• Thashiznitov

    Existerar Gud eller existerar Darwins teori?

    När det kommer till Darwins teori så sägs det att vi alla bara blev till av en liten cell eller ja även att vi är ifrån en sten.. Men faktum är att den iden är ifrån det forna Persien så den teorin är cr 700 år äldre än greken själv. På den tiden så var det många greker som spenderade sina liv i Mellanöstern för att finna vare sig magi, trolldom, kunskap så en av dessa var Dawin som blev kändis i hela världen för att han "kopigerade" en Persier.


    Länk:


    www.thevintagenews.com/2016/08/27/priority-first-theory-evolution-600-years-older-darwin/  <---- The first theory by Nas?r al-D?n T?s?.


    Creation argument for the existance of God.




    In the begining God or the bigbang.





     


     


     


     


     

  • Svar på tråden Existerar Gud eller existerar Darwins teori?
  • Roddarn
    Thashiznitov skrev 2019-05-05 19:42:20 följande:
    Det innebär att vi utvecklas som varelser allt är i konstant "utveckling" som det påstås,, SÅ vad dräller du själv om ? Jag säger att om det vore så VARFÖR HAR INGER UTVECKLATS MER ?!
    Vad menar du med att ingen har utvecklats mer? (Det blir inte bättre av att du skriker.) Jag tycker vi har utvecklats otroligt mycket, det tar bara miljontals år. Däremot vet jag ingen som sagt att vi utvecklats från en sten som du påstår i trådstarten.

    Sedan att vi som varelse har svårt att anpassa oss efter en sjukdom som hela tiden förändrar sig och finns i många olika varianter är inte så konstigt. Dessutom är jag ganska övertygad om att vi som människor faktiskt har satt evolutionen lite ur spel då vi nu kan bota många sjukdomar så att det inte bara är dom som är mer motståndskraftiga mot en specifik sjukdom som överlever och kan föra sina gener vidare. Evolutionärt kanske inte det bästa, men självklart humanitärt det bästa. 
  • Don3
    Thashiznitov skrev 2019-05-05 19:42:20 följande:

    Det innebär att vi utvecklas som varelser allt är i konstant "utveckling" som det påstås,, SÅ vad dräller du själv om ? Jag säger att om det vore så VARFÖR HAR INGER UTVECKLATS MER ?!


    Nej,

    Det säger att nästa generation kan ha genetiska förändringar mot sina föräldrar. Det är ingen utveckling det är slumpmässiga mutationer om dessa påverkar oss till det bättre/sämre/inte alls är irrelevant evolution har inget mål.

    Klart vi har utvecklas, dock handlar det inte om mer då det inte finns något bättre. Tar vi bara lite olika delar av världen idag så är det rätt uppenbart att vissa drag har gynnat dem eftersom dessa är i bred majoritet. Kolla hudfärg, längd, behåring.
  • Roddarn

    Men för att svara på din faktiska fråga i rubriken så:
    Inget visar på att det finns någon gud.
    Darwins teori finns det inget som heter däremot existerar evolutionsteorin. (Om den stämmer är en helt annan fråga, men vetenskapens samlade kunskap pekar mot att den är sann, vilket visas i namnet Evolutions-teorin.)

  • CarinaL26
    Thashiznitov skrev 2019-05-05 17:58:43 följande:

    www.thevintagenews.com/2016/08/27/priority-first-theory-evolution-600-years-older-darwin/  <---- Det är inte ens hans ! Har du ens läst vad som står eller kan du inte engelska ?Han äger proffesorerna ganska bra enligt mig med vetenskapliga ord. Som han säger "Vetenskapsmän berättar hur saker fungerar men dem tar bara bort det logiska med att någon skapade dem"

    Dels så har varken jag eller någon av dem där männen sagt att "Evulutionen existerar inte"..

    Kan väl lägga det såhär också varför "utvecklas vi människor inte emot canser" ? Varför är fortfarande apor apor ? det är ganska många frågor i luften = )

    En kille med mask & glasögon som pratar strunt.. Det är inte ens en debatt, utan en helt ensidig video..


    Evolutionsteorin handlar om hur arterna uppkommit, inte om människans fortlevnad. Livet uppstod i vatten med encelliga organismer det är väl vederlagt. Evolutionen handlar om anpassning, de arter som bäst anpassar sig efter omgivning och förhållanden har störst förutsättningar att leva vidare. Religion handlar om människan. Evolutionen om arterna.
  • Rikard

    Att evolutionsteorien existerar är väl helt klart. Precis som tron på gudar existerar.
    Däremot kan man fråga sig vilken av uppfattningarna som stämmer.
    De är i sig inte heller motstridiga. Många kristna, t.ex. påven, erkänner att evolutionsteorin är bevisad, men tror samtidigt också på gud. 

    När det gäller vad evolutionsteorin visar är du uppenbarligen så okunnig att det är genant. Om du ska argumentera emot något bör du nog börja med att ta reda på vad du argumenterar emot.

    Evolutionen är i normalfallet en extremt långsam process. Stora förändringar i omgivningen, t.ex. klimatförändringar kan dock skynda på händelserna. De flesta djurarter som har funnits och finns har existerat under mycket långa tider. Därför är det inget konstigt med att apor fortfarande är apor, eller för den delen att gråsuggor fortfarande är gråsuggor. Evolutionen har ingen plan och jobbar inte på beställning. Om en levande organism kan överleva och fortplanta sig kan den mycket väl bestå ganska oförändrad. Men utveckling sker fortfarande. Tydligast ser man det på väldigt enkla organismer som bakterier. 

  • Crash Man

    Evolutionsläran är bevisad bortom all rimligt tvivel. Kent Hovind är dessutom en bedragare av största rang. Även andra kristna ser ner på honom.

  • Rikard

    Det är ett missförstånd att evolutionen alltid måste leda till former som är "bättre" ur något människoperspektiv på vad "bättre" är.
    Vi människor må vara  bra på att tillverka mobiltelefoner och skriva inlägg på internet, men en silverfisk är oändligt mycket bättre än vad vi är på att bo i en vask. Så länge silverfiskarna frodas och förökar sig i sin miljö finns det inget evolutionärt tryck som gör att de plötsligt utvecklar förmågan att skriva dramatik eller lösa matematiska problem.

  • Lark

    Självklart fungerar evolution. Ett annat ord för processen mutation.
    Evolution ser vi hela tiden... inga konstigheter.

    Men... Darwins lära handlar om arternas ursprung.
    Inga amöbor, celler eller liknande... utan arter.

    Från dessa celler eller encelliga organismer så är steget tämligen långt till en art.

  • Iarwain

    En sak som missas i denna tråd.

    Evolutionen är gammal. Darwin ( och Wallace ) förklarade hur.

    Darwin's teori heter egentligen "Evolution genom naturligt urval".


    Människor är korkade! Men jag tänker inte överförklara för de som har som sin enda uppgift att missförstå så mycket som möjligt
  • mammabitch

    På vilket sätt utesluter existensen av en högre makt och evolutionsteorin varandra`?
    Det är väl inte så många troende med någon form av högre utbildning  som tar det där med sju dagar eller liknade bokstavligt numera?

  • Majakarlsson05
    mammabitch skrev 2021-03-16 17:32:37 följande:

    På vilket sätt utesluter existensen av en högre makt och evolutionsteorin varandra`?

    Det är väl inte så många troende med någon form av högre utbildning  som tar det där med sju dagar eller liknade bokstavligt numera?


    Därför att att religösa skrifter hittar på andra sätt att förklara varför det finns olika djurarter nn. Alltså helt felaktigt trams.
  • Lark
    Majakarlsson05 skrev 2021-03-16 17:45:05 följande:
    Därför att att religösa skrifter hittar på andra sätt att förklara varför det finns olika djurarter nn. Alltså helt felaktigt trams.
    Och på vilket sätt förklarar ex Bibeln varför det finns olika djurarter?
  • Rikard
    Lark skrev 2021-03-16 19:14:19 följande:
    Och på vilket sätt förklarar ex Bibeln varför det finns olika djurarter?
    Bibelns alla första verser handlar om hur guden skapade de olika djurarterna genom att prata fram skapelsen: Första Mosebok 1:20: "Gud sade. Vattnet skall vimla av levande varelser, och fåglar skall flyga över jorden, under himlavalvet."

    Så ett svar på varför det finns olika djurarter skulle enligt Bibeln kunna vara att det är för att guden ville det. Men om man också vill veta varför guden ville att det skulle finnas parasiter, inälvsmaskar, virus och bakterier lämnar Bibeln oss inget svar. Inte heller förklarar Bibeln det monumentala misslyckandet från gudens sida då denna skapade hundratusentals arter som sedan dog ut.
Svar på tråden Existerar Gud eller existerar Darwins teori?