Inlägg från: frökenfia |Visa alla inlägg
  • frökenfia

    Är gifta kollegan intresserad?

    Jag har verkligen försökt ta avstånd för att dämpa mina känslor, försöker sätta mig in i hans huvud o lista ut hur han tänker o ser på saker o ting. Det kan vara så att han bara råkar vara väldigt trevlig och vill prata av sig på jobbet... men häromdagen när vi skulle gå gick jag förbi honom för att ta min jacka o kom aningen för nära och kände hans lukt... inget hände och inget kommer heller att hända då ingen av oss kommer ta första steget. Vi har nog för mycket moral för att kunna vara otrogna, trots att äktenskapet är skit. Men hade ögonen mötts i den stunden hade vi log läst varandras tankar... Jag vet inte vad som kommer att hända, låter tiden avgöra o skriver av mig här i tråden emellanåt...

  • frökenfia

    Som jag skrev tidigare försöker jag hålla avstånd från kollegan så mycket det går. Vilket egentligen är omöjligt då vi arbetar nära varandra varje dag. Jag är inte den som startar konversationen utan håller tyst för att inte ge några signaler. Men han lyckas alltid hitta något att prata om. Idag har ämnet varit skilsmässa och ny partner, bonusföräldrar och barns reaktioner på det. Visst kan jag som besatt av honom försöka hitta ?mönster? och ?ledtrådar? för att tro att han är intresserad men tycker det är lite märkliga frågor att ta upp med en kollega på jobbet, till det motsatta könet dessutom... Men som sagt drar jag inga slutsater utan spekulerar bara och försöker tänka rationellt och hålla mina känslor i schack.

  • frökenfia
    Anonym (Förstår ej?) skrev 2019-03-28 18:29:41 följande:

    Det viktiga i det hela var väl vad han kom fram till för svar på samtalen? vad ansåg han var barns reaktion till skilsmässa och hur ställde han sig till det? Genom de åsikter han hade kan du kanske få ut mer av vad han är ute efter.

    T.ex barn blir ju så ledsna vid skilsmässa, och det är så hemskt för v-v barn. Eller barn klarar nog det mesta om man bara ger de lite tid att vänja sig. 

    Ja, du förstår säkert vad jag menar?


    Förstår vad du menar. Fick ingen egentlig åsikt från hans sida. Snarare var det undran om hur det kan bli...
  • frökenfia

    Vad menade han egentligen med dagens samtalsämne? Varför tog han upp det? Fanns det någon baktanke? Är det jag som inbillar mig eller känner han faktiskt som jag? det här plågar mig ännu mer...

  • frökenfia

    Jag har inte berättat att jag ligger i skilsmässa. Kollegan vet ingenting om min relation till maken, har aldrig pratat om det eller ens nämnt det.

  • frökenfia
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-03-28 21:08:54 följande:

    Ok, men om du är intresserad av honom är det väl en öppning att berätta att du ligger i skilsmässa? Och se hur han reagerar på det?


    Kanske ska hinta om det på något sätt men vet inte, vill inte vara den som inleder djupa samtalsämnen. Han verkar bra på det så förr eller senare kommer vi nog in på det men jag vill inte verka för uppenbar o eventuellt göra bort mig. Sen är det så himla svårt att veta vad jag ska göra/säga. För om han bara är intresserad av ett ligg (vilket jag inte vill tro) kommer han kanske utnyttja mitt skilsmässokort för att få ligga. Och jag vill mer än så...
  • frökenfia

    Hela situationen känns hopplös och förmodligen kommer jag aldrig få veta vad han tänker... får se vad morgondagen har att erbjuda...

  • frökenfia
    Anonym (Kitty) skrev 2019-03-28 23:27:30 följande:

    Men du, ett tips i all välmening. Det låter som att du väljer mellan att antingen fråga rakt ut (vilket du inte vill göra) eller att undvika honom och låtsas vara ointresserad.

    Varför inte ta mellanvägen? Dvs uppmuntra honom till den nivån att han tar steget, om det nu är det du vill att han ska göra? Han bjuder ju in till det.

    Om han han söker kontakt och visar intresse men du inte ger rätt respons, så kommer han rimligtvis inte att ta något initiativ oavsett hur intresserad han är. Givet omständigheterna.


    Jo, det låter ju som en bra idé. Får se om jag lyckas med det idag då...
  • frökenfia
    Torkel83 skrev 2019-03-29 14:29:55 följande:

    Jag har nu läst och följt dej och denna tråd ett tag och jag börjar ju bli lite frustrerad. Mannen öppnar ju hela sitt liv och sina problem för dig och tyr sig till dig också, han känns i mitt tycke som en som är intresserad av dig(verkar inte vara raggningsclichéer för att få dig att sära på benen). Samtidigt så är du attraherad av honom. Och så har ni nu trippat runt vem vet hur länge. Att gå runt och grubbla är ju inget jag rekommenderar åt någon, man ska ta tag i saker, är själv finne så kanske det handlar om kulturskillnader också, men ta nu för tusan och säj åt typen att du är attraherad av honom och har starka känslor. Då det är sagt så är det problemet undan, då är det nästa problem som gäller. Problemet kan vara av två olika karaktärer, den positiva, ni ska skapa möjligheter åt er att slippa till att ha hett sex med varandra. Den mindre positiva, du ska fortsätta vara kompis och stöda denna man du har känslor med, fast med vetskapen att du inte slipper under hans täcke och sova på hans arm, det kan kännas som en fruktansvärd tanke i nuläget, men att hantera det är nog betydligt lättare än att leva i det vacum du har satt dig själv i inuläget. Oavsett vilketdera så går livet vidare. Lycka till!


    Tack för ditt svar. Vi kan bara anta vad han tänker och känner, inget är ju sagt rakt ut så vi kan bara spekulera. Men funderar ärligt på att ringa honom i helgen. Vet att han ska iväg med barnen och kan nog ta ett sånt samtal utan att det blir misstänksamt. Känns lättare att prata om det här över telefon för att reaktionen när man sedan ses kanske känns mindre spänd. Men jag vet inte. Förmodligen är jag för mesig och det slutar säkert med att jag inte vågar ringa. Om han ser den här tråden o listar ut att d är jag skulle det på sätt o vis kännas lättare också. Då kanske han tar steget och berättar först, om han har något att berätta såklart.
  • frökenfia
    Anonym (Kär kollega) skrev 2019-03-29 19:37:00 följande:

    Vad tänker du att du ska säga?


    Hej XX det är XX...

    Ville prata med dig om ngt, har du tid? Måste bara få lätta på hjärtat och berätta... att jag har blivit kär i dig... och ville veta om du känner likadant? Vet inte hur jag ska tolka dig när du väldigt gärna pratar med mig, ger mig uppmärksamhet o är allmänt rar mot mig... upplever att du ger signaler om ett visst intresse/attraktion men det kanske bara är min inbillning... Förlåt om det här skapar obekväm stämning mellan oss men jag orkar inte gå runt o undra längre... vill bara veta om du känner likadant...
Svar på tråden Är gifta kollegan intresserad?