Inlägg från: Skapare |Visa alla inlägg
  • Skapare

    Min pappa på 60 år blir extremt bakis. Vad kan det bero på?

    Kan bero på flera orsaker och det som nämnts som vi vet är att alla är olika och vissa tom saknar ett enzym som påverkar. Kroppsvikt ska inte spela någon roll egentligen då en överviktig på 140kg inte får hjälp av extra fett på kroppen till att ta hand om baksmällan.

    Det viktigaste är att förstå vad en baksmälla beror på vilket vi nyligen upptäckt. Alkohol är varken vätskedrivande och orsakar inte huvudvärk och uttorkning pga det. Rester av alkohol som passerar tarmarna orsakar läckage av tarmbakterier vilket orsakar influensaliknande symptom i kroppen som förklarar uttorkning, snurrighet, huvudvärk och vimsighet. Om din far har en läckande tarm sedan innan blir det här otroligt påfrestande för kroppen då han multiplicerar mängden som läcker ut tarmen när han dricker. Fullt friska och vältränade personer lider tyvärr utav detta också. Dagens syn på hälsokost innehåller otroligt mycket som påfrestar levern och en lever som är upptagen bortser från att rena biprodukter vilket leder till större stress på övriga organ.

    Jag, hårt tränande och "hälsosam" fick baksmällor som höll sig i 2-3 dagar hela livet tills jag ändrade min kost och livsstil till bla tarmarna och leverns fördel. Senaste högtiderna har jag fått i mig ofantliga mängder alkohol och var uppe 06:30 dagen efter som vanligt med samma energi mängd och humör som efter en vanlig dag. Det jag även gör är att minst en gång fastar 2-5 dagar med endast vatten eller lite socker/juice för hjärnans bästa, då fasta är det enda som snabbt rensar levern på allt överbelastande gift den renar. En Alvedon eller fel livsmedel kan ta levern dagar att rena.

  • Skapare
    cosinus skrev 2019-05-14 15:25:01 följande:

    Med risk för att det här inte stämmer men min bror säger följande (och jag har inte dubbelkollat det)

    Både min far, jag och min bror blir galet bakis. Pappa slutade dricka alkohol helt, jag och brorsan dricker ibland men båda mår ofta orimligt illa dagen efter.

    Till slut googlade då brorsan fram att alkoholen tydligen bryts ner i två steg. Om man har hyfsat snabb förbränning av det första steget men långsam av det andra får man höga halter av mellansteget och det gör en tydligen rejält illamående.

    Varken jag eller brorsan blir mer påverkade än andra men just bakisdelen är inte kul. Dricker jag lite vaknar jag typ 02 och är svinbakis, sen kan jag omöjligt somna om föränn typ 4 timmar senare för att det känns som jag ska dö under tiden. Mår illa, hög puls o s v. Om jag dricker mer sover jag längre men är ju då såklart ännu dödare när det väl slår till och då sitter det oftast i hela dagen.


    Det är helt korrekt om nedbrytningens 2 steg som är kopplat till genetiken hos olika människor men även här gör en renad lever en markant skillnad även om det inte botar er från baksmälla till fullo. När en lever är upptagen med tidigare gifter vi infört till kroppen kan den inte prioritera sekundära gifter och ge dem full fokus. Testa en vatten fasta 3-7 dagar med honung och vatten om det blir för tufft och se därefter hur hårt baksmällan slår efter en sup. Det var faktiskt svensk forskning som upptäckte det jag nämner i tråden.
Svar på tråden Min pappa på 60 år blir extremt bakis. Vad kan det bero på?