Inlägg från: Anonym (Mom) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Mom)

    Väntar fel kön, krossat förhållande

    Anonym (4-barnsfar) skrev 2019-02-28 13:35:39 följande:
    Det där stämmer inte. Det är inte förälderns uppgift att försöka styra barnets "sociala kön". Vilket kön man uppfattar sig som är huvudsakligen medfött, även om det inte stämmer med kromosomuppsättningen.
    I vissa kretsar stämmer det visst! Nämligen att föräldrarna styr sitt barns kön mot ett visst håll (det andra könet) för att det passar bättre in i gruppens - obs ej familjens, utan gruppens kontext. Det är könsmanipulation det är frågan om. Det existerar och lär nog bli vanligare.
  • Anonym (Mom)
    Bjoer skrev 2019-02-28 14:49:37 följande:
    Nej, alltså, de kan försöka men det kommer inte gå ifall det inte stämmer överens med barnets egna könsuppfattning. På sin höjd kan de förvirra barnet.
    Givetvis kan man inte med psykisk manipulation ändra ett barns faktiska kromosomuppsättning, men - som du skriver - det går utmärkt bra att totalförvirra ett barn genom uppfattningen att kön är en social konstruktion. Och då inte barnets egen uppfattning utan föräldrarnas. På mitt barns förskola fanns förra året en sådan flicka, alltså xx, som av föräldrarna behandlades som xy och själv uppgav sig tillhöra varianten xy. Könsneutralt namn, könsneutrala kläder, föräldrarna omtalade sitt barn som hen. Förskollärarna hade uppenbara problem med detta - de var nog inte tillräckligt genuscertifierade. Vet inte hur det gått sedan, när barnet lämnade förskolan för skolan, men ett skitfarligt experiment är det förvisso. 
    "På sin höjd kan de förvirra barnet" skriver du. Det kan bli en livslång osäkerhet om vad och vem man är.
Svar på tråden Väntar fel kön, krossat förhållande