• Mon 1 Apr 2019 20:24
    44438 visningar
    561 svar
    561
    44438

    Är gifta kollegan intresserad?

    Anonym (Förstår ej?) skrev 2019-04-01 19:30:45 följande:

    Förstår inte vad TS gör för fel? Hon tänker separera från sin man och vill inte inleda något otrohetsförhållande genom att vara älskarinna. I detta fall tycker jag faktiskt att TS sköter sina kort rätt Om mannen är kär i henne (och inte bara sugen på sex) , så är det ju menat att det ska bli dem två.

    Jag tycker att det låter som kollegan har ett riktigt intresse av TS. Men det är omöjligt att bara genom det som skrivits bedöma, om det handlar om en attraktion eller ett genuint intresse. Det lär väl bli mer uppenbart med tiden. 

    Om TS mot förmodan vågar hinta lite mer, kanske det snart visar sig hur det ligger till. Kanske blir det kollegan som tar de första stegen om inte TS gör det. Det låter i vilket fall som helst, som att båda går som katten kring het gröt. 


    Jag gillar den fas vi är i just nu, då vi lär känna varandra... har aldrig varit för förhållanden som börjar i sängen. Blir sällan nåt bra av det. Det enda jag har dåligt samvete över är att det känns som otrohet. Min man har inte lämnat vårt hem och vill ha fler chanser vilket jag sagt att han inte kommer få så det är väldigt komplicerat just nu. Han har frågat om det finns någon annan men det finns det ju inte. Alltså inte på riktigt, bara i mitt huvud... Men jag måste kanske säga att jag fått känslor för någon annan för att han ska dra. Känns bara inte bra att mannen tror att jag lämnar honom för någon annan, när känslorna för honom redan försvunnit innan jag träffat kollegan...
  • Mon 1 Apr 2019 20:55
    Anonym (Förstår ej?) skrev 2019-04-01 20:43:30 följande:

    Det bästa är kanske att inte nämna känslor för någon annan. Du vet ju inte hur länge det tar om/innan det blir något med kollegan. Det känns lite onödigt elakt att ta upp en annan man. Du vet inte hur din mans reaktion blir "tänk om han kontaktar din ovetande kollega? ".

    Det kanske är bättre att säga att du varit osäker på dina känslor under en lång tid, när ni haft det dåligt. Därefter har du försökt att ge det en chans att se om dina känslor vaknar till liv igen. Men att du nu kommit fram till att de enda känslorna som består är vänskap? 

    Vad du än gör, undvik onödiga blaming games. Det gynnar aldrig någon. Var bara ärlig med hur du känner. (eller snarare inte känner).

    Om du nu är säker på dina känslor för din man? För jag antar att det inte ändrar sig även om det visar sig att kollegan är ointresserad? 


    Tack för råden, håller med om att det är onödigt att berätta om känslorna för kollegan. Måste bara klargöra för mannen att jag inte vill leva med honom längre och å ena sidan gör det mig ledsen för jag vet hur det kommer knäcka honom, han älskar mig verkligen. Men jag är inte lycklig med honom och föredrar att bo ensam. Det har inget med kollegan att göra egentligen. Vare sig kollegan är intresserad eller inte vill jag skiljas från min man. Jag har vid två tidigare tillfällen velat lämna äktenskapet (pga ekonomiska problem) men inte gjort det. Den här gången är det på riktigt. Jag kan inte stanna för att jag tycker synd om min man.
  • Tue 2 Apr 2019 13:22
    Anonym (jaha) skrev 2019-04-02 10:54:18 följande:

    Då har du inte läst samma tråd som jag för hon har sagt ganska tydligt att hon inte bryr sig speciellt mycket om hans familj och att vara älskarinna verkar absolut vara ett alternativ.


    Det har jag väl inte sagt? Finns många trådar om liknande situationer. Du kanske blandar ihop mig med någon annan?
  • Tue 2 Apr 2019 13:38

    Idag har jag knappt sett honom i ögonen för att inte bli för uppenbar... Jobbigt att hålla känslorna inne just nu...

    Han har vid flera tillfällen frågat vilken tid jag ska gå idag då jag går tidigare för möte på annan plats... Varför frågar han det så många gånger? Varför är det viktigt för honom att veta det? Plågas av de här tankarna... Vill ha ett klart svar men samtidigt inte, för konsekvenserna av det kommer bli ännu mer känslomässigt jobbiga. Skulle bli betydligt svårare att dölja känslorna när han vet att jag är kär... och om han också är det blir det förmodligen ännu svårare att dölja. Förstår inte hur det här har kunnat hända mig. Jag gjorde inget för att få de här känslorna för honom. De bara dök upp en dag och försvinner inte utan växer bara mer o mer...

  • Tue 2 Apr 2019 18:05
    Anonym (Taget) skrev 2019-04-02 14:42:06 följande:

    Äh ,lägg av. Ta tag i det själv. hälften vågat hälften vunnet...annars finns det fler dörrar att öppna.


    Jo det är lättare sagt än gjort... Ska försöka komma på nåt bra sätt att hinta om mitt intresse för honom... men förmodligen har han redan märkt att jag lätt blir nervös i hans närvaro. Senare i veckan har vi en hel del tid tillsammans på jobbet. Ser fram emot det. Kanske ngt kommer upp då...
  • Thu 4 Apr 2019 18:44

    Nu har jag bestämt mig. Ikväll ska jag berätta för min man som det är: att jag fått känslor för någon annan. Jag vill bo ensam, med vårt gemensamma barn givetvis, men vill att min man ska dra. Och ända sättet för honom att fatta att jag menar allvar är nog genom att berätta som det är o lägga korten på bordet. Han kommer bli förtvivlad men jag mår dåligt över att inte vara ärlig med vad jag känner...

    Det är inte tal om att berätta om mina känslor för kollegan. De kanske försvinner med tiden, vem vet. Till sommaren kanske jag tar mod till mig och berättar om mina känslor om de skulle finnas kvar då. Men just nu vill jag bara bo ensam o fokusera på mig själv. Förhoppningsvis är min man tillräckligt mogen för att inte söka upp kollegan, det har ju liksom inte hänt något mellan oss och kollegan vet ju inte ens om vad jag känner.

  • Fri 5 Apr 2019 06:33
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-04-04 19:30:42 följande:

    Det låter som en bra plan att prata med din man. Ta inte upp kollegan dock, i ett initialt skede tillför det absolut ingenting, särskilt som du säger att det inte har med honom att göra.

    Men jag önskar dig lycka till, och bra att du bestämt dig. Berätta gärna hur det går.


    Det gick inte så bra igår. Mannen sa att det enda som skulle få honom att fylla i skilsmässopappren är om jag varit otrogen... Han älskar mig och vill ha fler chanser. Han ska ta avstånd men vägrar flytta ut och ?göra en stor grej? av det hela. Vad gör jag då liksom? Kunde inte nämna kollegan igår. Kändes för jobbigt och oviktigt egentligen då det inte har hänt ngt mellan oss utan bara handlar om mina fantasier...
  • Fri 5 Apr 2019 12:49
    Anonym (vårlökar) skrev 2019-04-05 08:35:26 följande:

    Jag trodde inte kvinnor tände på rara, nervösa och tafatta män, alltid lär man sig nåt nytt.

    Eftersom du är kvinna tycker jag att du kan se till att nåt händer, du bejakar bara din sexualitet.

    Hade trådstartaren varit en man... tja...


    Förstår inte vad du menar?
  • Sat 6 Apr 2019 10:07

    Berättade till slut om kollegan för mannen. Gav inga detaljer bara att jag fått känslor för någon på jobbet. Han var glad att jag berättade det och att det inte hänt något med kollegan. Min man är villig att göra allt för att ha mig kvar. Men jag vill ju inte. Enda sättet för honom att vi skiljs är om jag är otrogen. Om min man inte släpper taget om mig kanske jag kommer vara otrogen ändå... Vad ska jag göra?

  • Sat 6 Apr 2019 12:16
    Anonym (varning) skrev 2019-04-06 10:16:45 följande:

    Du ska inte tvinga dig själv att vara kvar i något du inte trivs med...förklara att du vill ha skilsmässa oavsett vad din man tycker. Han borde rimligtvis inte vilja leva tillsammans med någon som inte älskar honom längre.


    Han vill boka tid för parterapi... Det här kommer bli en never ending story...
Svar på tråden Är gifta kollegan intresserad?