• Anonym (***)
    Sun 31 Mar 2019 17:45
    3254 visningar
    131 svar
    +1
    131
    3254

    Inga ordentliga gästhanddukar!

    Anonym (Gäästen) skrev 2019-03-30 17:42:42 följande:

    Har funderat på detta varje gång jag varit på kalas/festligheter där detta har förekommit men aldrig kommit på något vettigt svar.

    Då och då går jag på kalas där toaletten saknar en ordentlig gästhandduk. Hos de jag menar hänger oftast deras badlakan, lite småfuktiga, på en krokmojäng på dörren eller på väggen. Sen finns det 1-2st andra handdukar. Meningen är då att alla gäster och familjen ska dela på dessa 1-2 små handdukar. Ni förstår ju själv hur sunkiga och blöta dessa handdukarna blir efter ett tag. Då letar man istället efter en hörna på ett av badlakanen och hoppas att det är en del som inte varit i rumpan..

    För en del låter detta säkert jättekonstigt och som en trolltråd men det är ganska vanligt!

    Jag har alltid vara en handduk till familjen, badlakanen lägger jag i tvätten (och gömmer korgen) och ev sätter upp rena, nya gästhanddukar (2st) som jag sedan beter ut efter behov under kalaset.

    Hur gör ni, vad tycker ni? Någon som har en förklaring eller har tänkt på varför ni gör som scenariet ovan?

    Tack!


    Om detta är ett återkommande problem, så verkar du ha en väldig konstig släkt- och umgängeskrets.
  • Anonym (***)
    Mon 1 Apr 2019 10:49
    #52
    +1
    Anonym (Gäästen) skrev 2019-04-01 10:18:55 följande:
    Jag kanske var otydlig.

    Om man är ett större sällskap som tvättar händerna och torkar sig på samma handduk i några timmar så kommer denna handduken att bli dyngsur och sunkig. Ungefär som en diskhandduk som du torkar porslinet med. Den blir till sist våt och måste bytas för att ha någon torkeffekt. Det är då du eller någon i familjen ska gå in på wc med en ny ren och torr handduk så gästerna slipper torka sig på en blöt handduk, ta toapapper eller låna era badlakan (som kanske är sunkiga eftersom de inte är bytta). Precis det scenariet som jag beskrev i trådstarten alltså!
    Då kanske du serverar mat som gör att gästerna springer på toa hela tiden.

    Har aldrig varit med om att gästerna springer på toa så ofta att handdukarna blir dyngsura, inte ens när vi haft 20+ gäster.
  • Anonym (***)
    Mon 1 Apr 2019 11:41
    #54
    Anonym (Gäästen) skrev 2019-04-01 11:29:35 följande:
    Gästhanddukar är ofta små. Dina gäster kanske inte tvättar händerna efter wc besök?

    Många (inkl jag) ber barnen att tvätta sig innan maten vilket innebär att handduken snabbt blir både smutsig och blöt (beroende på hur slarviga barnen är med handtvätten). Sen kommer några vuxna som oxå vill tvätta sig innan. Mellan måltiderna leker barnen och blir smutsiga igen. Det beror på hur många barn man är, vad man bjuder på och hurdana de vuxna gästerna är med hygienen. Och såklart hur många gäster man är totalt. Men att tro att en liten tygbit ska räcka att torka händerna en hel dag/kväll är lite väl optimistiskt.
    Vi har både ett badrum samt gästtoa. Har aldrig varit med om att handdukarna blivit dyngsura, och nej, på våra kalas/bjudningar brukar inte folk tvätta händerna innan de äter, de är rena när de kommer, och får servetter vid matbordet. Så de tvättar sig inte efter maten heller. Utan endast vid toalettbesök.
  • Anonym (***)
    Mon 1 Apr 2019 11:42
    #55
    Anonym (Gäästen) skrev 2019-04-01 11:29:35 följande:
    Gästhanddukar är ofta små. Dina gäster kanske inte tvättar händerna efter wc besök?

    Många (inkl jag) ber barnen att tvätta sig innan maten vilket innebär att handduken snabbt blir både smutsig och blöt (beroende på hur slarviga barnen är med handtvätten). Sen kommer några vuxna som oxå vill tvätta sig innan. Mellan måltiderna leker barnen och blir smutsiga igen. Det beror på hur många barn man är, vad man bjuder på och hurdana de vuxna gästerna är med hygienen. Och såklart hur många gäster man är totalt. Men att tro att en liten tygbit ska räcka att torka händerna en hel dag/kväll är lite väl optimistiskt.
    Som sagt, tycker du har en märklig släkt/umgängeskrets. Har aldrig varit med om detta du skriver, att folk inte har torra handdukar hemma hos sig.
  • Anonym (***)
    Mon 1 Apr 2019 13:13
    #58
    +1
    Anonym (Gäästen) skrev 2019-04-01 11:56:28 följande:
    Barnen leker ofta en stund innan det är dags att sätta sig till bords. Då blir de smutsiga.

    Handduken behöver inte vara dyngsur för att det ska kännas ofräscht. Det räcker med lite lätt fuktiga handdukar.

    Antagligen tvättar inte dina gäster händerna. Alla gör olika. Eller så använder de inte handdukarna för det inte finns någon som är särskilt till gäster. Jag spekulerar nu.

    Hade jag kommit som gäst hos dig så hade jag funderat på din tanke kring gästfrihet.

    Min egen bror har det som ni. De har inga handdukar avsedda till enbart gäster. Vi har inte så bra kontakt men jag ska fråga vid tillfälle varför de har det så. Deras blir alltid fuktig lagom till efter middagen.
    Jag tycker faktiskt att min släkt/bekantskapskrets verkar vettigare än din. Jag har aldrig upplevt dina problem hos någon annan eller hos mig själv. Ändå har både vi och dom rena, torra handdukar för gästerna att använda. 

    Har ni något kösystem utanför toaletterna också, eftersom det måste springas på toa stup i kvarten med alla som ska tvätta händer före och efter maten, när de lekt, när de kissat/bajsat osv.
  • Anonym (***)
    Mon 1 Apr 2019 15:45
    #73
    +1
    rocker skrev 2019-04-01 15:39:36 följande:

    Klart man har gästhanddukar på toaletten. Vi har två toaletter hemma och innan vi ska få gäster hänger jag alltid upp nya handdukar och tar bort dem dagen efter och tvättar och hänger upp nya. Man vet aldrig om man får spontanbesök. Och jag har skyltar där det står gäster så det finns ingen tvekan om vilken handduk de ska använda.

    Tycker själv det känns sådär när jag är hos andra och det inte finns någon gästhandduk. Känns inte fräscht att torka sig på deras duschhanddukar även om det är personer jag känner väl.


    Varför inte använda deras vanliga handdukar istället för deras duschhanddukar? Eller är det så att de som inte har gästhanddukar inte heller har vanliga handdukar?

    Vi har alltid vanliga handdukar samt duschhandukar i vårt badrum, och de vanliga hänger sidan om vasken. På gästtoaletten har vi gästhandduk. Naturligtvis är alla rena när vi får gäster. Och inga våta handdukar när gästerna gått.
  • Anonym (***)
    Mon 1 Apr 2019 15:48
    #76
    Anonym (så) skrev 2019-04-01 15:46:45 följande:
    Tusen ggr i timmen låter mycket, men är det Kate Winslet som säger det i en film så är det såklart sant!
    Klockren!
  • Anonym (***)
    Mon 1 Apr 2019 17:04
    #80
    -1 +2
    Anonym (Gäästen) skrev 2019-04-01 16:55:31 följande:
    Det tror jag inte någon menar här heller, iallafall inte jag. Men har man varit på wc så tycker jag att man bör tvätta sig om händerna. Uppenbarligen tycker inte andra det eller så låtsas de tycka tvärtom bara för att reta upp mig lite.

    Att, som gäst, behlva anvönda ett använt badlakan (som kanske varit i röven på någon en timme tidigare) är lite si sådär. Är det för mycket begärt med en gästhandduk?
    Ingen här har skrivit att man inte ska tvätta sig om händerna efter toalettbesök.

    Eftersom andra inte upplever att deras eller andras handdukar blir dyngvåta efter en kväll med gäster, så drar du den felaktiga slutsatsen. Men du har väl inga bra argument att komma med.

    Sedan har vissa skrivit att de inte har speciella gästhanddukar, men rena och torra när de får gäster. Men det duger tydligen inte åt dig. Men det är återigen inte samma sak som att folk inte tvättar händerna efter sig.

    Som sagt, om ditt umgänge är så snuskiga så att handdukarna är våta när ni går på toa där, så byt umgänge eller säg till dom.

  • Anonym (***)
    Mon 1 Apr 2019 17:05
    #81
    -1 +2
    Anonym (Gäästen) skrev 2019-04-01 16:57:49 följande:

    DET ÄR INTE JAG SOM HADE TRÅDEN OM SERVETTER!! Jag fick inspiration, det är allt. Verkar många som hängt på denna tråden trots att de hatade ts och hennes tråd. Ni är väl här för att störa er här med.


    Tycker faktiskt att du är den som stör dig mest på hur andra gör...
  • Anonym (***)
    Thu 4 Apr 2019 19:53
    Anonym (Titti) skrev 2019-04-04 18:42:27 följande:
    Uäk.. fy tusan så äckligt!
    Varför skulle det vara äckligt att torka sig i underlivet, gör inte du det när du tvättar dig där? Och vad använder du då istället för handduk?
Svar på tråden Inga ordentliga gästhanddukar!