• sextio­talist
    Äldre 15 Mar 15:20
    2635 visningar
    84 svar
    84
    2635

    skolka varje måndag

    Anonym (Anonym) skrev 2019-03-15 14:58:41 följande:

    Om det är för mycket skolk så får man betala tillbaka Studiebedraget. Förklara detta för henne, plus att om hon skolkar så kan det leda till att hon kanske kommer gå ut med ofullständiga betyg och då kommer hon EJ in på gymnasiet. Hon är minderårig och har skolplikt. Prata med rektorn och hennes lärare, kanske också skolkurratorn. Ni måste få henne att inse att hon riskerar förstöra så mycket. Om hon skolkar en dag i veckan så kan det till slut bli att hon skolvägrar helt och hållet


    Inte när hon går i åttan, eftersom de fortfarande får barnbidrag, däremot gäller detta på gymnasiet.

    Men för övrigt är det rätt
  • sextio­talist
    Äldre 15 Mar 15:23
    #5
    Anonym (Micke) skrev 2019-03-15 15:20:10 följande:
    Håller med till 100 % Problemet är att hon påstår att man får göra det.
    Att det är rätt. Hennes rätt och alla ungas rätt.  Om hennes skola inte skulle acceptera detta så är det en skitskola och en skitrektor som inte fattar.
    Du får förklara (lättare sagt än gjort) att det är fel allt hon påstår. Att hon har skolplikt enligt lag. Om du vågar, så kan du slå på stora trumman, att om hon gör detta, så kan skolan (eller de ska enligt lagen) göra en orosanmälan och då blir soc inblandad och då är det inte lika roligt längre.

    Skolan får inte, enligt lag, bevilja den form av ledighet som hon försöker få till. Säg att det är inte rektorn eller skolan som bestämmer detta, utan det är en lag som gäller i hela landet.

Svar på tråden skolka varje måndag