• AnnaZL
    Äldre 17 Mar 12:01
    2163 visningar
    15 svar
    -1
    15
    2163

    "Bästa" vällingen?

    Det har skrivits en hel det på sistone om farliga ännen som bildas snabbt i den torkade mjölken som ingår, så jag skulle aldrig ge mitt barn pulvervälling. Köp den färska, koka egen välling eller ge barnet annan mat.

  • AnnaZL
    Äldre 17 Mar 12:33
    #5
    MazarinRebus skrev 2019-03-17 12:24:19 följande:

    Ja jag har inte riktigt följt artiklarna kring detta, mer än att jag har hört om det. Gällde det all form av pulver välling? Barnet äter annan mat också men jag vill som sagt att pappan ska kunna komplettera med något när jag inte är hemma och kan amma om han inte blir mätt på maten som finns tillgänglig. 

    Har du något tips på egen välling? Vill att det ska vara lätt och bekvämt för pappan 


    Alla vällingpulver med spruttorkad mjölk, vilket verkar vara den metod som används.

    Har inga recept, men det borde gå snappt att söka fram. När mitt barn var litet bodde vi inte i Sverige och välling finns inte i större delen av världen. Det var inget problem för pappan att få barnet mätt på riktig mat och pumpad bröstmjölk om jag inte var hemma vid läggdags.
  • AnnaZL
    Äldre 17 Mar 12:38
    #6
    MazarinRebus skrev 2019-03-17 12:33:54 följande:

    Jo det kan absolut vara ett alternativ. Jag är inte alls påläst på detta, tredje barnet men alla är ammade och det var måååånga år sedan jag gav något i flaska till äldsta barnet. 

    Hur ser det ut istället med ersättning då? Är det samma där med ämnen som uppstår i torrmjölken? Finns det ersättning utan "skit" i? 


    Jag skulle vara väldigt försiktig med att ge små barn hårdprocessade industriprodukter. Även om vi inte hört om om alla oönskade ämnen som finns i dem ännu betyder inte att de inte finns. Välling har ju gett oss en massa barn med diabetes 1 i årtionden, folk har ovetande matat sina små med direkt skadliga produkter.

    Ge barnet riktig mat ni lagar själva.
Svar på tråden "Bästa" vällingen?