Inlägg från: Anonym (Lisa) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kaffedraken)

    8-månaders bebis utreds för autism

    Men va? Min son är snart 8 månader och kryper inte, ålar inte, ställer sig inte upp mot möbler osv. Han är ganska lik din dotter i utvecklingen och varken jag eller bvc har någon som helst misstanke om autism.

    Är det något mer som gör att de misstänker autism för annars tycker jag att din dotter låter som en helt normal 8-månaders bebis.

  • Anonym (Kaffedraken)
    saiii skrev 2019-03-05 09:44:06 följande:

    Det är ju just hennes handrörelser att hon snurrar på händerna (oftast när hon är uppspelt eller glad sen är det även upprepande beteendet att hon kranarna händerna och trycker dom mot ansiktet, nästan som att hon gnor ögonen svårt att förklara. Sen pekar hon heller inte eller så ännu men det vet jag inte om alla bebisar gör? Jag håller med om att det är tidigt att peka ut symptom på en sån liten. Tycker det är konstigt att sköterskan kunde utrycka sig så starkt om misstanke på autism. Jag menar alla bebisar är olika vissa mer lugna andra inte.


    Nu vet jag inte exakt vad du menar med att snurra händerna men min son kan också göra så när han vill ha något eller vill komma i famnen. Det tror jag alla mina 3 barn har gjort. Men men, det låter tidigt för att göra en utredning även om det såklart är bra att ha lite extra koll.

    Sen läste jag att det är normalt att man kan peka när man är ca 10 månader så det är ju ett tag kvar.
Svar på tråden 8-månaders bebis utreds för autism