Forum Allmän debatt - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Inga ordentliga gästhanddukar!

  Mån 1 apr 2019 15:29 Läst 0 gånger Totalt 131 svar
  Visar endast inlägg av Anonym (Gäästen) - Visa alla inlägg
 • Anonym (Gääst­en) Trådstartaren
  Återställ
  Mån 1 apr 2019 15:29 #67
  Anonym (så) skrev 2019-04-01 15:05:57 följande:

  Okej jag fattar. Vi är sällan så många, och sällan så frekventa toabesök heller, plus att vi har två toaletter. Så de 6-8 pers som möjligen samsas i vårt hem under några timmar kommer nog att klara sig på de totalt 4 (2 på varje toalett) nybytta handdukarna under den tid som kalaset varar.

  Eller så får de torka sig sunkigt och sen klaga på FL :)


  Det låter ju bra! Då har du ju handdukar så det räcker till antalet besökare.
 • Anonym (Gääst­en) Trådstartaren
  Återställ
  Mån 1 apr 2019 15:31 #68
  Anonym (Linn) skrev 2019-04-01 13:48:49 följande:

  Det dricks mycket kanske? Överförfriskade gäster behöver ju uppsöka badrummet ofta..


  Precis min tanke! Visserligen bryr de sig kanske inte särskilt om handduken är sunkig eller ej. Jag är iallfall aldrig överförfriskad.
 • Anonym (Gääst­en) Trådstartaren
  Återställ
  Mån 1 apr 2019 15:38 #70
  Anonym (Hihi) skrev 2019-04-01 12:45:29 följande:

  Herregud, den här tråden slår ju den om servettbristen hos svärmor. ;) Är du verkligen så här eller sitter du och fnissar bakom skärmen när du skriver, precis som jag gör när jag läser. Man får tacka för underhållningen i alla fall.

  Själv har jag bara två krokar och mina gäster är välkomna att använda båda de rena och torra handdukar som finns där. Jag brukar inte behöva fundera så mycket över deras hygien eftersom de är vuxna och välartade människor.


  Många här har barn oxå. Alla umgås inte bara med vuxna välartade människor.

  Vuxna är dessutom riktigt dåliga på att tvätta händerna. De som har torra handdukar ett helt kalas har nog många gäster som inte ens tvättar sig efter toabesök. Min fd tvättade sig bara om händerna efter nr 2. Kolla in en större festival/marknad etc där det är utedass och lägg märke till vem som har använt rengöringsskum på händerna och vem som inte har det. De som går ut och gnider nävarna är de som störst chans har velat bli ren.

  Man kan även läsa svar här i tråden om att man inte ens behlver tvätta sig. Många vuxna går alltså omkring med smutsiga nävar. I filmen contagion (tror jag den heter) så berättar Kate Winslet att vi i genomsnitt tar oss i ansiktet flera tusen gånger i timmen.
 • Anonym (Gääst­en) Trådstartaren
  Återställ
  Mån 1 apr 2019 16:55 #78
  korngryn skrev 2019-04-01 16:28:18 följande:

  Fast vill man ha ett fungerande immunförsvar ska man inte hålla på och tvätta och sprita och rengöringsskumma i tid och otid.


  Det tror jag inte någon menar här heller, iallafall inte jag. Men har man varit på wc så tycker jag att man bör tvätta sig om händerna. Uppenbarligen tycker inte andra det eller så låtsas de tycka tvärtom bara för att reta upp mig lite.

  Att, som gäst, behlva anvönda ett använt badlakan (som kanske varit i röven på någon en timme tidigare) är lite si sådär. Är det för mycket begärt med en gästhandduk?
 • Anonym (Gääst­en) Trådstartaren
  Återställ
  Mån 1 apr 2019 16:57 #79

  DET ÄR INTE JAG SOM HADE TRÅDEN OM SERVETTER!! Jag fick inspiration, det är allt. Verkar många som hängt på denna tråden trots att de hatade ts och hennes tråd. Ni är väl här för att störa er här med.

 • Anonym (Gääst­en) Trådstartaren
  Återställ
  Mån 1 apr 2019 17:25 #83
  Anonym (***) skrev 2019-04-01 17:04:41 följande:

  Ingen här har skrivit att man inte ska tvätta sig om händerna efter toalettbesök.

  Eftersom andra inte upplever att deras eller andras handdukar blir dyngvåta efter en kväll med gäster, så drar du den felaktiga slutsatsen. Men du har väl inga bra argument att komma med.

  Sedan har vissa skrivit att de inte har speciella gästhanddukar, men rena och torra när de får gäster. Men det duger tydligen inte åt dig. Men det är återigen inte samma sak som att folk inte tvättar händerna efter sig.

  Som sagt, om ditt umgänge är så snuskiga så att handdukarna är våta när ni går på toa där, så byt umgänge eller säg till dom.


  Argument? För vad? Stilla dig lite. Detta är ingen tråd där någon ska komma med bästa argumentet för vare sig ena eller andra. Vilka typ av argument söker du? Ska vi diskutera handdukar eller personliga åsikter? Upplys mig.

  Byta umgängeskrets? Säga till dom? För så är det normala eller vad...?

  Nu blir ju denna tråden lika tråkig som servett-tråden där folk sätter +1 på sina egna inlägg. Vi kan väl hålla oss till en hövligare diskussion utan att peka?
 • Anonym (Gääst­en) Trådstartaren
  Återställ
  Mån 1 apr 2019 17:28 #84
  Anonym (så) skrev 2019-04-01 17:20:23 följande:

  Det finns ju ett mellanting mellan gästhandduk (som byts flera ggr under en kväll!) och badlakan som varit i röven på värdparet;

  Det kallas vanliga handhanddukar som är rena och nybytta vid tillställningens början och inte hinner bli sunkiga om inte alla ska tvätta händerna tusen gånger under en vanlig middagsbjudning.

  Och flera i tråden har svarat att det är så de brukar ha det.


  Förlåt. Jag menade en handduk avsedd till enbart gäster.

  Inte tvunget en liten handduk där det står gäster på. Man kan ju missförstå!

  Vad bra att så många har positiva erfarenheter av att alla delar samma handduk och att den håller sig torr och fräsch en hel fest. Jag har inte samma erfarenhet hos några jag varit hos. Bla min egna bror. Vad jag kan läsa mig till i tråden så är det fler än jag som har samma uppfattning.
 • Anonym (Gääst­en) Trådstartaren
  Återställ
  Tis 2 apr 2019 07:06 #89
  Anonym (suck) skrev 2019-04-01 20:35:38 följande:

  De gånger jag upplever att jag stöter på äckligt våta och sunkig handdukar är exakt när det finns en handduk för gästerna och resterande tillhör hushållet. När det hänger "gemensamma" handdukar så delar inte alla på en "omärkt gästhandduk", då delar man på alla de handdukar som hänger på de 4-8 krokarna som vanligtvis finns i ett badrum.

  Men det är ju bara min upplevelse. Din gästhandduk kanske är speciell och kan hantera mer användning än mina 6 handdukar tillsammans. (Om så är fallet vill jag veta var du hittat din gästhandduk, för jag behöver den sortens superhanddukar!)


  Nu blev det lite konstigt..

  Hade super-handdukar funnits då hade jag köpt och haft med på de där kalasen jag blir bjuden till som saknar ordentliga handdukar avsedda för gäster. En fin gå-bort-gåva. Men tyvärr tror jag inte att de finns trots att så många i tråden hävdar att deras handdukar alltid är torra oavsett.
 • Anonym (Gääst­en) Trådstartaren
  Återställ
  Tis 2 apr 2019 17:20 #95
  Anonym (Moa) skrev 2019-04-02 16:18:00 följande:

  Jag tror att det var så i TS huvud redan när hen startade tråden. Bara det att alla vi andra, som är väl medvetna om att det finns mellanting, inte uppfattade det till en början.


  Vill tillägga att jag är en kvinna. Framgår inte det i tråden? Det gör det kanske inte. Jaja. Nu vet du.
 • Anonym (Gääst­en) Trådstartaren
  Återställ
  Ons 3 apr 2019 00:33 #97
  Anonym (Linn) skrev 2019-04-02 22:03:09 följande:

  Nej inte du kanske, men det förekommer ju vid festliga tillfällen även bland er barnfamiljer, även om det förhoppningsvis finns en nykter (el mindre än salongsberusad) i varje familj för att hålla barnen trygga. 


  Klart det gör. Har aldrig påstått annat. Hade det förekommit överförfriskade personer på kalas (inte fest) så hade jag tackat för oss tidigare och gått. Innan handdukarna blev sunkiga ;)

  Man ska inte låta barn leva i skyddad verkstad men fulla personer är knappast något de har behov av att umgås med. Varken jag eller min man dricker så vi blir överförsfriskade på kalas eller fest för den delen om vi har barnen med oss. Men detta är en annan tråd det.
 • Anonym (Gääst­en) Trådstartaren
  Återställ
  Ons 3 apr 2019 07:32 #99
  Anonym (Linn) skrev 2019-04-03 06:56:12 följande:

  Nu hänger jag inte riktigt med här. Vad menar du att kalas är för något? Jag har bara hört det som i barnkalas. Eller möjligtvis någon form av gammeldags kafferep.

  Vad är kalas om inte en bjudning eller fest eller ett barnkalas?

  Jag har nog aldrig varit på något i alla fall..


  Svårt för mig att säga hur andra definierar kalas. Men för mig är det en bjudning där både barn och vuxna är med. Släktkalas tex. Hört det nån gång? Man kan käka 3-rätters eller bara dricka kaffe o käka tårta. I vilket fall som helat så är ett kalas för mig ingen tillställning där man måste bli dyngrak eller ens dricka överhuvudtaget. Kalas brukar börja tidigare på dagen än fest.

  En fest för mig är det lite mer röj i. Man kan ha nyårsfest, födelsedagsfest, bröllopsfest, ja lite av varje. På en fest är det mer ?tillåtet? att bli överförfriskad även om där är barn. Skulle vi hamna på en fest där folk häller i sig sprit så hade vi tackat för oss tidigare, helt klart.

  Tror nog att du varit på både kalas OCH fest men du definierar det annorlunda. Kolla på Wikipedia om du vill veta mer.
 • Anonym (Gääst­en) Trådstartaren
  Återställ
  Lör 6 apr 2019 05:38 #127
  Anonym (så) skrev 2019-04-05 09:45:10 följande:

  Får jag fråga en sak från ditt första inlägget: varför gömmer du tvättkorgen? Är du rädd att nån ska rota upp din gamla badhandduk annars eller skäms du över att det finns otvättad tvätt i ditt hem?


  Varför jag gömmer tvättkorgen? Ja för att det ska bli mer plats på wc, inte lukta verkstad på wc från mannens kläder och för att badlakanen är sunkiga efter att alla duschat. Huuuuur konstig är jag nuuu då? Snabbt hitta på nått som du kan klaga på. Jo jag vet! Jag kan visst tänka mig att använda mitt badlakan mer än en gång. Med det har jag torkat hela krippen inkl underlivet. Men du tycker ju det är äckligt att torka sig med samma handduk som man torkat underlivet med så jag antar att du antingen byter badlakan ofta eller tycker det är äckligt varje gång du ska torka dig, om du ens använder handduk?
  Anonym (så) skrev 2019-04-05 09:48:10 följande:

  Inte äckligt att torka sig i underlivet, men äckligt om man gör det med handduken man sen använder för att torka händerna på. Oavsett om det bara är

  man själv som använder handduken eller inte.


 • Anonym (Gääst­en) Trådstartaren
  Återställ
  Lör 6 apr 2019 05:41 #128
  Anonym (....) skrev 2019-04-04 19:59:47 följande:

  Då har du dålig kvalité på handdukarna.


  Vänligen berätta för mig vilka handdukar som håller sig torra fast man torkar sig en hel kväll? Jag köper direkt!
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll