Forum Styv/Bonusförälder - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Får inte kalla mig mamma?!

  Ons 27 mar 08:50 Läst 0 gånger Totalt 268 svar
  Visar endast inlägg av Anonym (FS) - Visa alla inlägg
 • Anonym (FS)
  Återställ
  Ons 27 mar 08:50 #2
  Bonusmamman14 skrev 2019-03-27 08:46:12 följande:

  Okej, så en snabb fråga.

  Har ett bonusbarn på 5 år som de senaste månaderna har börjat kalla mig mamma istället för mitt namn eller ?bonusmamma?. Detta är något som kommit helt självmant från barnet och ingenting som blivit ?påtvingat? då jag själv blev tvingad att kalla min mammas nya för pappa som barn.

  Dock har barnets mamma nu fått reda på detta och verkar ha problem med det. Vi har på flera sätt fått veta att hon sagt till barnet att INTE kalla mig för mamma. Hon har även erkänt detta.

  Min tanke är då, kan man inte vara glad för att ens barn har en ny människa i sitt liv som den känner sådan tillit och trygghet och har sån bra relation till att den kan kalla personen mamma? Hur hade ni andra reagerat om ert barn kallade barnets andres förälders nya för mamma/pappa?

  Har inga egna biologiska barn men hade jag varit mamman hade jag blivit superglad om mitt barn kände den tryggheten med den nya partnern.


  Jag skulle inte säga något åt barnet men ärligt talat skulle det göra jävligt ont om mina barn började kalla någon annan för mamma.
 • Anonym (FS)
  Återställ
  Ons 27 mar 08:51 #4
  caveat emptor skrev 2019-03-27 08:49:33 följande:

  Nej, jag hade inte alls uppskattat om min son kallade någon annan för mamma. Jag hade förväntat mig att den kvinnan smidigt skulle tala om för mitt barn att hon inte är barnets mamma och att namn/smeknamn/whatever är det rätta sättet att tilltala henne.

  Om du själv får barn någon dag kommer du att förstå.


  Precis.
 • Anonym (FS)
  Återställ
  Ons 27 mar 09:14 #10 +3
  Bonusmamman14 skrev 2019-03-27 08:56:22 följande:

  Barnet vet om vad jag egentligen heter och att jag inte är dess biologiska mamma. Då vi pratat mycket om detta redan då barnet började kalla mig bonusmamma. Och vi fick förklara vad det betydde.

  Barnet bor även bara varannan helg hos oss så barnet vet vem dess biologiska mamma är.

  Jag själv har suttit i barnets sits där någon av mina föräldrar sagt att jag inte får kalla den nya för mamma/pappa, det är hemskt. I dagsläget har mina föräldrar dock ändrat uppfattning och tycker att det är självklart att jag bla. ska få kalla min mammas man för pappa då han varit med i mer än halva mitt liv.


  Självklart ver en femåring vem som är hens riktiga mamma och vad du heter. Det har väl ingenting med frågan att göra?

  Man kan vara en betydelsefull vuxen i barnets liv utan att bli kallad mamma eller pappa. Om nu mamman tar illa upp över detta, varför inte vara lite smidig och förklara för barnet att du hellre blir kallad ditt namn. Eller är det så viktigt för dig att ha epitetet mamma?
 • Anonym (FS)
  Återställ
  Tor 28 mar 06:29 #52
  Canadasvensk skrev 2019-03-27 20:20:36 följande:

  Herregud vad många livrädda mammor det fanns i denna tråden. Precis som att bonus mamman stjäl orders mening! Trams alltihop!

  Hur vore det om vi la ner lite vad bio-mamman tycker och fokuserar på BARNET först och skiter lite i mammans känslor?

  Ja jag har eget barn och bonus barn. Mitt barn kallar min fru för hennes första namn. Ibland blir det fel och ordet "mamma" kommer ut men inte fan går vi i taket för det. 

  Mitt bonus barn kallar mig för Papppa och hör och häpna, hennes bio-pappa bryr sig inte! Han är helt enklet trygg i sin roll som bio-pappa.

  Och skulle mitt barn kalla sin bonus pappa för pappa skulle jag skita i det.

  När jag är hemma med mina barn (oj förlåt, mitt bonus barn, mitt eget barn och vårat gemensamma barn) så agerar jag pappa åt alla barnen. Och om jag har en "pappa-roll" hemma mot barnen så är det väl inte konstigt att dom kallar mig för pappa - om BARNET vill det. 

  (Dock ska man ju naturligtvis inte tvinga ett barn att kalla sin bonus förälder för vare sig mamma eller pappa.)

  Snacka om ett icke-problem...

   


  Canadasvensk skrev 2019-03-27 21:43:53 följande:

  Undrar om ni panik-mammor hade sagt samma sak till ett homosexuellt par som skaffar barn!?

  Alltså en förälder är den biologiska ELLER så har paret adopterat så det inte finns en bio-förälder???

  Vad tycker ni barnet ska kalla dom då? För inte kan väl barnet gå till skolan och säga att den har 2 mammor eller pappor??

  Sug på den så får vi se hur politiskt korrekta ni vågar vara...


  Okej... så för att man som mamma känner att man vill ha en unik plats i sina barns hjärta och inte känna sig utbytbar mot nån som dyker upp som en glad tant i barnens liv varannan helg så är man livrädd och har panik? Är det inte en högst mänsklig känsla att vilja vara speciell för de personer som är de mest speciella för en själv? Visst, det ligger inte bara i ordet, och man behöver inte riva upp himmel och jord om barnet skulle kalla bonusmamman för mamma. Men jag tycker det är jättekonstigt att inte ens reagera och kan inte låta bli att fundera på hur anknytningen varit mellan barn och mamma...
 • Anonym (FS)
  Återställ
  Tor 28 mar 10:02 #59
  möjligt skrev 2019-03-28 09:20:30 följande:

  Återigen många många många barn kallar i perioder en massa olika människor för mamma. Både pedagoger på förskolan och random människor på en lekplats eller ICA.

  Mamma betyder då bara vänlig kvinnlig gestalt och barnet testar då ?titeln? det brukar använda.

  Det är ju egentligen högst naturligt ur barnets perspektiv då det ser att andra barn kallar andra kvinnor för mamma. Till ett så litet barn handlar det sällan om mognaden att verkligen medvetet inkludera en andra mamma. Då är det de vuxnas roll att vägleda och informera om vad mammatiteln innebär. Det behöver inte alls skuldbelägga eller vara något jobbigt. Kallar barnet en hund en katt så säger vi till, att tro att barnet nödvändigtvis har en massa starka känslor kring det är att projicera. När man sedan pratat om det och barnet mognat och då medvetet vill dela den titeln till någon annan så är det en annan sak.


  Ja, om barnet är två år. Nu är barnet fem år och borde ha full koll på skillnaden mellan mamma och annan kvinna i barnets närhet. Om inte barnet har nån allvarlig problematik, men det har ju inte framgått av tråden.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll