• Anonym (Siv)

    Inga ordentliga gästhanddukar!

    Anonym (Gäästen) skrev 2019-03-30 17:42:42 följande:

    Har funderat på detta varje gång jag varit på kalas/festligheter där detta har förekommit men aldrig kommit på något vettigt svar.

    Då och då går jag på kalas där toaletten saknar en ordentlig gästhandduk. Hos de jag menar hänger oftast deras badlakan, lite småfuktiga, på en krokmojäng på dörren eller på väggen. Sen finns det 1-2st andra handdukar. Meningen är då att alla gäster och familjen ska dela på dessa 1-2 små handdukar. Ni förstår ju själv hur sunkiga och blöta dessa handdukarna blir efter ett tag. Då letar man istället efter en hörna på ett av badlakanen och hoppas att det är en del som inte varit i rumpan..

    För en del låter detta säkert jättekonstigt och som en trolltråd men det är ganska vanligt!

    Jag har alltid vara en handduk till familjen, badlakanen lägger jag i tvätten (och gömmer korgen) och ev sätter upp rena, nya gästhanddukar (2st) som jag sedan beter ut efter behov under kalaset.

    Hur gör ni, vad tycker ni? Någon som har en förklaring eller har tänkt på varför ni gör som scenariet ovan?

    Tack!


    Varför måste det vara gästhandukar? Jag gör som de flesta och tar fram rena handdukar och förväntar mig att gästen använder de. Sunkigt beteende att använda badlakan som är personliga tycker jag. 
  • Anonym (Siv)

    Men varför kan man inte dela med de boende likaväl som man kan dela med andra gäster ? Är det för att du tror folk inte tvättar sina handdukar ? De flesta verkar ju precis som jag ta fram rena hand handukar när man får gäster.

    För mig är gästhanduk något gammalmodigt som är kvar från en tid när det var jobbigt att tvätta och alla hade en egen liten handduk som man i bästa fall tvättade en gång i veckan.

Svar på tråden Inga ordentliga gästhanddukar!