• Äldre 6 Mar 09:42
    1458 visningar
    55 svar
    55
    1458

    Hur dela upp räkningarna? - kvinnans synvinkel

    Han låter faktiskt ganska snål. Du har gått in med en stor kontantinsats som gör att ni får lägre bostadskostnad. Hade du inte gjort det hade ni haft högre kostnader, eller helt frankt, inte kunnat köpa huset alls.
    Dessutom tog du all föräldraledighet vilket ger lägre inkomst och lägre (eller ingen) tjänstepension.
    Hur resonerar han om ni står inför en större utgift såsom en renovering eller resa?

  • Äldre 6 Mar 11:01
    #17

    Håller med Kjell2 ovan. Ni borde besöka en familjerådgivning för att försöka lösa upp knuten kring er kommunikation och prata om era förväntningar kring er gemensamma ekonomi. Du känner dig orättvist behandlad och han tycker du tjänar för lite för den livsstil han önskar och att han anstränger sig mycket mer (om jag fattat rätt). Ingen är nöjd.

    Att ni inte kan prata om större investeringar/utgifter är en allvarlig varningsklocka.

    Delad eller gemensam ekonomi kan utformas på en massa olika sätt. Ni har ju uppenbarligen gjort ett försök att starta den men han vill egentligen inte. Finansiell rådgivning kommer inte lösa de knutarna, ni behöver hjälp att kommunicera.

    Ni ska också ta er till en familjejurist med tanke på särkullsbarnen. Din kontaktinsats ska skyddas från ev framtida bodelning och ni ska överväga att skriva ett testamente.

  • Äldre 7 Mar 07:59
    #42
    GGN skrev 2019-03-07 07:49:07 följande:
    Okej, tack. Men varför skaffar man så dyrt boende utan att prata om det innan? Oansvarigt.
    Det står längre upp i tråden. TS man var med på noterna att ha gemensam ekonomi när hust köptes. De satte t om med upp gemensamma konton. Mannen har sedan inte fullföljt något av det här utan glider undan. TS har dessutom satt in en miljon i huset, pengar som hon hade kunnat använda som extrakapital nu. Ska mannens resonemang följas fullt ut borde de bo någonstans där bägge betalat lika hög kontantinsats. Eftersom han inte hade någon hade det blivit hyrslägenhet.
Svar på tråden Hur dela upp räkningarna? - kvinnans synvinkel