Inlägg från: Anonym (ovan) |Visa alla inlägg
  • Anonym (ovan)

    8-månaders bebis utreds för autism

    saiii skrev 2019-03-04 23:14:36 följande:

    Hej.

    Min dotter på 8 månader utreds för autism. Det var på en BVC kontroll som de tyckte att hon uppvisade flera symptom och vi har fått tid hos en läkare för vidare utredning. Symptomen hon visade var att snurra på sina händer och även sen motorik. Hon kryper inte eller ålar sig fram inte heller ställer sig upp mot möbler etc. hon sitter stadigt men annars står det stilla. Jag upplever att hon är och har varit en ganska lugn och nöjd bebis från början. Hon trivs med att vara själv och leka med sina leksaker men hon har inget emot närhet heller. En sak som också oroar mig är att hon trycker ihop sina händer och trycker dom mot ansiktet (detta gör hon ganska ofta exempelvis när vi ska lyfta upp henne i famnen) hon ler jollrar säger mamma, dada, baba, brum brum och nana. Tycker om när man leker med henne skrattar och ler och har bra ögonkontakt. Vänder sig om när man ropar på henne. Jag är ju såklart väldigt orolig då allt detta kom som en chock och jag hade inte ens tänkt tanken på att hon skulle ha autism. Jag skulle uppskatta om ni kunde dela med er av era erfarenheter av barn med autism och om ni kunde se några tecken när barnet va så litet?


    Det är ovanligt att utreda för autism vid så tidig ålder även om det förekommer att man ser symtom så tidigt. Förmodligen gör man en bredare utvecklingsbedömning och kanske även tar genetiska prover för att se om det finns något syndrom i botten. 

    Men det är ändå bra att uppmärksamma sånt här tidigt för att se hur utvecklingen blir och kunna sätta in insatser i tid om det behövs. 
Svar på tråden 8-månaders bebis utreds för autism