• Anonym (M)
    Äldre 16 Mar 07:37
    4464 visningar
    63 svar
    63
    4464

    Vabba när andra föräldern är ledig?

    modsey skrev 2019-03-16 07:11:21 följande:

    Här måste ju egentligen arbetsgivaren betala. Men nu i ert fall är sambon inte heller hemma så då kan du vabba och skriva på att orsaken att han inte kan vårda barnet är att han är bortrest.


    Får man verkligen vabba för att ordinarie vårdare är bortrest? Isf skulle det ju kunna utnyttjas. Sambon kan ju resa bort fler helger medans den andre föräldern vabbar utan att barnet ens är sjukt. Låter som att det skulle gå att sätta i system. Konstigt om man får göra så.
  • Anonym (M)
    Äldre 16 Mar 07:45
    #4
    Skuttan83 skrev 2019-03-16 04:55:00 följande:

    Jag ska egentligen jobba i helgen men sonen har fått magsjuka. Jag har ett jobb som jag inte får vara på om vi har magsjuka i familjen, för att smittorisken är för stor till min brukare. (Skulle bli kattastrof om brukaren blev sjuk!!) Min sambo är ledig och har åkt iväg med dottern för att hon förhoppningsvis inte ska bli sjuk. Så nu till frågan, får jag vabba?


    Om det finns sådana risker med att arbeta när ens barn har magsjuka bör det finnas regler kring det på din arbetsplats och att du får stanna hemma med lön. Annars har du rätt att arbeta och bör gå till jobbet. Du ska ju inte göra en egen riskbedömning. Ett magsjukt barn får ju tas hand om av den andra föräldern som är ledig tillsammans med syskon. Att försöka skydda ev syskon från smitta är nog inget giltigt skäl. De flesta familjer delar nog inte på sig och reser iväg för att en blir magsjuk och har rätt till vab då. Man får väl vara på olika ställen i huset istället och använda separata toaletter. Att resa iväg låter drastiskt.
  • Anonym (M)
    Äldre 16 Mar 08:37
    #8
    Ellie skrev 2019-03-16 08:26:56 följande:

    Ja, det skulle ju kunna utnyttjas som allt annat. Samtidigt är reglerna sådana att om min man är bortrest - oavsett anledning- och jag är hemma med barnet så får jag lov att vabba som vanligt om barnet blir sjukt. Jag skall inte behöva ta tjänstledigt utan lön för att vårda sjukt barn.

    Man får utgå ifrån att folk inte fuskar.


    Tycker man borde ändra reglerna faktiskt. Naturligtvis ska man inte behöva ta tjänstledigt. Är det jobbresa är det ju en sak men är sambon på semester borde man ordnat omsorgen på annat vis. Man vet ju i förväg om att sambon åker iväg. Finns ingen reglerad rätt till förskola då så någon annan bör ju vara hemma med barnet då så man inte behöver ta vab. Men nu svävar jag ut från frågan antar jag.
  • Anonym (M)
    Äldre 16 Mar 09:35
    #11
    modsey skrev 2019-03-16 09:31:00 följande:

    Oja visst får man det. Ponera att du är på en resa när det är din mans jobbhelg, du kanske är och fiskar, i en annan stad på ett spa, i Norrland på en begravning utomlands med större barn eller  what ever. Ni har ordnat barnvakt t det yngre barnet som är hemma då barnet blir sjuk på din partners jobbpass. Då har hen rätt att vabba.


    Tycker ju att det är lite fel. Anser att man bör ha en plan som inte innefattar andras skattepengar för vad man gör om barnet blir sjukt när en förälder har semester. Men FK:s regler är ju sällan vettiga.
  • Anonym (M)
    Äldre 16 Mar 10:22
    #13
    modsey skrev 2019-03-16 09:49:34 följande:

    Vet inte om jag ser sås mycket fel i detta, det gäller ju även om den planerade barnvakten blir sjuk. Där har jag själv utnyttjat det en gång när min man var på fiskeresa och mormor som skulle passat barnet blev sjuk.

    Min man har nyttjat det även han en gång när jag var på en utlandsresa med de stora barnen och liten blev magsjuk och vi inte ville/ kunde lämna barnet till barnvakt.

    Planen finns ju där, när barnomsorgen på helger inte finns där. Nu jobbar jag inte helger längre, men under 20 års tid har jag/ vi löst ut den typen av barnomsorg helt privat då ob dagis inte funnits att tillgå. Så att jag eller min man skulle sitta fast i hemmet på våra då ganska få lediga helger, utan möjlighet att få åka någonstans om den andre jobbat blir lite märkligt.


    Om barnvakten blir sjuk är det annorlunda. Vab när ordinarie vårdare är sjuk har man reglerad rätt till.
  • Anonym (M)
    Äldre 16 Mar 10:31
    #15
    Anonym (Men) skrev 2019-03-16 10:27:09 följande:

    Men just i TS fall tycker jag inte hon borde bli berättigad att vabba (även om FK inte kan kolla upp det), eftersom den andra föräldern endast reser bort för att syskonet ska slippa bli sjukt. Där vore det ju antingen lämpligt att han stannar hemma med det sjuka barnet och riskera att syskonet blir sjukt eller så får syskonet åka till en barnvakt för att slippa bli sjuk. Det är ju så att ha flera barn, dom blir sjuka och smittar varandra.


    Ja verkligen.
  • Anonym (M)
    Äldre 16 Mar 10:43
    #17
    modsey skrev 2019-03-16 10:31:35 följande:

    fast det skiljer sig inte från vanligt vabbande. Du har rätt att vabba både när barnet är sjukt och när barnvakt/ barnomsorg är sjuk.

    Menar du att man skulle ha olika regler för vab på helgen? De dagarna när samhället oftast inte erbjuder subventionerad barnsomsorg? Blir ju jättemärkligt i så fall!


    Barnomsorgen kan inte vara sjuk. Är förskolan stängd får man inte vabba. Nej jag anser inte att man ska ha olika regler på helgen. Förstår inte hur du menar.
  • Anonym (M)
    Äldre 16 Mar 10:55
    #19
    modsey skrev 2019-03-16 10:51:27 följande:

    Jo barnomsorg kan vara sjuk, dagmammor och privata barnvakter. Ett dagis kan så klart inte vara sjuka, men jag har för många år sedan blivit uppringd av dagischefen som stängt avdelning pga för många sjuka personal. Då hade vi fått vab .

    För mig är det självklart att den andre föräldern måste få resa bort oavsett veckodag och faktiskt göra vad den vill. Blir barnet sjukt ( eller barnomsorgen ) hemma så måste den andre föräldern kunna vabba.


    Ja ok om sådana saker händer att förskolan stänger akut får man säkert vabba. Känns logiskt. Jag förstår ändå inte din poäng. Jag anser inte heller att det är skillnad på vardagar och helg. Samma regler ska gälla oavsett dag, absolut. Vari skulle skillnaden vara som du ser det?
  • Anonym (M)
    Äldre 16 Mar 11:03
    #22
    modsey skrev 2019-03-16 10:58:48 följande:

    Ts pratar om helg bara

    Men nej det ska självklart inte vara skillnad.


    Nej det ska det inte. Ska man på semesterresa på helgen ordnar man omsorg som löser det även när barnet blir sjukt. Likasom på vardagen. Ingen skillnad. Så jag förstår inte din poäng.
  • Anonym (M)
    Äldre 16 Mar 11:10
    #24
    Meriall skrev 2019-03-16 10:59:34 följande:

    Jag trodde att om föräldrarna bor ihop och den ena tar semester så måste den automatiskt då ta alla barnen, om den andra föräldern jobbar.

    Däremot om man inte bor ihop så är det okej att en förälder tar semester när det inte är hens vecka och reser bort och den andra kan vabba.


    Måste och måste. Om man går efter reglerade rättigheter för barnomsorg så är det så.
Svar på tråden Vabba när andra föräldern är ledig?