Forum Ungdomar - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Min dotter (snart 14 år) har inga vänner

  Mån 4 mar 2019 11:26 Läst 0 gånger Totalt 5 svar
  Visar endast inlägg av TreFyran - Visa alla inlägg
 • Mån 4 mar 2019 11:26 #2

  har också samma problem fast jag är 15. Jag hade en bra kompis som började ignorera mig. Jag har inte heller några kompisar i skolan. Jag går också på aktiviteter fast jag umgås bara med personerna på aktiviteterna. Tyvär bor jag i skåne

 • Tis 5 mar 2019 08:24 #4
  Uppsalamamma82 skrev 2019-03-04 20:50:46 följande:

  Så tråkigt att höra!! Min dotter vågade berätta för mig och det blev jag jätteglad över! Mitt råd för att det ska bli bättre är att försöka prata med dina föräldrar att du inte har det bra i klassen, så kan ni prata med dina lärare och kanske kuratorn på skolan. Man ska inte bli ignorerad och utstött, det är fel av de andra i klassen att göra så!!! Vår plan är att kuratorn kommer prata enskilt med varje tjej i klassen. Ibland finns det några som egentligen inte vill vara taskiga men inte vågar göra något pga de andra och grupptryck. Då kan kuratorn få GA upp det och hjälpa till. Lärarna och kuratorn har också koll på om någon annan i skolan är i samma situation och sammanföra elever som är ensamma så man kan lära känna varandra. Min dotter ska t.ex gå med i en bokklubb på skolan för att lära känna andra tjejer som är lik henne (lite mer tysta, gillar fantasyböcker etc). Det var ett tips från kuratorn och det blir roligt.

  Har du provat att fråga om någon annan tjej som verkar rolig på dina aktiviteter vill hitta på något, t.ex gå på bio eller så? Eller bara om ni ska adda på snapchat så kan ni snacka lite och sen kanske hitta på något. Om dina föräldrar får reda på hur du känner dig så kanske de också kan hjälpa till, t.ex om de har kompisar eller bekanta i samma ålder? Men även om du får kompisar utanför klassen så är det viktigt att du mår bra i skolan, man är där så stor del av sin dag så där ska man inte vara ledsen!


  Jag har pratat med mina föräldrar mycket om klassen och eftersom jag går ut nian till sommaren tycker mina föräldrar att jag ska satsa på kompisar utanför skolan istället. Men jag pratar ibland med vissa i klassen men det är endast i skolan. Ingen är heller elak mot mig i skolan. Men på en aktivitet har jag vänner på snapchat men vi skriver aldrig där och på den aktiviteten har flera men inte alla funktionsnedsättning. De som inte har funktionsnedsättning umgås bara med varandra och bryr mest om sina kompisar i gruppen. Men jag såg på en annons att det fanns en bildkurs i stan så den har jag anmält mig till.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll