Inlägg från: Mia86a |Visa alla inlägg
  • Mia86a

    Syskon tätt. Hur tänker/ känner ni

    Vi har 20 månader mellan barnen och väntar nu nr 3 som kommer 22 månader efter minstingen. Jag har bara positivt att säga om att ha barnen tätt! Visst kan det bli lite bök att handla osv med två småttingar men sånt får man in rutiner kring. Sen är det naturligtvis slitigt med två blöjbarn, två barn som vill bli burna, vill sitta i knä osv. Men de växer! De blev fort jämstora och kan leka på samma villkor och har väldigt roligt ihop. Jag hade gärna haft ännu tätare mellan dem och tror att de kommer ha enorm glädje av varandra genom livet. Jag själv har en storebror som är 15 månader äldre än jag och en syster knappt två år yngre. Vi har alla tre varit bästisar under uppväxten och är varandra väldigt nära även nu i vuxen ålder.

  • Mia86a
    Anonym (K) skrev 2019-04-10 00:14:26 följande:

    Ja det kan du ju tro. Det var de två första som kom tätt. Sen dröjde det 10 år till nästa. Det är fakta att det inte är optimalt med tätt mellan barnen. Har du missat det?


    Jag är benägen att hålla med ?anonym (Tätt)?. Vad är det som gör att du anser att barn med större åldersskillnad får mer glädje av varandra? Vi har ett barn på 11 år, en på 3 och en 1,5 år och våra minsta leker hela tiden och har väldigt stor glädje av varandra. Den äldsta tycker för det mesta att småttingarna är i vägen, de har helt olika intressen och ligger på så olika stadier i livet. Visst får man som förälder stå tillbaka lite hällande egentid och egna intressen första åren med flera småbarn, men bara man ger dem den uppmärksamheten de är i behov av ser jag bara fördelar.

    Jag skulle råda ts till att sätta största barnet på förskola några timmar i veckan så att barnet får möjlighet att bara vara sig själv och inte bara vara i rollen som storebror/storasyster. Den tiden kan också behövas för egen återhämtning för det ÄR tufft att ta hand om två små, speciellt om nattsömnen blir störd. Min äldsta har älskar att vara på förskolan och de stunderna hade jag inte velat ta ifrån henne. Däremot tror jag det är viktigt att ha båda hemma de första veckorna så de kommer in i sin nya roll i familjen.

    Jag själv har två syskon tätt och vi har en fantastisk relation och har alltid haft. Jag tror inte vi hade stått varandra lika nära om det var 5-6 år mellan oss. Vi har kunnat växa upp tillsammans, stöttat varandra genom tonåren, utfört aktiviteter tillsammans, delat på varandras vänner etc.
  • Mia86a
    Saima17 skrev 2019-09-27 19:56:24 följande:

    eller hur.. e själv barnskötare på dagis.. å ser typ 9 månaders som int ännu sitter själv, int kryper eller så så anser ja att dom e endast där på förvaring för dom får inte ut nå av att va där.. tyvärr. men absolut måst man så måst man.. d e därför dagis finns men ändå.. Ja tycker ja vill int sätta han på dagis för att fara 0 ta hand om andras barn när ja kan va hemma me han ist


    9 månader är i min mening alldeles för tidigt för barn att börja på förskola. Men de flesta barn kan ju sitta vid nio månader. I vilket land är detta? Här tar de ju, tack och lov, inte emot barn under 1 år. Själv har jag två barn med 20 månader emellan som bägge börjat på förskola vid 16 månaders ålder. Det har varit en helt perfekt ålder för mina barn att börja. Väntar nu tredje barnet när som helst som kommer vara 22 mån yngre än tvåan.

    Visst blir det intensiva småbarnsår men de har sååå mycket glädje av varandra när de är så nära i ålder.
Svar på tråden Syskon tätt. Hur tänker/ känner ni