• Anonym (Fråge­teckne­t)
    Thu 2 May 2019 14:08
    6308 visningar
    262 svar
    262
    6308

    Tror du att alla kan vara otrogna?

    Tror du att vem som helst kan vara otrogen trots att många är övertygade om att de aldrig skulle kunna vara det?

    Jag menar inga extrema saker som världens undergång, epidemier osv. Tänk dig världen som idag. Vad hade då kunnat få dig eller din partner att vara otrogen? Hade du varit trogen oavsett?

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Tror du att alla kan vara otrogna?
  • Anonym (Fråge­teckne­t) Trådstartaren
    Thu 2 May 2019 14:26
    #3
    Anonym (.) skrev 2019-05-02 14:19:48 följande:

    Riktigt supertrist att du bara har kvinna/man som alternativ. Trodde inte att okunskapen var så stor och utbredd.

    Ja, självklart kan alla vara otrogna. Det finns ingen generell sanning som definierar exakt vad otrohet är, var gränsen går. I allmänhet anser den som känner sig sviken att den har tolkningsföreträde och har hela sanningen. Den som anklagas för att ha svikit anses ljuga så det spelar ingen som helst roll vad den säger.

    Så självklart kan alla vara otrogna och de flesta är det eller blir anklagade för det. Om det inte är sexuell förbindelse så pratar man om emotionell otrohet.


    Du kanske missade ÖVRIGT?
  • Anonym (Fråge­teckne­t) Trådstartaren
    Thu 2 May 2019 14:37
    #7
    +1
    Anonym (.) skrev 2019-05-02 14:28:12 följande:

    Nej det gjorde jag inte.

    Känner du till att det finns betydligt fler könsidentiteter än kvinna och man?


    Klart jag vet det. Kan du inte svara som en man eller kvinna så får du välja alternativet övrigt. Eller strunta i att svara. Jag får ställa frågan till vilket kön jag vill. Varför skulle frågan vara oseriös bara för att jag inte skriver just ditt kön? Låter mer som att du är bitter och vill spela offerkortet. I vilket fall så är du off topic.
  • Anonym (Fråge­teckne­t) Trådstartaren
    Sat 4 May 2019 10:06
    #99
    Anonym (Joråsatte) skrev 2019-05-03 23:12:37 följande:

    Klart att man visst styr över emotionell otrohet! Ex: Person A börjar nytt jobb där hen stöter på en kollega som hen känner dragningskraft till. Person A börjar då umgås med denna kollega onödigt mkt, mkt mer än vad jobbet kräver, för det är ju sååå spännande och trevligt med lite nytt... Känslorna växer sig större och större som det ju gör om man börjar bygga en relation.. Och vips så har person A fallit dit.

    Person B är i samma sits med nytt jobb, stark dragningskraft till ny kollega, men person B väljer aktivt att inte umgås onödigt mkt och bygga upp en relation med den nya kollegan, annat än vad jobbet kräver. Person B värdesätter den befintliga relationen som hen befinner sig i och är därför medveten om att det blir svårt att vara trogen om man slutar engagera sig och börjar bygga upp nåt nytt vid sidan av. Person B är inte naiv!


    I ditt exempel så tror jag att det handlar främst om hur man mår i sin befintliga relation. Om person B får precis den uppmärksamheten av nya kollegan som den saknar av sin partner så kan denne mycket väl oxå falla dit. Smicker, charm, de rätta handlingarna och orden. Som att bli serverad en saftig pizza när man bara ätit knäckemackor i flera år. Kan man motstå? Fysiskt kanske, emotionellt nej tror inte det. Inte när allt stämmer. Vad tror du?
  • Anonym (Fråge­teckne­t) Trådstartaren
    Sat 4 May 2019 19:02
    Anonym (OT) skrev 2019-05-04 13:55:42 följande:

    Om man mår dåligt i sin befintliga relation kan man:

    a) Avsluta

    b) kommunicera med sin partner om att man inte känner sig älskad

    c) Kräva parterapi eller ändring

    d) Omförhandla villkor i förhållandet (öppet t.ex.)

    Varför skulle otrohet vara det enda alternativet? 


    Säger inte att det är okej att vara otrogen för det. Jag menar att vem som helst kan falla dit utan att egentligen rå över det. De flesta (tror jag) kan motstå frestelsen att vara fysiska mot personen. Däremot emotionellt kan nog alla falla dit. Man att gå från känsla till handling är för de flesta för stort.

    Hade jag blivit kör i en kollega på jobb så hade jag aldrig varit fysiskt otrogen, inte heller hade jag gått hem till min partner och sagt att jag hade blivit kär i en kollega och hoppades pp nått av dina alternativ. Nääe jag hade såklart hoppats på att känslorna skulle svalna, annars hade jag bytt arbetsplats. Jag hade inte jepordysat min relation för att jag fått känslor för nån annan. Hade du det?
  • Anonym (Fråge­teckne­t) Trådstartaren
    Sat 4 May 2019 19:07
    Anonym (Kvinna) skrev 2019-05-04 14:06:56 följande:

    Här håller jag med, fast med tillägget att det inte behöver vara den nuvarande partnerns "fel". När man skaffar barn blir man ju - på gott och ont - Företaget Familjen.

    Särskilt om båda ska arbeta heltid blir livet ett tröttsamt pussel som bäst, men även om den andra är hemma så kan hon bli trött av att ta hand om barn och sköta hem och hus hela dagarna.  Hon har inte lika mycket tid och ork att hålla sig fräsch, frisera sigoch sminka sig och välja passande kläder varje dag, som mannens kvinnliga kollegor som ännu är unga och barnfria, eventuellt frächa milfs med stora barn.

    Inte heller har den hemmavarnade frun samma benägenhet att se på mannen med beundrande stora ögon, hon kan nog snarare - med fog - vara irriterad på honom för att han inte hjälper till mer i hushållet och med barnen. T.ex.. Och om mannen skulle gå vidare med kvinnan på jobbet, så skulle det snart bli likadant i deras vardagsliv...


    Spontant känner jag att i ditt exempel så hade en man kunnat ha sex med en attraktiv villig kvinna men inte menat något annat än så medans en kvinna hade kunnat bygga upp ett helt känslobibliotek för den nya kollegan men väntat in i det sista på att agera. Hon hade nog övervägt att reparera sin nuvarande relation först eller ett liv separerade. Kvinnan styrs inte av köttsliga lustar på samma vis som män och i småbarnsåldern är det ofta sexlivet som ställs på spets. Mannen vill ha sex men kvinnan har tappat lusten. Däremot saknar hon närhet och att känna sig uppskattad och älskad. Möter hon det av en kollega kan hon mycket väl odla känslor för honlm medans mannen får stånd och blir tänd av den nya sexiga kollegan. Håller du med?
  • Anonym (Fråge­teckne­t) Trådstartaren
    Sun 5 May 2019 13:16

    Kan det vara så att många kvinnor som röstat nej till att alla kan vara otrogna i omröstningen tillhör den skara av kvinnor som tappat sexlusten?

    Finns det någon kvinna som röstat NEJ som är riktigt kåt ofta men ändå inte kan tänka sig att vem som helst kan vara otrogen?

  • Anonym (Fråge­teckne­t) Trådstartaren
    Mon 6 May 2019 05:48
    Anonym (Joråsatte) skrev 2019-05-05 21:13:47 följande:

    Nej, inte nödvändigtvis. Faktum är ju att även i bra förhållanden så händer det att någon av parterna blir förälskad i någon annan och har en känslomässig otrohetsaffär. Om du läst i tråden "Jag vill ligga med min kollega" så ser du exempel på en kvinna som har det bra i sin relation men som ändå trillat dit känslomässigt. Om du tänker dig att person A och B har två olika personligheter. Person A är en sådan som gärna förnekar och flyr från problem. Om person A har det bra i relationen så är det möjligt att hen lyckas stå emot en emotionell affär i exemplet, men har hen det dåligt så kommer hen garanterat att fly till någon annan. Detta stämmer i stort sett in på alla jag känner som haft en otrohetsaffär på ett känslomässigt plan. De är så som personer och känner sig själva dåligt.

    Person B är person som värderar ärlighet väldigt högt och till skillnad från A brukar person B ta tag i problem istället för att förneka eller fly ifrån dem. Person B kommer då snarare vånda sig inåt i reaktionen och lägga sin energi på att få det bra igen, snarare än att dra nån annanstans. Iaf så länge person B tycker det är värt att kämpa för, annars kommer person B avsluta först och sedan ev inleda något med kollegan. Hänger du med?


    Intressant. Så olika bekantskapskrets man kan ha.

    Däremot håller jag inte med dig ang samma som elefantmannen.

    Jag har flera saker som jag stör mig på min sambo och som jag tagit upp flera gånger. De är inte tillräckligt störande för att göra slut eller få mig att tänka på en grönare sida men tillräckligt för att få mig att tänka mer och gå runt och vara tidvis olycklig. Det gör mig vid tillfället mer mottaglig för andra även om jag vet att det skulle krävas mycket mer än så för att fånga mitt intresse. Vad tror du om det? Du kan ju bara ändra dig själv och inte din partner. Vad händer när man är förälskad och kär men inte får gehör för dina behov och ingen förändring sker. Din partner vägrar ändra sig eller acceptera dina tankar. Till slut blir du nedbruten och mottaglig för andr.
  • Anonym (Fråge­teckne­t) Trådstartaren
    Mon 6 May 2019 15:59
    Anonym (OT) skrev 2019-05-05 18:57:50 följande:

    Om jag blev uppriktigt förälskad i en annan? 

    Ja, då avslutar jag min gamla relation innan jag påbörjar en ny. Jag har aldrig varit otrogen och kommer aldrig vara det. Jag blir dock inte så lätt förälskad, det tar väldigt lång tid att vinna mitt hjärta. 

    Jo, jag är helt säker. Har jag inte varit det på snart 47 år så kommer jag inte börja vara otrogen nu heller. 


    Hypotetiskt talat nu:

    Vi säger att du älskar din man och han älskar dig och är den finaste människan du mött. Men han är extremt konflikträdd och vill därför aldrig prata djupare än väder och vind. (Exemplet kan i princip handla om vad som helst) Detta stör dig och får dig att må dåligt. Varje gång du försöker dig på ett samtal där han ska ha en egen åsikt så blir han tyst och tvekar tills du ger upp. Han vågar inte ens svara på vad han tycker om en tråd här på fl.

    En del lämnar direkt när de inte får gehör men så finns det den lojala typen som vill jobba på problemen, ta upp det ofta men ändå inte nå fram, eller accepterar och låter det vara så de mår dåligt av det istället. Gräset är ju oftast inte grönare och det är jobbigt att bryta upp.

    Låtsas i denna vevan att det börjar en ny kollega på jobb. Du ska lära upp och visa runt i några veckor och måste därför vara nära honom hela arbetspasset. Efter några dagar har du pratat med honom om allt det du skulle vilja att din man kunde. Och du får äntligen upplopp för det du saknar och har behov av. Känslorna blir starkare. Du tycker plötsligt att han är snygg. Du tänker på vad du har på dig och hur du ser ut. Någon tid senare pirrar det när du tänker på honom. Ni klickar såå bra. Och han är singel och har varit ärlig med att han gillar dig och skulle vilja bjuda ut dig.

    Är detta fel? På vilket sätt? Vad tycker du att man ska göra i ett sånt här läge där slumpen fört ihop dig med en man som är helt kompatibel med dina egna värderingar. Ska man gå hem och berätta för sin man så man kan planera skilsmässa eller öppet förhållande? Ska man låta känslorna rinna ut i sanden? Ska man göra slut med den man älskar och byggt ett helt liv med? Svara om du vill!
  • Anonym (Fråge­teckne­t) Trådstartaren
    Mon 6 May 2019 16:53
    Anonym (OT) skrev 2019-05-06 16:30:37 följande:

    Svarar så gärna hur jag skulle agera. Det är dock svårt eftersom jag troligen aldrig skulle kunna hamna i en exakt likadan situation.

    Först och främst hade jag aldrig gått med på att den jag ska leva med är så konflikträdd att den inte klarade av att prata med mig. Vi hade troligen aldrig blivit tillsammans överhuvudtaget För mig är kommunikation så viktigt att det är en av sakerna som får mig att bli förälskad till att börja med. Jag vill ha en partner som lyssnar på mig och som jag kan och vill lyssna på. Jag skulle aldrig känna mig viktig för honom om det jag sa var ointressant, och vad ska jag med en partner till som inte bryr sig om hur jag känner?

    Om jag trots allt hade hamnat i den situationen hade jag krävt att vi pratat ut ordentligt. Det hade varit ett villkor om förhållandet ska fortsätta. Kanske bett om professionell hjälp, ifall han är tillräckligt intresserad av att fortsätta vara med mig. Eftersom jag till att börja med aldrig hade blivit förälskad i en konflikträdd man som inte vill lyssna på mig. hade jag antagit att något gått snett med tiden. Vilket skulle innebära att det inte ligger i hans personlighet, utan finns någon bakomliggande orsak att gå till botten med. Då hade professionell hjälp varit ett alternativ, om det inte gick att reda ut själva.

    I det fall att ovanstående inte hade hjälpt, hade jag inte haft något problem att avsluta förhållandet. Jag anser att det helt enkelt inte går att leva med någon som inte är intresserad av att kommunicera med mig, eller som inte bryr sig om mina känslor.

    Det hade inte haft någon betydelse om jag haft känslor kvar för min partner. För jag hade inte ansett att känslorna var besvarade om han inte var mån om mig.  


    Jag misstänkte att det skulle misstolkas. Stryk delen med kommunikation och konflikträdd och byt ut det mot nått annat som passar bättre.

    Mitt ex hade ibs och gick därför knappt ut. Skulle vi åka iväg en hel dag så vägrade han äta nånstans. Det var extremt påfrestande för mig. Vi kunde aldrig fika, äta lunch, gå på dejt som innebar nått ätbart, och framförallt var det ett jäkla meck varje gång. Till slut tröttnade jag men det tog många år innan jag lämnade. Vi hade trots allt villa, Volvo och hund...

    Jag menar alltså att slumpen kan avgöra om vi utsetts för frestelsen eller ej. Att få känslor för någon behöver inte betyda att man ska agera på dom. Det behöver inte heller innebära att man är beredd att lämna den man älskar. Det behöver ju inte ens betyda att man säger något överhuvudtaget.

    Vart vill jag komma? Jo jag menar att det är omöjligt att vara stensäker på att man aldrig kommer att vara otrogen när slumpen och livets gilla gång kan sätta käppar i hjulen. Livet och partnern är inget konstant. Det är rörligt och kan ändra sig från ena dagen till andra.

    Diskutera gärna vidare om du har tillägg på ditt förra inlägg.
Svar på tråden Tror du att alla kan vara otrogna?