• Anonym (Kaffedraken)

    Väntar fel kön, krossat förhållande

    Din fru behöver professionell hjälp, hon verkar ha någon form av kris. Kan du inte uppmuntra henne till det?

    Jag förstår inte hur man kan bry sig så mycket om könet. Man borde vara glad och tacksam över att man kan bli gravid och att barnet verkar friskt.

    Jag är avundsjuk på min kollega som har tre söner. De har en så fin gemenskap och nu när sönerna är äldre är de så omtänksamma och lite beskyddande mot henne. Fast jag hade blivit lika glad för tre flickor.

    Jag trodde att jag väntade en flicka, (ville inte veta könet för det är ointressant för mig), men det blev en pojke, min välsignelse i livet.

  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (oroligpappa) skrev 2019-03-01 07:49:21 följande:

    Jag måste tillägga att hon är en varm positiv person normalt sett. Så just nu upplevs hon som två olika personer faktiskt. Sådana här sidor Har jag inte sett tidigare så jag hoppas att hon på något sätt kan acceptera tanken till slut. Annars blir det lite tufft ett tag framöver . Sånt här kommer liksom jag inte ens att tänka på som ett värsta scenario när man planerar att skaffa barn, speciellt inte när man ha ett stabilt bra förhållande och första barnet gick bra med allt vad det innebär att bli förälder.


    Just därför framstår det som en kris med psykiska problem. Du måste sätta ned foten och kräva att hon söker hjälp snarast eller så kan ni boka tid hos familjerådgivningen så att hon åtminstone får höra från någon annan också att hennes beteende inte är normalt. Hur reagerar släkt och vänner eller känner de inte till det här?

    Jag får intrycket av att du inte vågar säga ifrån till henne eftersom du skriver att du hade övervägt IVF om du hade vetat att hon kände så här. Ser du inte själv hur galen bara den tanken är?

    Fast den här gången måste du sätta hårt mot hårt innan barnet kommer, annars lär det att drabba hela familjen, inkulsive din dotter, för att inte tala om den stackars lilla pojken.

    Du är man och hon vill inte ha någon av ditt kön, hur känns det? Det motsatta scenariot finns ju i många andra länder där flickor väljs bort för att de anses mindre värda. Det är ingen skillnad på det och hennes tankegångar.

    Vad skulle du säga till en kvinna vars man betedde sig som din fru? Det hon utsätter dig för är ju en form av psykisk misshandel.

    Det är ditt ansvar som förälder att försvara din ofödda son så agera nu!
Svar på tråden Väntar fel kön, krossat förhållande