• Äldre 26 Mar 18:07
    751 visningar
    9 svar
    9
    751

    Erfarenheter från planerat snitt efterlyses!

    Jag gjorde planerat snitt med barn nr 3 för två månader sedan pga mina två förlossningar innan var traumatiska och med komplikationer, barn nr 2 kom med urakut snitt t.ex. Dessutom så la sig trean med rumpan ner så det hade blivit snitt ändå (hon ville hjälpa sin mamma med att få snitt ). Det var den bästa förlossningen! Allt gick lugnt och stilla till. Alla var så trevliga och omtänksamma. Det jobbigaste var nog att få katetern och att sätta in spinalen, just att man måste sitta så still på ett visst sätt. Dessutom gjorde det rätt ont på mig, hon träffade nån nerv. Sedan kändes det bara besynerligt när jag började tappa känseln och rörelseförmågan. Jag kände inget förräns dom började rota runt i magen, det var lite obehagligt men så plötsligt var hon ute! Och väntan på ljud från bebisen kändes som en evighet men det gick bara några sekunder. Hon mådde så bra att hon fick komma och ligga på mitt bröst direkt.

    Jag mådde rätt illa sedan av den där medicinen man får för att livmodern ska dra ihop sig. Det var lite jobbigt men efter ett tag fick jag nån annan medicin som tog bort illamåendet. Jag fick ligga på uppvaket med bebisen och min man, låg där ca 2 timmar sedan kom vi till BB. Jag kunde röra på benen rätt snabbt men det tog väldigt lång tid innan jag kände att alla avdomningar var borta så jag fick ha katetern i nästan 12 timmar innan jag kände att jag skulle kunna hålla på kisset om jag skulle nysa t.ex.

    Smärtlindringen var bra, fick tabletter med jämna mellanrum så det var inget som kändes jobbigt. Det var helt enkelt en jättebra upplevelse och jag önskar att jag gjort planerat kejsarsnitt barn nr 2 också.

Svar på tråden Erfarenheter från planerat snitt efterlyses!