• elliss

    Varför tror ni att andra kvinnor inte verkar tycka om mig?

    Hej allihop!

    Jag har nu i några år upptäckt att vissa kvinnor inte verkar direkt "tycka om mig" eller det är kanske fel ord. Mer att de inte är supertrevliga mot mig. Jag behöver knappt säga något och jag känner av det. Jag förstår bara inte varför, men jag kan inte sluta att undra. Jag kan t.ex. gå in i en skoaffär och är själv jättetrevlig och t.ex. frågar om hjälp, då kan jag uppleva att de är lite små dissiga i sitt sätt. Samma sak har hänt på ett nytt jobb. Många var jättefina och trevliga mot mig, eller alla var det egentligen men vissa hade fortfarande den där blicken. Jag tycker det är skittråkigt och blir ibland ledsen. Jag är alltid trevlig mot alla jag möter, jag ler och är genuin. Vissa har jag lyckas "bryta barriären" med, men jag har verkligen fått anstränga mig. Det har nästan känts lite som om jag gjort de något (utan att jag har det) och måste "vinna tillbaka deras förtroende". Känns inte alls kul.

    Nu undrar jag varför ni tror att det här händer? Aldrig någonsin har det hänt bland män, bara bland kvinnor.

    Tack i förhand Glad

  • Svar på tråden Varför tror ni att andra kvinnor inte verkar tycka om mig?
  • elliss
    Tecum skrev 2019-04-10 20:09:00 följande:

    Väldigt svårt att svara på när vi inte känner dig. Men om du ser väldigt bra ut skapar det lätt avundsjuka hos andra kvinnor. Ett annat skäl kan vara konkurrens, de känner sig hotade av dig. Men det borde ju inte gälla när du handlar då ni aldrig träffas igen.

    Man jag (man) känner igen det, folk som träffar mig för första gången får nästan alltid ett negativt intryck av mig. Jag hat ingen aning om varför. Någon man utstrålar kanske?


    Hej och tack för ditt svar :)

    Jo jag har hört att jag ser bra ut. Min syster sa det vid ngt tillfälle att de helt säkert känner sig hotade (?) Sen så har jag väl även hört att jag ser tuff ut, kanske är det därför. Att de tror att jag är liksom "hård" på något vis? Men det är synd, att man blir bedömd på det sättet, gång på gång. Jag blir så glad då någon ny i min krets är trevlig mot mig i första taget, kan till och med bli paff. Jag har mycket lättare för män/killar, att umgås med samt ta kontakt med. Detta de sånt som otrevligheter aldrig händer då. Men det gör att jag har massvis med killkompisar med nästan ingen tjejkompis. Kan sakna det, att han någon bästa tjejkompis att snacka med och ha kul med. Men det händer liksom inte, mycket pga av den inställningen de har till mig.

    När det kommer till dig, är det då oftast andra män eller både och? Som är otrevliga?
  • elliss
    Tecum skrev 2019-04-10 20:28:12 följande:
    Det är både-och. De är inte direkt otrevliga, de är bara mer reserverade mot mig än mot andra.

    Vissa kvinnor har lättare att umgås med män, det brukar bero på att andra kvinnor känner sig hotade eller underlägsna.
    Ok, så med andra ord, är det inte mig det är "fel på" hehe! Skönt och höra Skrattande
  • elliss
    Ällingen skrev 2019-04-10 20:35:35 följande:

    Jag håller med Tecum. Du ser bra ut och dom känner sig hotade. Finns nog inget du kan göra åt det, du är ju den du är. Problemet ligger hos dom, inte hos dig. =)


    Åh tack! Glad Men det är bara skittråkigt att vissa är så. Vad tror de ska hända, att jag ska "sno deras man". Hahaha, så lustigt Skrattande
  • elliss
    Ällingen skrev 2019-04-10 21:00:28 följande:

    Ja du, det är skittråkigt. Men det är lite så många kvinnor är. Du får inte se för bra ut, du får inte vara för bra på ditt jobb och du får inte för trevlig. Det är svårt att vara kvinna ibland, bland kvinnor =D


    Halloj! Ursäkta för att mitt svar har dröjt.

    Jo så känns det faktiskt. Jag brukar tänka ungefär att de kvinnor som är trevliga mot mig har väldigt bra självförtroende och är inte rädda för andra kvinnor alternativt ser inte kvinnliga konkurrenter överallt. Önskar att jag kunde ha fler tjejkompisarna. Efter att jag flyttat norrupp så här det varit lite svårt. Har lyckats lära känna typ 2 kvinnor som själva frågade om jag hade lust att ses. Jag blev jätteglad! :) men saknar en bästa tjejkompis. Men just nu är det bara lättast att lära känna killar/män då de bemöter mig på ett schyst sätt och är allmänt lätta att umgpa med.
  • elliss
    Fotella skrev 2019-04-10 22:12:36 följande:

    Jag har upplevt samma sak genom åren. Inför skolstart hade en kommande klasskompis till och med gråtit över oron för att jag skulle börja i samma klass. På jobbet har det varit samma sak. År efter år. Folk har bara ogillat mig och haft fördomar att jag skulle vara högfärdig och liknande. Har hört det så ofta nu så jag reagerar inte. Och de är väldigt kul och få höra om hur fel de kände att de hade. Jag 2 teorier.

    1: Kan ju vara att men ser väldigt bra.

    Och denna tror jag grundar sig i att i många amerikanska highschool filmer och andra så är det ALLTID DEN SNYGGA som är elak. Därifrån kan man ha skapat sig en felaktig bild av attraktiva människor

    2: Din gångstil!

    Angående punkt 1 har jag haft koll på i ett par år. och har märkt att enligt mina erfarenheter och mina åsikter är att mindre attraktiva människor är elakare. Allt från dokumentärer grova mordokumentärer saker som skett i mitt privatliv, jobbet. Kan även säga att vi är ca 300 på jobbet. Detta är som sagt min tro, och det hade varit intressant att göra en större analys på det och se om det faktiskt kan stämma och i många fall kan jag tro att utsendet påverkar självkänslan och inte bara självförtriendet allt för mkt.


    Men fy så tråkigt!!

    (Ursäkta mitt sena svar :/)

    Varför har de såna fördomar mot dig?

    Jag vet att jag ser relativt bra ut. Men det finns mer av mig än mitt utseende. T.ex har jag känt att jag blir dömd vilken grupp jag än söker mig till bland kvinnor. T.ex skulle ingen tro att jag är en så kallad "nörd". Jag älskar teve spel (resident Evil, super mario) brädspel etc. Men när jag säger det så här jag hört "jaha, gööör du?" Sen vill folk fråga ut mig som de inte tror att jag kan prata om tevespel. Snälla nån, min största önskan inför julafton när jag var ca 8 år gammal var ett Nintendo 8 bitars! När jag fick det så var det som om jag hade fått ett ton guld. Jag satt framför teven och spelade tills min mamma blev less och skicka de ut mig. I dag kan jag spela hur mkt jag vill hihi. Men det är inte allt jag gör. Jag har en mängd intressen. Skogen, fiska, ha 80 &90-tals film Marathon, träna, prata i timmar om allt mellan himmel och jord, baka, måla, fika, shoppa springa runt på IKEA i flera timmar (fika igen!! Hoho) ja you name it!

    Här jag sökt kontakt med t.ex gamers så är jag tydligen "för snygg" söker jag kontakt med (vissa) kvinnor på jobbet, är jag tydligen också för snygg.. Ja menar va fan liksom.. Vi kvinnor måste sluta vara så dissiga mot varandra. Har inte vi blivit tillräckligt dissade (mestadels av män) genom decennier? Varför ska vi då göra det mot varandra??
  • elliss
    Trollbeppe skrev 2019-04-11 07:43:37 följande:

    Nu är jag man, så jag har ett utifrånperspektiv. Jag tror att kvinnor som alltid/ofta hamnar i konflikt med andra kvinnor har umgåtts "för mycket" med män. "Man blir som man umgås", vi härmar och speglar varandra. Har en kvinna då nästan uteslutande män att "spegla" så kommer detta märkas i beteendet. Jag menar inte nödvändigtvis att hon beter sig som en man, det kan även vara tvärtom att hon är väldigt kvinnlig, men har ett beteende och kroppsspråk som tilltalar ett manligt umgänge.

    När hon sedan beter så även med kvinnor kommer de undermedvetet tycka att hon är konstig och kanske lite obehaglig. De är helt ok med det beteendet från en man, men när det kommer från en kvinna så blir det "fel", och då skär det sig.

    Så försök umgås mer med kvinnor (De få du får umgås med) så kommer du lära dig och anpassa dig med tiden.


    Har svårt att köpa det. Tror du då att män som umgås med kvinnor blir för feminina? Har en manlig bekant som umgås med kvinnor och han är knappast kvinnlig av sig. Nånsin.
  • elliss
    äldreochklokare skrev 2019-04-11 07:59:54 följande:

    Du skriver i TS "vissa kvinnor". Om du hade skrivit att det alltid är så, att alla du möter inte gillar dig så kunde du haft en poäng men om det bara är "vissa" så är det väl bara så att folk är olika? Det har troligen inget med dig att göra alls, men du är lite uppfylld av den här tanken och söker tecken på vad det skulle kunna vara. 

    Man måste inte vara omtyckt av alla, eller gilla alla, så slappna av lite, är mitt tips 


    Ja alltså vissa innebär ändå ganska många. På min arbetsplats har de som gillar mig varit äldre och sen är det 1 i min egen ålder som är ok. Resten är så. Och det är liksom inte första gångem det händer heller. Slappna av gör jag. Har inte mkt med saken att göra tycker jag. Frågar mig bara varför kvinnor dissar varandra på det sättet? Ja alla är vi olika, tack och lov! Men kvinnor måste sluta klanka ner på varandra och se den ena kvinnan efter den andra som ngt slags hot. Är bara löjligt och barnsligt. Jag tycker om folk ut ifrån hur de är och bemöter mig och andra, inte efter deras kön eller utseende.
  • elliss
    Anonym (Amatörprofessor) skrev 2019-10-13 15:53:42 följande:

    Jag har studerat detta och funderat mycket kring detta eftersom jag känner kvinnor som dig.

    Jag tror det beror på devisen "Man blir som man umgås". Män umgås på ett speciellt sätt med andra män, kvinnor med kvinnor. Annorlunda än man är i blandade sällskap.

    Ju mer och med ju fler olika sällskap man vistas i, ju mer förstår man detta undermedvetet hur man anpassar sig. Saknar man erfarenhet så anpassar man sig inte.

    Så kvinnor som umgås med bara män större delen av tiden blir som de umgås. De blir som män i kontakten (Oavsett deras kön och sexuella läggning) och saknar förmågan att umgås med kvinnor på ett korrekt sätt.

    Det här läser andra kvinnor av (omedvetet) och du upplevs som konstig. De kan hantera kvinnor, de kan hantera män. Men här är en kvinna som är en man. Kvinnor är vanligtvis sociala kameolonter som kan anpassa sig, men det är inte du. Hur agerar man då? Då känner de en instinktiv misstänksamhet mot dig och kommer uppfatta dig som udda.

    Konstigt i ett snabbt besök i en skoaffär att det skär sig, men hade det vart lite djupare kontakt och sedan skurit sig hade det kanske kunnat förklarars av det jag påstår.

    Sammanfattat: Kvinnor som nästan uteslutande umgås med män tappar något socialt som andra kvinnor har, andra kvinnor blir därför misstänksamma mot sådana kvinnor.    


    Återigen tror jag inte på att kvinnor som umgås med män blir som "en man". Hur är då en man? Menar du då att jag blir hur? Dominant? Pratar högt, visar upp min fysiska dominans, får högre lön än kvinnor, kliar mig mellan benen, tvättar inye händer efter toa besök, tar mig rätten att kommentera hur andra kvinnor ser ut?? Hur är en man och hur ska jag då bli menar du? Detta var det löjligaste jag har hört på länge. Och vidare umgås jag inte med bara män. Så även om det skulle vara som din (AMATÖRMÄSSIGA) tolkning så kan det då inte handla om det.
  • elliss
    Anonym (U) skrev 2019-10-13 15:52:40 följande:

    Kan du inte fråga människor som känner dig väl?

    Det är faktiskt omöjligt att veta baserad på en inlägg på FL. Det finns massor av olika anledningar varför man inte gillar vissa människor.

    Det förekommer absolut att vissa människor är illa omtyckta eftersom de är snyggare , smartare och bättre än de andra och råkar ut för avundsjuka personer , men det finns också människor som är övertygade att de är illa omtyckta eftersom de är snyggare , smartare och alla är avundsjuka men det stämmer inte i verkligheten.


    Detta med utseende är inget jag själv kommit på, utan det är min syster, barndomsväninna, förra kollega/vän, släkt och min flickvän/sambo som sagt till mig.

    Sen så känner jag inte riktigt att de "ogillar" mig utan mer som att jag aldrig får chansen att visa vem jag är. Det känns bara av deras energi att de redan dömt ut mig, det är en blick man får från de. Man kan sitta på en morgon rapport och säga något/en observation man har gjort, och då säger vi att den ena kvinnan tittar på en på ett sätt som är lite smått dissigt. Och sen när t.ex chefen eller en annan kollega instämmer så blir plötsligt den personen ställd på nåt vis. Det är jättesvårt att förklara. Det är också drygt att när man är ensam med denna kvinna är hon plötsligt jättetrevlig mot mig, men sen när hennes kollega som är lite lik henne kommer in så ändras hela energin och hon blir återigen smått dryg och undvikande. Tycker beteendet är så barnsligt. Jag har kanske 15 kollegor, 2 är Män, den ena är helt ok och den andra kommer jag bra överens med. Sedan är det kanske 3 kvinnor som är så här som jag beskrev innan. Resten är jättetrevliga mot mig. Och kanske 5-8 av dessa har jag bra kontakt med, 2-3 umgås jag privat med. ..

    Den här sitsen var jag också i under mina universtetsstudier. Många av tjejerna var så här dryga och dissiga. Vet inte riktigt vad det var. En av de jobbade jag senare med, och då var hon skitsnäll och trevlig mot mig helt plötsligt. Tror det var för att vi blev ett team av slump och då kanske hon såg att jag inte är som hon trodde innan. Men det jag försöker säga är att det är Tråkigt då man inte får en chans att visa vem man är. Att man blir dömd på förhand..
Svar på tråden Varför tror ni att andra kvinnor inte verkar tycka om mig?