Inlägg från: Anonym (Esme) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Esme)

    Otrogen utan att skämmas

    Anonym (Skamlös) skrev 2019-04-24 15:55:07 följande:

    Jag har sen några månader en affär med en av min sambos kompisar. Vi har helt underbar sex och jag ångrar mig inte det minsta.

    Finns det fler som mig här? Eller undrar ni nåt om hur det funkar med otrohet så fråga mig bara. Jag rekommenderar verkligen att ha en affär, livet blir mycket roligare. :)


    Oj, du kan inte ha mycket att vara stolt över eftersom du verkar stolt över det. Tror det är väldigt få människor som är stolta över att vara empatibefriade. 

    Jag tror inte någon behöver råd om hur man är otrogen. Det verkar inte krävas mycket hjärnceller för att lyckas med det.

    Det är klart att du inte ångrar dig. Du inte blivit påkommen ännu!  Det brukar låta lite annorlunda efteråt.

    Minns en sak bara....
    De otrogna har svårast att klara av att samma sak drabbar dem. 
    Undrar om det är lika kul då? 
    https://www.aftonbladet.se/relationer/a/wEv79n/garna-otrogen--men-jag-vill-inte-bli-bedragen
  • Anonym (Esme)

    Konsekvenstänket är inte färdigutvecklat förrän 25 års ålder. Om man inte skäms utan snarare är stolt över att vara otrogen, så är man antingen:


    A) Omogen, ung och naiv
    B) Omogen och efter för sin ålder. Eller helt enkelt....
    ..dum på riktigt!

  • Anonym (Esme)
    Anonym (Kär) skrev 2019-04-28 21:34:31 följande:
    Alltså, helt säkert kommer jag gå ur det här som förlorare, tyvärr! Det är första, och förmodligen enda, gången jag gör något liknande men alla mina vänner kommer INTE vända mig ryggen! Absolut en hel del men inte alla... Sen finns det väl män som ser kvinnor som lätta ligg oavsett bakgrund likväl som det finns kvinnor som är lätta ligg- jag är inte ett lätt ligg!

    Jag är snäll, är om mig och kring mig och ställer upp för alla i alla lägen! Som sagt, det är bara den där lilla hemligheten...

    Det är inte BARA en liten hemlighet. Utan ett stort svek mot den du kallar din vän. Med sådana vänner behöver man inga fiender.

    Det är en stor paradox att du kan påstå att du har en fin insida. Främst av allt är du egoistisk som bara tänker på vad du känner, och inte hur din vän skulle känna och må om hon fick reda på det.Egoism är inte särskilt fint! Inte nog med det så sviker du och går bakom ryggen på din vän varje dag som du inte avslutar relationen.

    Du har alltså inte en fin insida. Du har en falsk, egoistisk och lögnaktig insida. 
    Men du vill rationalisera dina handlingar inför dig själv, så att du fortfarande kan leva i en illusion att det du gör inte är så farligt.

    Hur hade du känt dig om någon som påstod sig vara din vän hade gått bakom ryggen på dig på liknande sätt som du gör?

  • Anonym (Esme)
    Elefantmannen2 skrev 2019-04-29 20:45:08 följande:
    Anser du att du har en fin insida?
    Har aldrig påstått att jag har en perfekt insida, men om jag gör saker som är fel så skäms jag för det.
     Dock är en sak säker och det är att jag är lojal med de jag känner, oavsett om det är min kille eller mina vänner. Jag har aldrig, och kommer aldrig gå bakom ryggen på mina vänner.

    Ingen kille hade varit värd att svika mina vänner för. 
  • Anonym (Esme)
    Elefantmannen2 skrev 2019-04-29 21:05:31 följande:
    Frågade inte det, jag frågade om du anser att du har en fin insida?
    Återigen, har aldrig påstått att jag har en perfekt insida. Jag är mån om mina nära och vänner, men anser inte att det gör mig till en perfekt människa i övrigt. Jag anser snarare att det borde vara norm att behandla sina vänner och partners med respekt, och inte gå bakom deras ryggar.

    Jag vände mig mot att "Kär" ansåg att hon hade en fin insida, men att hon bara gick bakom sin väns rygg. För i min och de flesta av mina vänner och bekantas värld hade det inte ansetts som så "bara" att gå bakom deras ryggar. 
  • Anonym (Esme)
    Elefantmannen2 skrev 2019-04-29 21:29:36 följande:

    Jag har inte frågat om, eller påstått, att du har en perfekt insida. Du påstår att jag frågat det och påstår att jag gjort två gånger genom att skriva återigen. Du läser min fråga som du vill och svarar på din egen tolkning.


    Hur tycker du att vi går vidare? Att jag i min tur väljer att misstolka och vi för helt egna resonemang och ändå citerar varandra? Kan vi väl. Fast då blir syftet med ett "diskussionsforum" lite hafsigt?


    Hur vill  du att jag ska svara på den frågan då? Jag har aldrig hävdat att jag har en fin insida, och jag har aldrig hävdat det motsatta heller.

    Kan du svara på om du har en fin insida? Det är bara din personliga åsikt, och kanske inget andra skulle hålla med om. 


    Jag anser varken det ena eller andra om mig själv. Däremot vet jag att mina vänner älskar mig och aldrig skulle göra något för att göra mig illa. Lika lite som jag skulle göra dem illa. Om jag mot förmodan skulle göra något liknande skulle jag aldrig påstå att jag hade en fin insida. Jag skulle inte rationaliserat bort mina handlingar, utan skämmas och må dåligt över min egoism.

  • Anonym (Esme)
    Elefantmannen2 skrev 2019-04-29 22:06:08 följande:

    Ok. Det är väl ganska stor skillnad på fin och perfekt? Jag frågade om fin och du svarade som att jag frågade perfekt. 


    Jag tycker personligen inte att man har en fin in- eller utsida(framför allt) om man ägnar sig åt att tala om för människor på nätet hur de är som personer baserat på ett par inlägg: "Du har alltså inte en fin insida. Du har en falsk, egoistisk och lögnaktig insida. 
    Men du vill rationalisera dina handlingar inför dig själv, så att du fortfarande kan leva i en illusion att det du gör inte är så farligt."


    Att värdera andra människor utefter sin egen världsbild och att de rationaliserar väger inte så tungt när man själv rationaliserar, gör ner och går till angrepp mot andra? Alla rationaliserar sitt beteende. Det är inte synonymt med personlighetsstörningar eller andra personliga drag. Vem lever i en illusion?


    Precis som att människor älskar dig finns det naturligtvis människor som älskar den du hoppar på. Det beror ju på att dennes insida inte endast består av dessa attribut du så frikostigt delar med dig av. Exakt som hon själv skriver. Man kan vara extremt lojal mot vänner och familj och samtidigt svika en partner. Det ligger olika drifter och behov bakom det. 


    Jag har aldrig påstått att hon har en personlighetsstörning. Det är något du tog upp. Jag vet att det finns människor som är kapabla till sådant, utan att kunna skylla ifrån sig på några personlighetsstörningar.

    För mig har en person inte en fin insida om man klarar av att ljuga och gå bakom ryggen på sina närstående. D.v.s vänner och partners. Det är inga personer jag skulle välja att ha som vänner, och jag är rätt säker på att många känner som jag gör. Alla har olika värderingar och det finns säkert personer som gillar falska, lögnaktiga vänner, särskilt om de själva beter sig likadant.

    Det jag reagerade på var bristen på empati inför vännen ifråga. Genom att rättfärdiga att ljuga, svika och gå bakom ryggen på henne men inte ens ha dåligt samvete för det. Att då själv anse att man har en fin insida lät väldigt underligt, som att det inte är så illa att bete sig så mot sina vänner.

    Människor kan rättfärdiga att såra och ljuga för andra för egen vinning. Men det är och förblir egoistiskt och elakt. Jag har mina värderingar för vad som är en fin insida och de är uppenbarligen inte likadana som dina. Om en vän behandlar mig på ett sådant sätt. så är det ingen vän överhuvudtaget för mig. 

    Min förhoppning var att TS skulle kunna inse själv hur det skulle kunna kännas. Att bli sviken av det man tror sig vara sina vänner tar oftast hårdare än något annat. Jag kommer alltid att stå för min åsikt att med sådana vänner behöver man inga fiender. 
  • Anonym (Esme)
    Elefantmannen2 skrev 2019-05-01 19:32:55 följande:

    Den diskussionen har jag redan haft. Med Esme. Som skrev det. Som sig bör. 


    Och du ber mig hänga med? Läs det istället. 


    I grunden är människor mer mångfacetterade än så, som sagt. Man kan vara lojal in i döden för vänner och familj och bedra sin partner. Eller tvärtom. Man behöver alltså inte brista i lojalitet 100%, vara 100% egoistisk eller narcissistisk för att "svika" någon vid ett tillfälle. Likaså har människor olika definitioner av vad de anser är ett "svek". Människor är individer, det finns ingen fullständig likformighet och det är extremt trångsynt att försöka få det så.


     


    Jag tror det är ytterst få, (möjligen en enda person= kanske du) som inte tycker att det är ett oerhört svek att ha sex med dennes partner upprepade tillfällen, och dessutom låtsas som att man fortfarande är vänner.

    Eftersom alla har olika värderingar och moral, så har jag all rätt i världen att tycka att en person inte har en fin insida om den ligger med min partner, och låtsas vara min vän. Att du sen har annorlunda värderingar gör inte min värdering mindre värd.

    Visst..man kan föra samma diskussion om mördare, pedofiler. Det finns alltid någon som tycker om något hos dem också. Men den personen som klarar av sådant.. är inte jag.

    Till skillnad från Kär har jag aldrig påstått i tråden att jag har en fin insida. Om jag skulle agera så som Kär gör skulle jag aldrig våga påstå något sådant öppet.
    - Jag har en fin insida men ändå går jag bakom mina vänners rygg och har sex med deras partner!. Eller varför inte..jag har en fin insida men igår slog jag min fru? 

    När tycker du att man kan anse det motsatta? Vad krävs för att en person "inte" har en så fin insida som den påstår? 


    Om "kär" hade tagit åt sig och rättat till sina misstag så finns det dock inget som säger att hon inte kan få en vacker insida. Men för mig så definierar mina och andras handlingar väldigt ofta hur man är som person. Egoistiska handlingar = egoistisk person.

    Du skrev till mig att jag hade en ful "utsida" och insida för att jag skrev så till "Kär". Innebär det inte enligt dina värderingar att du själv har en ful in och utsida som skrev så till mig? Du värderade mina handlingar efter din måttstock, precis som jag gjorde mot Kär. För mig är det dock värre med falskhet, svek och lögner än att man är rakt ut ärlig vad man tycker om en person och dess handlingar. För mig är det Kär gör, ett av de allra värsta svek jag skulle kunna utsätta mina vänner för. En ren och skär kränkning.

    Jag har dock insett att vi lever i helt skilda världar och har helt olika värderingar, och ser därför ingen mening med att tjafsa om samma saker om och om igen. Jag kommer aldrig förstå ditt synsätt, och du förstår inte mitt,  och då vi ändå inte uppnår något med denna diskussion kan vi lika gärna lägga ned. Det finns ändå inget rätt svar, eftersom det beror mycket på ens egna moral och värderingar.

Svar på tråden Otrogen utan att skämmas