mitt problem... Något hände för drygt en vecka sedan. Känslorna för kollegan verkar ha kommit tillbaka. Vi åkte på konferens med jobbet och jag bestämde mig för att inte sova över (för att undvika eventuella oangelägenheter med kollegan). Men sista dagen på konferensen spenderade vi lite tid tillsammans. Vet inte om det var med flit men vi råkade hamna bredvid varandra på lunchen och när vi ätit klart sökte han min blick o frågade om vi skulle gå o fika ute på gården. Han uttryckte att han haft det väldigt trevligt (syftade på vår pratstund) och berättade att han skulle spendera flera veckor ensam med barnen. Jag frågade inte varför... Men vill tolka det som en inbjudan till något...

    När vi skulle ta farväl stod han där en bit ifrån mig. Lite stelt och lite osäkert tittade vi på varandra och önskade varann en härlig sommar och lycka till med allt (jag försökte verkligen hålla minen och verka ointresserad som jag gjort de senaste veckorna). Men när vi tog ett steg närmare varandra för att ge en avskedskram exploderade alla mina känslor. Kramen var ju perfekt! Den var inte osäker. Den var ordentlig, hård nästan. Alla andras kramar var halvdana, påtvingade. Men hans kram var genuin, äkta. Den skrek: ?stanna med mig för alltid?.

    Nu har semestern börjat och jag vet inte vad jag ska ta mig till. Vill skriva till honom, ringa honom. Veta vad han känner, om jag bara inbillar mig eller om han känner likadant. Men samtidigt frågar jag mig vad det isåfall ska leda till.

    Vill ha honom... men älskar min man... känner mig hemsk mot min man. Kan inte berätta om de här känslorna för honom.

    Vad ska jag ta mig till???

  • frökenfia
    Anonym (felix) skrev 2019-06-16 09:12:53 följande:

    En kram kan inte skrika "stanna med mig för alltid".

    Det kändes verkligen som det när han höll om mig som han gjorde...

    Du får samma råd som innan. Skilj dig från din man. glöm kollegan, lev som som singel ett tag. Lev utan känslor ett tag och avsluta ditt äktenskap på ett hyffsat sätt. Finn sen en icke upptagen man.


    Tack för rådet. Tror dock det blir svårt att följa...
  • frökenfia
    Anonym (Jag med) skrev 2019-06-16 15:11:05 följande:

    Jag är i en liknande situation som du. Däremot är jag och min sambo inte gifta och vi har inte heller några barn, vilket underlättar situationen avsevärt. Jag har träffat en ny man som ger mig fjärilar i magen bara av att jag tänker på honom, går igenom hans facebook profil en miljon gånger om dagen känns det som... dock så älskar jag fortfarande min sambo och känner mig som ett svin gentemot honom.

    Jag sa att jag ville avsluta vårt förhållande för drygt 2 veckor sedan... han bönade och bad mig att stanna, precis som din man. Då jag fortfarande har kvar känslor för honom så är det inte lätt att lämna heller... speciellt när jag såg hur ledsen han blev.

    Gällande din situation så tycker jag inte att du ska kontakta kollegan. Att vara ifrån honom i flera veckor kanske är precis vad du behöver?


    Tack för svar. Det känns verkligen hemskt att jag som gift kvinna har dessa starka känslor för någon annan. Och att jag inte kan kontrollera känslorna. Men det som nog är värst är att inte veta vad kollegan känner. Skulle det vara besvarat skulle det vara lättare att fatta ett beslut förmodligen.
  • frökenfia
    Anonym (Jag med) skrev 2019-06-16 17:12:52 följande:

    Om det vore besvarat, skulle du lämna din man då?


    Kanske... vet inte... är så förvirrad just nu. Men då skulle vi (ja o kollegan) iaf kunna prata om det och inte behöva gå runt i ovisshet.
  • frökenfia

    Känner mig så olycklig just nu. Tänk att vi inte kommer ses på hela sommaren. Hur ska jag stå ut? Borde jag skriva något, höra av mig? Hatar att gå runt med den här känslan. Jag ser till och med olycklig ut, har svårt att ens låtsas vara glad. Vad ska jag göra?

  • frökenfia
    vardagsoptimisten skrev 2019-06-19 20:42:23 följande:

    Hur hade du upplevt det om det varit ombytta roller och din man hade kontaktat en annan kvinna? Du har självklart rätt att lämna din man om du vill det, men du måste ta konsekvenserna av ditt handlande. Det är bara du som vet om du bör kontakta honom, det finns ingen på ett forum som kan ta bort ansvaret från dig.


    Såklart är ansvaret mitt oavsett vad jag beslutar mig för att göra. Men att inte kunna prata med någon om det här gör att man desperat skriver i ett forum. Det är fruktansvärt jobbigt att bära alla dessa känslor och inte kunna berätta om dem för någon.
  • frökenfia

    Jag bestämde mig iaf för att skriva och tacka för den här tiden. Skrev att jag uppskattat hans sällskap på jobbet och fick till svar att det såklart var ömsesidigt. Jag skrev nåt i stil med att allt det roliga har ett slut på vilket han svarade att det inte alls måste vara slut på det roliga utan bara tar en paus över sommaren... Vi önskade varann en trevlig sommar och sen inget mer. Allt väldigt diplomatiskt skrivet, utan några tydliga signaler från någon vill jag tro. Så jag vet inte om det hjälpte att skriva t honom egentligen. Det hjälpte väl lite grann att höra att han liksom jag uppskattat tiden tsm på jobbet. Men nu då? Nu blir det ändå att vänta tills efter sommaren för att ses. Och de här första dagarna på semestern när jag är ensam hemma blir så långdragna och tråkiga när jag egentligen bara vill vara på jobbet med kollegan.

Svar på tråden Är gifta kollegan intresserad?