Inlägg från: joannaq |Visa alla inlägg
  • joannaq

    Gravid och migrän. Massage?

    Jo det finns nu mera en förebyggande medicin mot migrän som gravida får äta. Men den finns bara i Danmark. Jag lider av migrän och även min pappa och han berättade nyss detta för mig efter hans besök hos en neurolog. Han skulle till apoteket och beställa den i morgon och jag skulle då få namnet på medicinen för han kom inte ihåg vad den hette.

    Jag läste även att forskare i Norge hade kommit fram till att man vid enstaka tillfällen under graviditeten kunde ta sumatriptan om man fick ett anfall. Jag hoppas att det kommer mer forskning om detta. Men massage är ju bra att förebygga med, jag är i v28 och går på massage regelbundet och vet inte om det är det som hållit migränen borta, för har bara haft migrän två gånger sedan jag blev gravid. Nu det senaste har vi bara kört avslappningsmassage. Hon tipsade även om hårbottensmassage, och det kan ju din man hjälpa dig med. Då lixom kör man in fingrarna i håret nära hårbotten, klämmer åt och "skakar" håret lite försiktigt och drar lätt uppåt. Svårt att förklara men, det sitter tydligen punkter i hårbotten som då slappnar av som kan ge migrän.

    Jag återkommer med namnet på medicinen när jag fått den.

  • joannaq
    Fdk skrev 2019-03-01 16:27:37 följande:

    Kan man få den utskriven i Sverige?


    Ja det kan man, men exakt hur det funkar vet jag inte. Men min pappas neurolog fixade det och pappa fick gå till apoteket och de beställde från Danmark. Men fråga din läkare han borde veta.
  • joannaq
    Fdk skrev 2019-03-02 13:38:26 följande:

    Peppar peppar så har det varit lugnare ett par dagar nu. Inte varit tvungen att ligga i ett mörkt rum för att överleva åtminstone. Låga krav på livet just nu (haha). Men jag ska ge det några dagar till, och väntar på svar från neurologen innan jag kontaktar min läkare igen. Hon säger som sagt vila och alvedon

    ... Så..


    Alvedon.. Vilket skämt.. Hjälper ju inte ett dugg!

    Hoppas migränen håller sig borta! Kram!
  • joannaq
    FtS70 skrev 2019-03-02 18:31:59 följande:

    Sandomigrin? Den avregistrerades i Sverige. Om jag minns rätt beklagade sig patienterna över att de blev hungriga och att effekten var dålig, men jag kan ha fel.


    Det vet jag inget om, men min pappa fick den utskriven nu i alla fall, fast att de beställde från Danmark. En av biverkningarna va ökad aptit dock, men det är en lindrig biverkning om man jämför med migrän.
Svar på tråden Gravid och migrän. Massage?