• Tue 23 Apr 2019 10:41
    560 visningar
    7 svar
    +1
    7
    560

    Min pojkvän vill inte ha barn än

    Det blir ju svårt för honom att säga ett exakt datum när han redan sagt att han vill att hon ska må bra psykiskt innan de sätter barn till världen. Vilket jag f ö tycker låter klokt. Det är ju en stor påfrestning att få barn.

    Ts, får du hjälp för din psykiska ohälsa idag? Går det att söka ytterligare hjälp så att du kan gå pojkvännen lite till mötes på den punkten?

    m


    Orangebeans skrev 2019-04-23 10:00:38 följande:

    Då får du välja:

    1. Acceptera läget och fortsätt vänta. Var då medveten om att han kanske faktiskt inte vill ha barn alls utan bara förhalar på det för att du ska stanna och du slösar bort ännu fler av dina fertila år på någon det inte kommer bli barn med, samt att han kan komma att lämna dig om x antal år - innan ni fått barn, och i så fall står du där äldre, singel och barnlös och behöver börja om på ruta 1 med att börja dejta.

    2. Gör slut och försök hitta en ny partner som vill ha barn eller skaffa barn på egen hand eller med medförälder. Var då medveten om att det är väldigt svårt, och kan ta lång tid, att hitta en ny partner som är ?rätt? och som det fungerar bra med, samt att det kommer ta ett rätt bra tag innan du träffat någon och kommit till punkten att skaffa barn ihop med denne någon.

    3. Ställ ett ultimatum. Till exempel att till årsskiftet ska han ha bestämt sig för exakt när han vill börja försöka få barn (om han överhuvudtaget vill ha det) och har han inte bestämt sig till dess, eller om du inte kan acceptera tidsramen han bestämmer sig för så gör du slut. Var då medveten om att ultimatum kan, beroende på hans inställning till sådant, försämra ert föhållande eller göra slut på det helt. Var även beredd på att det kan resultera i att du behöver lämna relationen och börja om på ruta 1 med dejting igen.


Svar på tråden Min pojkvän vill inte ha barn än