• Anonym (Hihi)
    Äldre 1 Apr 12:45
    3349 visningar
    131 svar
    +1
    131
    3349

    Inga ordentliga gästhanddukar!

    Anonym (Gäästen) skrev 2019-04-01 11:56:28 följande:

    Barnen leker ofta en stund innan det är dags att sätta sig till bords. Då blir de smutsiga.

    Handduken behöver inte vara dyngsur för att det ska kännas ofräscht. Det räcker med lite lätt fuktiga handdukar.

    Antagligen tvättar inte dina gäster händerna. Alla gör olika. Eller så använder de inte handdukarna för det inte finns någon som är särskilt till gäster. Jag spekulerar nu.

    Hade jag kommit som gäst hos dig så hade jag funderat på din tanke kring gästfrihet.

    Min egen bror har det som ni. De har inga handdukar avsedda till enbart gäster. Vi har inte så bra kontakt men jag ska fråga vid tillfälle varför de har det så. Deras blir alltid fuktig lagom till efter middagen.


    Herregud, den här tråden slår ju den om servettbristen hos svärmor. ;) Är du verkligen så här eller sitter du och fnissar bakom skärmen när du skriver, precis som jag gör när jag läser. Man får tacka för underhållningen i alla fall.

    Själv har jag bara två krokar och mina gäster är välkomna att använda båda de rena och torra handdukar som finns där. Jag brukar inte behöva fundera så mycket över deras hygien eftersom de är vuxna och välartade människor.
  • Anonym (Hihi)
    Äldre 1 Apr 18:42
    #85
    +2
    Anonym (Gäästen) skrev 2019-04-01 15:38:22 följande:

    Många här har barn oxå. Alla umgås inte bara med vuxna välartade människor.

    Vuxna är dessutom riktigt dåliga på att tvätta händerna. De som har torra handdukar ett helt kalas har nog många gäster som inte ens tvättar sig efter toabesök. Min fd tvättade sig bara om händerna efter nr 2. Kolla in en större festival/marknad etc där det är utedass och lägg märke till vem som har använt rengöringsskum på händerna och vem som inte har det. De som går ut och gnider nävarna är de som störst chans har velat bli ren.

    Man kan även läsa svar här i tråden om att man inte ens behlver tvätta sig. Många vuxna går alltså omkring med smutsiga nävar. I filmen contagion (tror jag den heter) så berättar Kate Winslet att vi i genomsnitt tar oss i ansiktet flera tusen gånger i timmen.


    Du har verkligen en extrem fascination kring andras tvättvanor. Bortsett från när det kommer en pandemi som i den filmen är det faktiskt ingen nackdel att inte vara extremt ren och nyskrubbad hela tiden. Förutom för de som har bakteriefobi då...
Svar på tråden Inga ordentliga gästhanddukar!