Inlägg från: Stellan11 |Visa alla inlägg
  • Stellan11

    Syskon tätt. Hur tänker/ känner ni

    Hänger gärna på! Dock lite längre mellan våra, de kommer skilja 1år o 9mån precis! Igår kom de över mig just hur jag ska få med väskor, ett åringen och en jätte mage bara man ska ut i bilen!! Haha. O sömnen, hur gör man med den när nästa kommer!? Ett åringen vaknar än varje natt!!

  • Stellan11

    Fast de behöver inte handla om åldersskilldnaden! De skiljer bara 1år på mig o min bror. Vi har fått all tid vi velat med våra föräldrar, haft våra egna intressen o ändå är oskiljaktiga! Har sen också en lillebror som är 6år yngre, vi har inte upplevt saker oting på samma sätt alls eftersom han varit så liten. När han var äldre hade jag annat för mig än att hänga med honom som även om vi också har jätte bra kontakt så är det inte alls som med mig o han som är 1år yngre bara. Har 7år mellan mina egna barn o dom avgudar varandra o älskar att se dom tillsammans men jag ser heller inget hinder att det inte ska kunna bli lika nu fast de bara kommer skilja 1år o 9mån. Jag kommer ge alla tre den tiden dom behöver o den tiden dom vill ha tillsammans <3


    Anonym (-) skrev 2019-04-09 14:25:28 följande:

    Det är tätt mellan mig och mina syskon och ingen av oss fick ngn riktig tid med våra föräldrar.

    Vi hade heller ingen större glädje av varann då vi var, och är, totalt olika.

    Jag skulle rekommendera minst 5 år mellan barnen, så att första barnet får mycket egen tid, samt kan vara med och engagera sig i sitt syskon och samtidigt vara mer självständig när syskonet kommer - vilket leder till att även syskonet får mer egentid med föräldrarna, samt ett äldre syskon som värnar om det på ett bättre sätt än en tvååring kan.


Svar på tråden Syskon tätt. Hur tänker/ känner ni