• Jemp

    8-månaders bebis utreds för autism

    Motoriskt är hon inte sen. Att inte peka är också normalt. Händerna vet jag inte. Att inte jollra kan tydligen vara ett tecken på autism och det gör hon ju.

    Överlag tänker jag att hellre kolla upp en gång för mycket. Men lättare sagt än gjort att inte oroa sig. Autism kan ju vara så otroligt olika också.

  • Jemp
    Anonym (ddd) skrev 2019-03-05 13:55:08 följande:

    Det här var väl en oerhört förenklad bild. Sprid inte sådana här tokigheter. "Alla" barn kan peka på en napp och tolkar man det du skriver bokstavligt så skulle alla dessa barn kunna vara i risk för autism, bara för att de verkar "ego" just när de pekar på något de vill ha. Jag förstår att du inte menar så men man ska vara oerhört noggrann när man skriver om saker till oroliga föräldrar. 


    Det är ju inte alls det som menas eller som står? Det är dock olika steg i utvecklingen där peka på flygplan etc i syfte att "dela upplevelsen" är en sak och att peka på vad man vill ha är ett annat. Brist på det förstnämnda kan, utifrån vad jag kan läsa mig till, vara ett tecken på autism men utvecklas normalt vid 10-12 mån så ts dotter är ju lite för liten oavsett.
Svar på tråden 8-månaders bebis utreds för autism