• Anonym (123)

    Råd om vårdnadstvist

    Lös problemen själva. Lämnar ni rättigheten till att en domstol ska bestämma så finns det sällan någon vinnare. Vad är så omöjligt för dig att gå med på? Gör ett schema och följ det. Kom ihåg att barnet har rätt till hela familjen, dvs även eventuella syskon på båda sidorna, kusiner, farmor, morfar osv. Dela upp jul, födelsedagar och semester så är ni i hamn.

  • Anonym (123)
    Anonym (Irie) skrev 2019-03-20 13:11:25 följande:

    Vilken sinnesfrisk förälder hade lämnat över halva vårdnaden till nån som varit del av barnets liv i 1 av 36+ månader?


    Det är det som kan hända om man vägrar att samarbeta och kompromissa för att inte gå till domstol för att få det bestämt.
  • Anonym (123)
    Anonym (Ts) skrev 2019-03-20 14:12:02 följande:

    Du menar att jag borde ge honom gemensam vårdnad nu? Som sagt så har vi ett umgängesschema som vi följer redan och som trappas upp med tiden. Han träffar sin pappa ofta. Jag tycker att jag har samarbetat där.

    Du förstår skillnad på umgänge och vårdnad?


    Utöka umgänget och möt hans vilja att ta större ansvar för barnet. Det är någonting som han inte är nöjd med om han redan efter en månads umgänge inte känner att han får vara en normal del av barnets vardag. Du vet väl om att det kan fattas beslut i domstol direkt som man väljer att ansöka om mer umgänge och vårdnad.
  • Anonym (123)
    Anonym (Hemförsäkring) skrev 2019-03-20 14:16:20 följande:

    Tror inte det finns någon domare som skulle dömma till gemensam vårdnad när pappan precis har kommit in i bilden. Han får först visa att han är där för att stanna.

    Vad gäller umgänge är det en annan sak. Det kan ni kanske komma överens om med hjälp av familjerätten så det trappas upp i takt med att barnet lär känna din pappa, och då kan du kanske komma med förslaget att ni kan diskutera vårdnadsfråga igen om 1 år.

    Vad gäller kostnader betalar du bara dina egna. Sen ingår det oftast i hemförsäkringen så du endast betalar 20% av totalsumman.

    Hoppas det löser sig för er.


    Rekommenderar google.com tyvärr.
Svar på tråden Råd om vårdnadstvist