Inlägg från: Anonym (Pappa) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Pappa)

    Går man på alla kalas?

    Jag håller med många av svaren ovan. Dvs, det handlar om ålder på barnet, det handlar om att diskutera med sitt barn och försöka hitta motiven bakom detta "vill inte".

    Jag skulle aldrig bara köra den enkla laissez-fair och bara falla till föga för ett enkelt "vill inte". Och har heller aldrig gjort.

    För det finns tusen och en saker som ett barn i olika perioder "inte vill göra". Och faller man bara till föga för det så kan det skapa en mängd med problem längre fram i livet.

    Det handlar inte om att tvinga, det handlar om att motivera!

    Hela skolgången i dagens skola handlar om att kunna utveckla sitt resonemang, annars så har man som elev inte en möjlighet att ta sig från ett E till ett A i betyg exempelvis.

    Då kan man göra klokt i att låta sina barn även lära sig att motivera sina svar, sina åsikter även på hemmaplan och på fritiden, och inte bara acceptera ett enkelt "vill inte". 

    Finns det vettiga motiv, argument så absolut, avstå ett kalas. Men då bör man även som förälder inte bli irriterad den dagen det slutar komma inbjudningar...

    Sen brukar det ibland falla på sin orimlighet att man kan gå på alla kalas ändå, så har det varit för mina barn och deras kompisar.

Svar på tråden Går man på alla kalas?