• Äldre 18 Mar 15:17
    1075 visningar
    3 svar
    3
    1075

    Ekonomisk otrohet?

    Min sambo som jag har hus och 2 barn med, har tagit två större krediter (ca 130 000 kr) bakom min rygg. Pengarna har gått till egna resor och andra extra utgifter (inte spel eller annat missbruk) under tre års tid. Sanningen uppdagades när vi skulle lägga om huslånet. Det är andra gången han gör så här och jag känner mig växelvis arg, ledsen, trött och uppgiven. Han är i övrigt en bra man, delar på hushållsarbetet etc. Vad tycker andra? Är det ok att dra på sig större lån och skulder utan att diskutera det med sin partner? Vi hade ju nästan kunnat bygga en pool i trädgården för de pengarna...Är så arg och så trött på alltihop.

  • Svar på tråden Ekonomisk otrohet?
  • Äldre 18 Mar 21:05
    #3

    Vi har haft separat ekonomi. Vi delar på alla gemensamma kostnader och därutöver gör man vad man vill med egna pengar. Jag trodde alltså att han hade budget för sina resor etc, hade inte en aning om att han finansierade det med krediter. Hade jag vetat att han inte hade råd så hade jag sålt fonder och hjälpt till, men jag visste alltså ingenting.

    Jag hade gärna utökat våra gemensamma utgifter genom ett poolbygge och det hade han väl också gärna gjort, men nu när detta har framkommit så är det inte längre aktuellt. Vi har haft ett mycket långt och tårfyllt samtal ikväll och bestämt att hädanefter är det öppenhet och full insyn och gemensam ekonomi som gäller, samt att vi måste prata mer med varandra, både om pengar och om annat.

Svar på tråden Ekonomisk otrohet?