• Jw83

    Barnet i min mage har Downs syndrom. Vi måste avbryta graviditeten

    Praktisk58 skrev 2019-05-14 08:42:02 följande:

    Nu vet jag inte vad det var för andra missbildningar, men om barnet bara har Downs så kan barnet fortfarande få ett lyckligt liv. Kanske bara 20 år men den som har Downs är ofta lyckligare än andra barn.


    Helt fel. Barn och ungdomar går väldigt ofta på antidepressiva och ångestdämpande. Bland tonåringar med DS så har jag enbart mött ett fåtal som inte går på antidepressiva. Det är svårt att aldrig passa in, att aldrig kunna få barn, göra karriär, inte ta körkort eller ens köpa villa. Vissa kan inte ens åka buss eller laga middag självständigt. Tonåringar med DS tänker ofta på deras framtid.

    När man skriver '' bara ds'' så han man noll respekt för det lidande som DS ofta orsakar fysiskt och psykiskt.
  • Jw83
    Nathiis skrev 2019-06-13 21:08:02 följande:

    Det här var fan det dummaste jag läst på länge.

    Jag har en lillebror med downs syndrom och har varit aktiv inom FUB. Finns inga jag mött som är så glada, underbara och uppriktiga som barn, ungdommar och vuxna med downs. Ingen av de jag lärt känna, vilket är många iom fub, går på några anti depressiva mediciner, alla jobbar eller går i skolan, många har flick/pojkvänner, gör roliga saker på helgerna och lever livet till fullo.

    När man har så dålig insikt som du verkar ha så bör man inte yttra sig på det vis du gör. Usch.


    Jag har mycket kunskap och erfarenhet. Speciellt kring ungdomar med DS och deras psykiska hälsa. Jag känner väldigt många med DS och har pluggat många år. Hur vet du vilka i din omgivning som går på ångestdämpande och antidepressiva? Du vet bara att ingen berättat om det för dig. FUB är väl medvetna om den psykiska ohälsan hos dessa barn och jobbar mkt kring det. Konstigt att du missat det när du är så engagerad.

    Att man har en flickvän, går i skolan, ler och gör saker på helgerna innebär inte per automatik att man mår psykiskt bra. Det är farligt att inte uppmärksamma hur dessa barn mår. Ångest och mörka tankar kommer på nätterna, när domär ensamma med någon dom litar på eller kan visa sig i avvikande beteende.
Svar på tråden Barnet i min mage har Downs syndrom. Vi måste avbryta graviditeten