• Äldre 15 Mar 23:34
    44405 visningar
    561 svar
    561
    44405

    Är gifta kollegan intresserad?

    Anonym (Förstår ej?) skrev 2019-03-15 23:08:31 följande:

    Du lever tyvärr i ett rosafärgat skimmer. Allt är bra så länge man kan tråna på avstånd.. Det blir ett kallt uppvaknande om han lämnar sin fru för dig. Innefattar dina fantasier att vara bonusmamma till barn som kanske ogillar dig?, att träffa din nya på arbetet varje dag och hemma?  Vilket förtar spänningen i längden.

    Du dras till honom nu för att han är ny och spännande.. Men det är mils skillnad att tråna efter någon som känns oåtkomlig mot att bilda bonusfamilj med personen och dennes barn. Dela vardag och tråkigheter. Ex som kanske är bitter och arg. Vid eventuella bråk kan du inte hålla dig undan för att du jobbar tillsammans med honom.

    Jag har aldrig förstått personer som vill vara tillsammans med kollegor, att sitta ihop som klister är inte särskilt bra för en relation . För att inte tala om när det tar slut och man kanske måste byta jobb.

    Du säger att du vill ha den mannen men tänker du då långsiktigt på alla bördor det också innebär? Hur känner du för att vara bonusförälder? Tror du att det är lätt? Tänker du längre än bara ljuva fantasier om hur det kan vara? Det stämmer mycket sällan med verkligheten. Drömmar är just drömmar. 

    Om hans relation är dålig är dessutom risken stor att du bara blir en språngbräda ur hans äktenskap.


    Man måste ju inte jobba tillsammans för evigt... Och bonusfamilj behöver inte vara så hemskt som det låter även om det såklart innebär en stor omställning för alla inblandade.
  • Äldre 16 Mar 10:07

    Jag har tänkt fråga: ?Är du lyckligt gift? ... men ska kanske fråga på ett annat sätt för att inte bli för uppenbar...

  • Äldre 16 Mar 21:12
    Anonym (Johan) skrev 2019-03-16 07:56:19 följande:

    Det kommer inte hända. Det är du som startar trådar på nätet om det. Erkänn att du inte frågar för att du innerst inne vet att allt är önsketänkande. Vad har du att förlora? Ditt luftslott?


    Jag håller inte med dig om det du säger att jag inte frågar honom för att jag innerst inne vet att det är önsketänkande. Rädslan o ovissheten för vad som kmr hända om jag berättar om mina känslor är det som hindrar mig... För innerst inne vill jag inte såra någon eller bli hans älskarinna. Jag har alltid varit en principmänniska och äktenskap är väl egentligen ngt heligt för mig. Men om det inte fungerar och man inte är lycklig måste man väl ha rätt att bli det med någon annan...
  • Äldre 16 Mar 21:32
    Lione81 skrev 2019-03-15 22:45:43 följande:

    Du är inte långt borta för att fråga honom snart.


    På vilket annat sätt kan jag fråga honom? Ska jag skriva en lapp (tänk om den hamnar i fel händer!), ge honom tydligare signaler? Varför ska det vara så svårt ... Har drömt om honom flera ggr nu. Den intensiva blick han ger mig på jobbet förföljer mig... det här är så plågsamt. Kan inte släppa det.
  • Äldre 17 Mar 20:49
    Lione81 skrev 2019-03-17 14:46:15 följande:

    Fia lapp gav man i mellanstadiet när man frågade chans (ja) (nej) kryssa i Hahaha. Signalerna är redan bekräftade (Y)

    I bland måste man ta klivet över kanten. Jag kan tänka mig att han går och väntar på att du ska säga något. Just den stunden han väntade på dig efter jobbet, var verkligen en stund då du kunde ha frågat honom. Kroppen blir varm, det går ett rus i din kropp just den sekund du tänkte fråga. Hade du bara fått ut, - hans namn, jag måste bara fråga. Hade du fått UT dessa fem ord, så hade saken varit ur världen. Självklart väntar man inte på en kvinna i 1/2h om det inte är känslor inblandat.

    Tveka inte så mkt Fia. Jag brukar tänka så här, vad är det värsta som kan ske?

    1) Du kan gå ett ?nej? ni kan få en värdskap du aldrig trott fanns.

    2) Han känner likadant för dig. Han vill avsluta sitt pågående förhållande. Kommer vilja ses då mkt som möjligt under processen för att visa sin lycka och kärlek.

    Jag tycker att du ska helt enkelt visa din fina sida och faktiskt fråga honom vid rätt tillfälle. Att du känner mer än vänskap till honom och vänta på vad han svara dig. Då vet du hur du ska gå vidare efter.

    Lycka till!


    Tack för svar... imorgon kommer han inte till jobbet så det blir iaf inte då. Hade vi haft varandras nr eller Mail hade vi kanske redan skrivit t varann. Det är ju inte så svårt att leta upp men känns för riskabelt...
  • Äldre 17 Mar 21:57

    Johan; förklara för mig varför man måste vara så himla trevlig då, om det inte är för att man är intresserad av ngt... han frågar mig jämt vad jag ska göra efter jobbet, på helgen, vart jag har bott och jobbat. Han verkar vilja veta allt om mig. Och vi har mycket gemensamt så det gör kanske hela konversationen mer spännande... Förstår inte heller varför han väntar in mig för att gå på lunch, letar upp mig om jag inte är på arbetsrummet för att äta lunch ihop. Jag kan misstolka allt det här men tycker det är ovanligt att en manlig kollega som jag egentligen inte känt speciellt länge har sån ?koll? på mig. Jag anser inte att jag ger ett så kallat skört intryck... Snarare tvärtom, vill säga att jag är ganska självsäker (förutom de gånger jag inte klarat av känslorna och rodnat och flytt hans blickar. Detta har dock inte hänt den här veckan). Varför håller en gift man upp dörren för en gift kvinna? Finns väl ingen anledning att vara en gentleman mot någon annan än sin fru (?) Men jag har observerat honom och noterat att det bara är mot mig han är såhär... Så plågsamt att inte veta vad han vill...

  • Äldre 19 Mar 21:31

    Vet inte vad jag ska ta mig till, blir galen av att inte veta. Så fort vi blir ensamma i arbetsrummet kommer nåt kul samtalsämne upp, oftast med ett leende och flyktande blickar... Jag har tänkt mycket på om jag kanske bara inbillar mig... Vill inte misstolka honom... Vågar jag fråga? Eller ska jag bara erkänna att jag gillar honom? Hur lägger man ens fram en sån sak?

  • Äldre 21 Mar 22:06

    Den här veckan har jag försökt ta avstånd och vara kall men torsdagsschemat är som gjort för att vi ska hamna i långa samtal ensamma på arbetsrummet... idag kom vi in på djupare samtal... frun nämns som ?barnens mamma? och inte som ?min fru?... underligt tycker jag... men man kanske säger så... jag ska sluta spekulera, iaf försöka.

  • Äldre 23 Mar 14:25
    Anonym (Taget) skrev 2019-03-20 06:37:04 följande:

    ta tag i det. Jepp, tala om att du gillar honom o ta det från där. 


    Skulle vilja inleda någon slags konversation över sms / telefon med honom. Men hur gör jag det? Kan också bli helt fel om någon skulle märka det... Kan inte sluta tänka på honom... längtar tills det blir måndag för att få träffas...
  • Äldre 23 Mar 17:34
    Anonym (Kitty) skrev 2019-03-23 17:22:53 följande:

    Jag är i samma situation. Vet precis. Önskar också att vi kunde ha kontakt via sms för att hålla det utanför jobbet. Men törs inte ta första steget av rädsla att förstöra något för honom. Kan ju inte vara 100 % säker på att ingen annan ser det jag skriver. Eller att han är beredd att ta det till nästa nivå. Vill heller inte förstöra den yrkesmässiga relation som vi kämpar för att upprätthålla trots att känslorna nästan är övermäktiga. Så vad göra?

    Önskar att jag visste hur jag skulle kunna ge honom den slutliga ?hinten? om att det är fritt fram. Men han kanske tänker detsamma. Jag vill verkligen ha honom, men det är så mycket som komplicerar, just nu är jag rädd att vi inte kan/orkar/törst ta det i mål. Frustration.

    Så nej, har tyvärr inget vettigt råd att ge. Men sänder min förståelse :)


    Tack för ditt svar. Ja, det känns verkligen hopplöst det här :(
Svar på tråden Är gifta kollegan intresserad?