• Anonym (Kaffedraken)

    Min dotter vill bo 'ett tag' hos sin pappa utomlands - jag oroar mig för hennes utbildning!

    Hej! Jag föstår hur du känner och tycker du har absolut rätt i att vara orolig för hennes framtid. Jag tycker att du ska åka ner och prata föstånd med hennes pappa.Ställ honom inför hans ansvar gentemot dottern.
    Skolorna i Grekland, även de statliga, är ganska bra och  inställda på prestationer, man lär sig saker och bra matematik. Men din dotter kan inte grekiska och det blir omöjligt för henne att följa med i undervisningen, när hon redan är 10 år. Ifall hon är tillräckligt duktig på engelska finns möjlighet att skriva in henne på en dyr internationell skola med engelska som undervisningsspråk. I så fall kräv att pappan ska åta sig att erbjuda henne denna utbildning.Om han inte accepterar  kan du varna med att du vänder dig till svenska myndigheter och att han kommer att få enorma problem .Din dotter kommer först att bli arg på dig men senare i livet  kommer hon att förstå.
    Själv flyttade jag från Sverige tillbaka till Aten när min son var 5 år. Satte honom i en av de bästa privata skolorna och jobbade hårt för att kunna betala en mindre förmögenhet tills han tog studenten och betyg i både engelska och franska.Han fortsatte direkt med universitetsstudier i London och efter en top masters examen -som också kostade mig skjortan-fick han en fantastisk internationell karriär i både London och sydost Asien.Han blev finansiellt totalt oberoende sedan 26 års ålder och kunde köpa sin egen lägenhet och bil.
    Jag har inte ångrat mitt beslut att flytta från tryggheten i Sverige och tycker att han fick bättre utbildning och en fin uppväxt i Grekland, med massor av vänner. Men jag tog ett enormt ansvar.

Svar på tråden Min dotter vill bo 'ett tag' hos sin pappa utomlands - jag oroar mig för hennes utbildning!