• Tue 14 May 2019 22:23
    3637 visningar
    142 svar
    142
    3637

    Gå ner i vikt med mig

    Anonym (Let's get thin) skrev 2019-05-14 20:48:35 följande:

    Platå? Sedan väger man ju olika beroende på hur mycket man ätit och druckit under dagen, när på dagen osv.


    Jo, så är det ju, men jag tänker mer överlag. Detta är ju min ?normala? kost och då är det inte avräknat det jag rör mig. Om kroppen får för lite näring är väl risken att den börjar spara. Målet är att försöka öka till iaf 1400 kcal nu och se om det gör nån skillnad.
  • Wed 15 May 2019 19:29
    #94

    Idag blev det ca 1500 kcal, plus minus 50 kanske. Har gått och stått hela dagen så fötterna bad om vila ikväll, annars hade jag tänkt gå en sväng. Har seninflammation i vänster fot, det är inte jätteskönt.

    Är nöjd med att ha tackat nej till choklad igår och kakor idag, trots pms och mens.

    Har ätit mig mätt på havregrynsgröt, fisk, kall sås och grönsaker, keso och frukt. Och massa vatten.

  • Thu 16 May 2019 18:20
    #97

    Nämen lite magsjuka i familjen kanske kan göra några gram på vågen...

  • Thu 16 May 2019 22:47
    Anonym (Xx) skrev 2019-05-15 20:17:33 följande:

    Här går det inte så bra . Jag mår psykiskt dåligt i senaste tiden och undrar om det är rätt tillfälle att plåga kroppen men för lite kalorier och bli ännu mer nedstämd och orkeslös än vad jag är redan..

    försöker äta mer grönsaker än annat men men...

    sambon fixade kladdkaka igårkväll och det kunde jag inte stå emot ... värst är det ju på kvällen när man är så trött och så då är jag väldig svag för att tacka nej


    Jag tänker såhär. Om du mår dåligt så ska du inte stressa kroppen. Däremot är det viktigt att ha en bra bas. Tänk grundläggande behov. Sömn. Näringsrik mat. Dagsljus. Daglig rörelse i nån form. När man forskat på lätta till medelsvåra depressioner har man sett att ex en halvtimmes promenad om dagen har samma effekt som läkemedel.

    Om du kan få till en stabil grund så kommer mycket av sig själv. Då är det också lättare att börja med små förändringar när måendet stabiliseras. Sen vet ju inte jag varför du mår dåligt, men oavsett anledning så är ovanstående saker en bra utgångspunkt för att orka ta hand om det som orsakar det dåliga måendet.

    Kram och ta hand om dig!
  • Fri 17 May 2019 10:40
    Anonym (Xx) skrev 2019-05-17 00:49:33 följande:

    Tack ! Det värmer

    Jag tänker ofta på det att börja träna vore bra ... men orken finns inte ..

    jag tar en del promenader ; märkte att om jag går ut när de negativa tankarna kommer och är utomhus en stund så blir det lite bättre, så kan jag håla huvudet precis över vattenytan ... jag måste gå ut nästan varje timme, för gör jag inte det då snart blir jag gråtfärdig, stänger in mig i sovrummet och orkar inget mer.. men nu blev det lite OFF.

    Jag är tveksam om jag har råd med att ta in minus kalorier just nu , men försöker i alla fall stå emot sötsuget så gott det går och ta en äpple istället för chips/choklad ...

    Sedan någon skrev att det var inte snäll av sambon att fixa kladdkaka... men jag tycker visst får han göra vad han vill i sitt hem, det är mitt fel / min svaghet att jag kunde inte stå emot..


    Promenader är en bra avledning vid negativa tankar och ångest. Forskning visar att en av de bästa metoderna för att reducera stress är konditionsträning, så att promenera och under promenaden öka tempot i intervaller så man får upp pulsen räcker långt! Sen vill jag slå ett slag för avslappningsövningar, finns massor om man söker på youtube ex, där man får muntlig guidning. Bra att träna på dem när man mår hyfsat så är det lättare att använda dem när man mår sämre sen.

    Även sånt som att pussla, måla i målarböcker, sticka, virka eller på annat sätt sysselsätta händerna är bra. Ett bad eller en varm dusch också.

    Visst är det så att man själv ansvarar för vad man äter. Men när man mår sämre och inte riktigt orkar är det ovärderligt med stöttning.
  • Sat 18 May 2019 23:27

    Är iväg med ett mammagäng, så idag har jag inte räknat en enda kalori. Men har tankat energi och lust, så det blir inga problem att fortsätta leva nyttigt när jag kommer hem!

  • Mon 20 May 2019 22:36

    Åter till vardagen. Varit hemma och vabbat, brukar vara svårt att inte småäta när jag går hemma men idag stannar jag på ca 1200 kcal.

    Blir en hemmadag imorgon också.

  • Thu 23 May 2019 22:03

    Jag sköter mig med kosten, sämre med motionen. Vågar inte väga mig, är så rädd att bli besviken när jag faktiskt anstränger mig för att lyckas. Har jag inte tappat något i vikt kommer min motivation att försvinna.

  • Fri 24 May 2019 16:32

    Fredag eftermiddag. Har hållt mitt kalorimål hela veckan. Ikväll blir det tacomiddag utan att tänka på kalorierna. Hela familjen är sjuk, så helgen kommer gå i vilandets tecken.

  • Tue 4 Jun 2019 22:11

    Provade mina shorts, jag kom i allihop! Provade även klänningen jag tänkt ha när vi gifter oss, den satt inte jättebra men bättre än förut!

  • Fri 14 Jun 2019 14:44

    Idag kom jag i byxorna som för en månad sen slutligen fick mig att bestämma att ?nu är det nog?... De satt inte perfekt, men good enough.

  • Tue 18 Jun 2019 21:28
    Anonym (Xx) skrev 2019-06-17 23:10:04 följande:

    Vad gör ni tjejer under mens ? Det är fruktansvärt med sötsugen ... Kilorna bara fastnar på mig och jag går upp allt vad jag gick ner känns det som :(


    Försöker tänka att det är hormonerna som gör mig sötsugen, jag vill egentligen inte äta massa skräp, kroppen försöker lura mig och jag ska inte gå på det. Dricker mkt vatten, borstar tänderna oftare (vill inte äta när det smakar tandkräm i munnen), äter frukt, typ melon, vindruvor. Tar en promenad eller tränar, då känns det onödigt att ?förstöra? det med godis. Tänker långsiktigt, om jag äter massa mu kommer jag ångra mig när mensen är över.

    Ibland lyckas jag, ibland inte.
Svar på tråden Gå ner i vikt med mig