• Sun 28 Apr 2019 10:28
    2900 visningar
    14 svar
    14
    2900

    Ni som inte blivit gravida och sökt hjälp, berätta var ni började och hur det gått

    Efter det obligatoriska teståret så skrev jag en egenremiss till kvinnokliniken på sahlgrenska som har hand om fertilitetsutredningar där jag bor. Efter tre månader fick vi ett första möte där vi pratade lite livsstil och menscykeln m.m. Samt tog en hög med blodprover och sambon fick ordna spermaprov. Nästa möte blev två månader senare då gjordes vul och äggledarspolning på mig samt att vi fick svar på proverna. Eftersom de inte såg något direkt fel på nån av oss blev det remiss till IVF. Cirka 5 månader senare blev vi kallade till IVF start. Fick gynundersökning samt diskussion om hur vi skulle ordna allt. Fick plus i slutet av det året.

    Jag personligen tycker att sjukvården borde se stress betydelse för både mannen och kvinnan, fokus låg nästan helt på mig som kvinna. Sådant jag gjort själv var att gå och göra en hårmineralanalys och få koll på hormonbalansen i kroppen och utifrån det äta kosttillskott och tänka på kosten generellt. Kan även tillägga att jag har bmi på strax under 30 men det var inget som lades något fokus på i utredningen och som enligt läkaren hade jättepåverkan på fertiliteten även om det inte skada att gå ner lite.

    Om jag var du skulle jag skriva en egenremiss och lämna ute viktfaktorn under väntetiden till första mötet anstränga mig med kost och motion. Verkar som du redan är på god väg med kosten. :)

Svar på tråden Ni som inte blivit gravida och sökt hjälp, berätta var ni började och hur det gått