Forum Barn 6-12 år - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • 40 min promenad till skola

  Ons 1 maj 2019 22:46 Läst 0 gånger Totalt 7 svar
  Visar endast inlägg av DexX - Visa alla inlägg
  Ons 1 maj 2019 22:46

  Jag har en dotter som ska börja i förskoleklass till hösten. Hon går just nu på en förskola Precis bredvid en grundskola (bara skolgården mellan) Samma grundskola som storasyster går på. Hon längtar så efter att få börja på samma skola som sin syster. Men nu hat vu fått reda på hon har kommit in på en annan skola. Denna skola ska enligt gpsen ta 30 minuter att gå till (sen får man lägga till en morgontrött 6 årings steg så lör minst ta 40

  Min) Och vill även tillägga att skolan som storasyster går på ligger på samma gata som vi bor på så dit är de ca 3 minuters promenad.

  Jag har ingen bil, och buss skulle innebära mer än 40 mins åkning. Då vi måste ta bussen ner på stan för att sedan byta buss för att komma till skolan.

  Vissa dagar jobbar jag 7-16. Vilket innebär att jag inte skulle hinna lämna barnen och komma i tid. ( visst kan man ordna så fritids öppnar 6. Men då jag slutar min dag på olika platser i stan skulle de vissa dagar innebära att stora tjejen skulle behöva gå i skolan 6-17:30.

  Jag tycker inte dett är varken okej eller hållbart! Är det verkligen meningen att en 6åring ska behöva gå 40 min för att ta sig till skolan? När de finns en skola på samma gata som vi bor?

  Jag är sååå arg, kan inte somna. Ska ringa komunen i morgon men behövde skriva av mig!

Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll