• Anonym (qwert­y)
    Mon 13 May 2019 11:45
    3605 visningar
    142 svar
    142
    3605

    Gå ner i vikt med mig

    Hakar på. Kör 5:2 och det funkade bra de första veckorna, men förra veckan stod jag still. Trots både träning och bra mat. Men jag hade ägglossning och det brukar stå still då. Var dock länge sedan jag aktivt försökte gå ner i vikt. Har tidigare kört med VV och det funkade bra, men jag skulle behöva gå på möten då. 5:2 känns bra för då är det bara två dagar i veckan som jag behöver anpassa mig. Äter helt ok övriga dagar, svävar ut lite grann på helgen. Att räkna kalorier vet jag funkar, men jag klarar det inte varje dag. 

    Idag är det fastedag och jag ska strax gå och äta min tomatsoppa som jag gjorde igår. Passade på att göra några extra till frysen. Ikväll blir det grönsaker, halloumi och lite bulgur. Var ut och sprang både lördag och söndag, har svårt att få till motion på vardagar. 

    Väger mig på torsdagar. Är sjukt taggad den här veckan, så skulle bli sjukt besviken om det inte händer något...

  • Anonym (qwert­y)
    Mon 13 May 2019 13:17
    #77
    Anonym (Let's get thin) skrev 2019-05-13 11:57:19 följande:
    Hej och välkommen!

    Du verkar ha kommit igång bra redan! Hur mycket äter på "fasta" dagarna? Grymt att du kommit igång med träningen, känns jätte långt bort för egen del.

    Försök att inte titta för mycket på vågen, inte ovanligt att hamna på platå.
    Jag äter 500 kalorier på fastedagar. Det brukar bli sallad eller soppa eller omelett till lunch. Och sen grönsaker med något protein till kvällsmat, typ lax, kyckling eller som idag halloumi. Jag har två barn hemma varav en aktiv son med mycket träning och en tonårsdotter, så jag vill absolut inte göra någon affär av att jag fastar. Då passar det bra att utesluta frukosten, för jag går ändå innan de kliver upp. 

    Det funkar bra. Jag blir hungrig på förmiddagen och eftermiddagen, men då tar jag en kopp te. Har en termosmugg som jag tar med mig och det är just när jag är på väg hem/till jobbet och blir hungrig som jag lätt köper något jag kanske inte borde. Jag hoppas verkligen att det ska ge resultat. Jag tänker också att det är en bra metod att hålla vikten i framtiden. Jag har lyckats gå ner 10 kg förut, men så kryper det uppåt igen. Jag förstår att 10 kg kan sticka i ögonen på andra som har mycket mer att slita med, men jag är ganska kort och jag är överviktig. Med min längd hade jag kunna gå ner 15 eller kanske till och med 20 kg utan att det vore konstigt, men det vill jag inte.
  • Anonym (qwert­y)
    Wed 15 May 2019 07:56
    #84

    Fastedag idag igen och vägning i morgon. Känns inte superbra, men jag kör på. Rostbiffsallad till lunch och sen lite kyckling med grönsaker ikväll. Utmaningen blir att inte äta något på barnens skoljippo efter skolan idag. 

  • Anonym (qwert­y)
    Wed 15 May 2019 09:49
    #87
    Anonym (Let's get thin) skrev 2019-05-15 09:12:05 följande:
    Vad är det som inte känns bra? Hmm, du kan ju ta en kopp kaffe och ta med lite smaksatt kolsyrat vatten på jippot?
    Äh, det känns inte som det händer något. Så jag är inställd på det inför vägning i morgon. Och jag är jättehungrig. Men jag har gjort en kopp te, det funkar bra. Jag dricker inte kaffe. Och jag har förberett mat som jag ska äta innan jag åker till skolan så jag kommer inte att gå dit hungrig. Men bra ide att dricka något gott där. Jag vill ju köpa något också av barnen, förhoppningsvis har de lite vatten också. Och förra året hade någon gjort fruktsallad har jag för mig. Jag ska klara det.
  • Anonym (qwert­y)
    Wed 15 May 2019 09:52
    #88
    Pedalen skrev 2019-05-14 22:23:22 följande:
    Jo, så är det ju, men jag tänker mer överlag. Detta är ju min ?normala? kost och då är det inte avräknat det jag rör mig. Om kroppen får för lite näring är väl risken att den börjar spara. Målet är att försöka öka till iaf 1400 kcal nu och se om det gör nån skillnad.
    Det handlar ju inte bara om hur många kalorier du stoppar i dig. Utan vilka. Och när. Kanske se över vad du lägger dessa kalorier på också? Vet att när jag var med i VV och räknade efter deras metod funkade det bäst att äta lite oftare. Dvs. faktiskt lägga lite kalorier på ett mellanmål och kanske ta bort lite kolhydrater till middag till förmån för mer grönsaker.
  • Anonym (qwert­y)
    Thu 16 May 2019 09:16
    #96
    Anonym (Xx) skrev 2019-05-15 20:17:33 följande:

    Här går det inte så bra . Jag mår psykiskt dåligt i senaste tiden och undrar om det är rätt tillfälle att plåga kroppen men för lite kalorier och bli ännu mer nedstämd och orkeslös än vad jag är redan..

    försöker äta mer grönsaker än annat men men...

    sambon fixade kladdkaka igårkväll och det kunde jag inte stå emot ... värst är det ju på kvällen när man är så trött och så då är jag väldig svag för att tacka nej


    Men om du sätter igång nu kommer du kanske att må bättre? Och om du går ner lite i vikt och mår bättre så blir du gladare. Jag mår inte psykiskt dåligt, men hittar många gånger hundra andra saker att skylla på. Men det är ju det. Det är skönt att ha något att skylla på...

    Kan peppa med att jag kör 5:2 nu och det verkar funka bra! -0,8 idag. Det som är bra med det är att jag anstränger mig och räknar kalorier och håller igen 2 dagar i veckan. Övriga dagar äter jag som vanligt, med en liten skål chips och min folköl på fredagarna till exempel. Försöker så klart tänka till lite övriga dagar också, men fastedagarna räknar jag slaviskt. Då kan jag också planera in vilka dagar jag ska fasta, och välja dagar som är lättare. (Vanliga dagar hemma och undvika om det händer något med jobbet eller liknande.)
Svar på tråden Gå ner i vikt med mig