Inlägg från: Anonym (Tätt) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Tätt)

    Syskon tätt. Hur tänker/ känner ni

    Jag har tätt mellan mina(1år). Jag och maken var hemma samtidigt rättlänge så inget av barnen har känt sig bortvald.

    Jag vet dock inte om jag hade klarat av att vara hemma själv med den nyfödda med kolik och den vilda 2 åringen. Två så små barn kräver två vuxna om det ska bli bra för barnen, äktenskapet och familjen.

    Under förlossningen så var äldsta hos en släkting som han trivs bra med. Har man ingen släkting så kan man börja introducera barnvakten under graviditeten. Annars få pappan stanna hemma.

    Våra barn är bästa vänner. Dom äskar varandra och leker ihop hela tiden.

    Att få barn tätt är det bästa vi gjort.

  • Anonym (Tätt)
    Anonym (K) skrev 2019-04-09 14:57:27 följande:

    Håller helt med här. Nu är du ju redan gravid så det blir ju säkert bra det med.

    Har flera barn, både tätt och flera år emellan. Det var väldigt jobbigt att få tätt. Har tyvärr inte alls njutit av bebisen så mycket som jag/vi gjort när det varit 5-6 år emellan. En helt annan sak att få syskon då när de andra barnen uppskattar det lika mycket som vi föräldrar! De barnen som har tätt emellan sig har en betydligt större konkurrens emellan sig. De har absolut inte mer glädje av varandra än de med 5 år emellan, tvärtom.

    Att ens tänka förskola till den större när bebisen kommer känns som upplagt för att misslyckas. Hade aldrig någonsin satt en sån liten på förskola om jag inte varit tvungen att jobba. Kom verkligen ihåg att den större är väldigt liten även när bebisen kommer och den större plötsligt verkar väldigt stor! Ge den större massor av tid och uppmärksamhet. Lämna INTE iväg det större barnet till dagis eller kräv en massa som det större egentligen är för liten för.


    Era svårigheter med era barn kanske beror på att ni har många (för många) barn mer än åldersskillnaden?

    Är man ex två vuxna på två barn så behöver det inte bli någon konkurrens. Då får båda den uppmärksamhet dom behöver.

    Jag och min bror har 1,5 år mellan oss. Aldrig konkurrerar, bara varit bästa vänner. Minabarn har heller aldrig konkurrera med varandra och bara varit bästa vänner.

    Så det handlar kanske om antalet barn och antalet engagerade föräldrar? Inte åren mellan barnen.
  • Anonym (Tätt)
    Anonym (K) skrev 2019-04-10 00:14:26 följande:

    Ja det kan du ju tro. Det var de två första som kom tätt. Sen dröjde det 10 år till nästa. Det är fakta att det inte är optimalt med tätt mellan barnen. Har du missat det?


    Men var ni inte två föräldrar? Varför hann ni inte med att ge barnen det dom behövde då? Jag förstår att det bli tungt om man är ensamstående men annars ska man inte behöva prioritera bort ett barn. Konkurrens skapas ju bara när två barn inte kan få det dom behöver/vill ha i form av uppmärksamhet..

    Om vi ska dra in forskning:

    Det är också fakta att barn med mer än 7-8 års åldersskillnad inte får en syskonrelation. Att få barn tätt är inte något som generellt anses vara dåligt. Det finns för och nackdelar med allt enligt forskningen. Barn som har under 2 års åldersskillnad konkurrerar mindre, är bättre på konfliktlösning och har samma starka barn som tvillingar. Dom har inget minne av att inte ha levt ihop. Det som spelar störst roll för syskonrelation är :hur äktenskapet fungerar (konflikter hemma som barn lär sig av), antalet syskon (många syskon ökar psykisk ohälsa och npfproblematik) och pappans närvaro (en pappa som jobbar mkt och inte vabbar mm ökar risk rör missbruk och problemskapande beteende)
Svar på tråden Syskon tätt. Hur tänker/ känner ni