Forum Föräldraskap - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Går man på alla kalas?

  Fre 22 feb 2019 15:35 Läst 0 gånger Totalt 39 svar
  Visar endast inlägg av Anonym (lite) - Visa alla inlägg
 • Anonym (lite)
  Återställ
  Fre 22 feb 2019 15:35 #2 +1
  Anonym (Jag) skrev 2019-02-22 15:23:39 följande:

  Jag och den andra föräldern resonerar helt olika, ena anser att barnen ska gå på alla kalas de är bjudna till om det inte finns ett bra skäl till att inte göra det, bara ?vill inte? är inte ett rimligt skäl medan andra föräldern tycker att det är helt upp till det bjudna barnet att bestämma om hen vill gå.

  Vad tycker ni?


  Lite både och.

  Barnet ska självklart få välja själv om det vill gå på kalaset eller inte, inget tvingande.

  Men jag försöker resonera lite om det är så att barnet inte vill bara för att det "inte vill" eller om det ligger nåt annat bakom. Om det bara handlar om att man "inte har lust" försöker jag förklara att barnet som bjuder vill att de som är bjudna ska komma, att ibland kan man göra något man inte har så stor lust till för att göra någon annan glad och att när man själv bjuder på kalas så vill man ju att de bjudna kommer och inte bara stannar hemma för att de inte har lust.

  Sen får barnet fundera och bestämma sig.

  Om hela klassen är bjuden och det inte är så att mitt barn är utvalt av alla att bjudas så känns det mer okej att avstå kalas. Då är de kanske inte så goda vänner utan bara klasskamrater. men om 5 barn är inbjudna och kalaset riskerar att bli tomt så kan det ju vara superviktigt att det kommer någon så att det blir nåt kalas. 

  Ju äldre barnen blir desto mer försöker jag få dem att tänka lite bredare och fundera över vad deras beslut får för konsekvenser. 
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll