• TessEss

    Jag ångrar att jag blev förälder, trivs inte som mamma

    Ja, som rubriken lyder så ångrar jag mitt föräldraskap som jag vet är ett livslångt åtagande. Jag ångrar att jag inte gjorde en sen abort i femte månaden (när jag fick veta att jag var gravid). Jag är ingen barnmänniska. Trivs inte i mammarollen, tycker bara att det är jobbigt, tråkigt att leka och fruktansvärt att höra på skrik och gnäll. En ren plåga. Jag är glad att dagarna går och att barnet inte alltid kommer att vara litet.

    Känner mig helt ensam med dessa tankar. Alla säger att man inte ångrar barn och att barn är meningen med livet. Livets höjdpunkt. För mig har jag inte haft värre år än de då jag varit mamma. Ser främst nackdelar med barn:

    - inga sovmorgnar, OBSERVERA (!!) Kanske 1 gång i veckan om du har tur och få barnvakt så ofta. Alltså någon som kan ha barnet hos sig. Hemma kan jag lova att du vaknar ändå även om du har en partner!! (Fniss) Inte ett dugg avis på gravida..

    - skrik

    - GLÖM BORT EGENTID TOTALT, DU KAN GLÖMMA DITT DATORSPEL ELLER DINA SERIER EFTER JOBBET!! Du kan kolla på väg till jobbet och på väg hem. Barnet somnar inte vid sju bara för att du vill det.

    - GLÖM ATT ENS KUNNA TA EN DUSCH MER ÄN 1 GÅNG I VECKAN OM DU HAR ETT HELTIDSJOBB. Möjligtvis att du kan duscha om inte ditt barn vaknar samtidigt med dig (händer ungefär aldrig) GLÖM EN LÅNG HÄRLIG DUSCH.

    - GLÖM ATT ÄTA DINA SÖTSAKER NÄR DU KOMMER HEM EFTER JOBBET

    - PÅTVINGAD LEK

    - GLÖM ATT ORKA MED DINA INTRESSEN PÅ FRITIDEN ELLER GÅ OCH TRÄNA FÖR DET FINNS INTE TID FÖR DET OM DU ARBETAR HELTID.

    Jag förstår inte hur vissa orkar med eller vill ha flera barn!! Det är ju stressigt, ångestframkallande och uttröttande och man vill bara att de ska växa upp och bli stora så att man slipper ta hand om dem.

  • Svar på tråden Jag ångrar att jag blev förälder, trivs inte som mamma
  • viseversa

    Jag har 5 barn och en hund. Jag är ENSAM med alla 5 plus hund varje vardagsmorgon då sambon börjar 6. JAG hinner duscha varje morgon. Jag hinner få i alla barnen frukost samt få på dom kläder. Lämna dom på skola och förskola och ÄNDÅ hinna i tid till jobbet varje dag. Men du har det såklart värst av alla. Eller så får du sluta spela offer. Och skärpa till dig lite och sluta gnälla.

  • Celaena

    Låter som du skulle behöva gå och prata och få stöd i ditt föräldraskap och kanske utreda om du har en depression? Det är trots allt inte helt ovanligt att må dåligt i föräldrarollen och går man obehandlad så är det inget som bara går över. 


    Men jag undrar ju vad din partners roll är i det här? Är partnern förälder till barnet eller är det en ny? Hur som helst, är han inte delaktig?

  • JoemisoL
    Liberté skrev 2019-05-07 21:29:36 följande:

    Du med din fina hippie syn på föräldraskap borde läsa på om vågen av "fri uppfostran" som skedde i sverige och hur det påverkade barn mentalt. Föräldrar är inte där för att vara tjenis med barnen utan ska vara trygghet och vägledning primärt.

    Vill de röka fredspipa och prata kosmiska krafter kan de göra det när barnet är 18.


    Ursäkta?

    Har du barn? Jag försöker ge konkret hjälp. När tjejen kommer ur den här jobbiga tiden kommer hin säkert dras med skuldkänslor över att hon känt och tänkt så här. Och då mår man som mamma inte jättebra med sig själv mtp såväl yttre förväntningar fr samhället och en den egna failade självbilden. Ju förr tjejen ser en ljusning desto bättre för alla. Läkare/BM som skickar remiss till ngn att samtala med kan vara en väg dit.
  • nernu

    Är det något fel på barnet? Sover det aldrig? Varför står en femåring och skriker så fort mamma inte syns? Varför har inte barnen fått en relation till sin pappa?

    Låter jättemärkligt. Du beskriver tillvaron med en nyfödd. Eller jag har haft mer tid för mig själv med nyfödd än du beskriver med en femåring. Det är inte rimligt.

  • Liberté
    JoemisoL skrev 2019-05-07 21:36:46 följande:
    Ursäkta?

    Har du barn? Jag försöker ge konkret hjälp. När tjejen kommer ur den här jobbiga tiden kommer hin säkert dras med skuldkänslor över att hon känt och tänkt så här. Och då mår man som mamma inte jättebra med sig själv mtp såväl yttre förväntningar fr samhället och en den egna failade självbilden. Ju förr tjejen ser en ljusning desto bättre för alla. Läkare/BM som skickar remiss till ngn att samtala med kan vara en väg dit.
    den sk jobbiga tiden kan potentiellt hålla på i 18+ år beroende på förälders personlighet, att sprida lite glada men korkade floskler är inte direkt någon hjälp.
    Vi pratar inte om någon med spädbarn direkt.
  • frågvis34
    Sivs skrev 2019-05-07 20:39:24 följande:

    Tänk dom som dör ensamma i ålderdomshem. Ingen bryr sig eller hälsar på. De som aldrig skaffade barn.

    Igentligen är småbarnsåren en så kort tid. Men visst är det tufft och man är så bunden. Men gör det bästa av den tiden. Försök vända på ditt sätt att se på det. Du måste inte leka med ditt barn. Jag är ingen lekmamma heller. Mitt barn klänger på mig hela tiden och är mycket trotsig men jag ser det att hon är så liten nu det hör till den åldern. Kan bara le och skratta åt det fast det är jobbigt. För jag vet att detta är bara en liten tid snart är barnet stor.


    Asså det där stämmer verkligen inte! Bara för att du har barn så behöver det inte alls betyda att dem kommer och hälsar på. Jobbar på "ålderdomshem" och det är ALDRIG någon av deras barn som kommer, förutom en fika en gång om året då det är födelsedag.

    Och vad hemskt att tänka att en ska skaffa barn för att en kommer bli ensam på hemmet!? Herregud, vad är det för framtids tro :/
  • joffan

    Modigt av dig att dela med dig av din historia. Vist det är ingen dans på rosor att vara småbarnsförälder. När jag fick min dotter mådde jag dåligt några veckor, jag älskade inte henne då. Men jag tog hand om henne av instinkt. Ju äldre hon blev ju mer känslor fick jag för henne. Nu älskar jag henne och är stolt att få vara mamma till min lilla 1åring. Dock har jag aldrig ångrat min dotter men hon är oplanerad. Har fått endel hjälp på olika håll som tex spädbarnsverksamheten och psykiatrin.

    Låter inte alls kul det där. Nu är det svårt att ge superbra tips då jag inte känner dig. Men kan gissa mig till att ni hamnat i en ond spiral. Nu spekulerar jag fram hur jag tror der kan vara.

    Du känner att det är jobbigt att vara mamma, fokuserar på dom tankarna, det tar energi att tänka negativt, du blir lite frånvarande, ditt barn älskar dig och behöver dig, barnet länner av att något inte stämmer och gör allt för att ha din uppmärksamhet och vill vara säker på att du älskar henne, barnet kanske inte fårctillräckligt mycket uppmärksamhet, eller saknae kärlek från dig, barnet gör saker den itne får eller beter sig på ett sätt som du upplever som jobbig för att hon känner att du ser henne då, du tycker det blir ännu jobbigare och får ännu mindre ork till att vara en bra förälder.

    Lever du med barnets pappa? Jag tycker du ska söka hjälp genom psykiatrin och även från socialen. Du behöver stöd. Du behöver få proffessionell hjälp för att ändra på ditt tankesätt alternativt placera om barnet. För gör du inget kommer det ikte bli bra för varken dig eller barnet.

  • plättarmedsylt

    Varför kan du inte duscha när barnet har somnat på kvällen?

  • Gizmo

    Men var är barnet när du arbetar heltid? Finns pappan med i bilden? 

    Tycker att du måste söka hjälp, varken du eller barnet verkar må bra. Ring BVC eller kommunen, du kan kanske få en stödfamilj?

    Har du eller barnet något funktionshinder? Verkar inte normalt att en 5-åring står och skriker när du duschar...

  • Bananböjaren

    Om banala saker som datorspel, serier och godis har högre prioritet än ditt barn får du väl adoptera bort det. Det finns många mera lämpade mammor som är ofrivilligt barnlösa och gärna tar ditt barn.

Svar på tråden Jag ångrar att jag blev förälder, trivs inte som mamma