Forum Allmän debatt - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Skolavslutning - dåligt samvete

  Tis 14 maj 2019 14:51 Läst 0 gånger Totalt 36 svar
  Visar endast inlägg av Anonym (Bry) - Visa alla inlägg
  Anonym (Bry)
  Återställ
  Tis 14 maj 2019 14:51

  Varken jag eller min man kan komma på vårt barns skolavslutning. Min man jobbar själv som lärare och hans klass har avslutning samma dag, och jag har börjat nytt jobb veckan innan, vilket är ett vikariat jag hoppas kan ge fast anställning så jag vill inte ta ledigt det första jag gör. Har ordnat så barnets farmor kan gå på avslutningen men märkte han blev besviken över att vi föräldrar inte kommer så nu har jag dåligt samvete. Hur hade ni gjort? Försökt ta ledigt fast det bara är en vecka in på nya jobbet eller att barnet får förstå att det inte alltid blir som man vill? Nu säger han att det inte gör något men jag såg att han blev besviken först.

 • Anonym (Bry) Trådstartaren
  Återställ
  Tis 14 maj 2019 19:41 #11

  Ni har så rätt! Farmor kommer ju och han är stor nog att förstå att ibland kan man inte göra allt man vill. Men förstår klart han blir besviken. Känner jag måste prioritera möjligheten jag fått här.

 • Anonym (Bry) Trådstartaren
  Återställ
  Tis 14 maj 2019 19:50 #13
  Anonym (U) skrev 2019-05-14 19:45:43 följande:

  Du gör rätt. Barnets bästa i långa loppet är viktigast.

  Att det funkar bra med ditt vikariat och du får fast jobb gynnar ditt barn mer än att du går på skolavslutningen.

  Barnet kan vara besviken men ändå förstå varför.


  Precis så jag tänker. Han säger att han vill att jag kommer men att det inte gör något om jag inte kan. Känns som han menar det också. Blev nog större för att jag höll på och ojja mig. Rätt vettig unge jag har ändå :)
 • Anonym (Bry) Trådstartaren
  Återställ
  Ons 15 maj 2019 08:55 #23
  Anonym (qwerty) skrev 2019-05-15 08:38:41 följande:

  Haha, herre gud vad det daltas. Det måste väl ungarna lära sig att ibland går jobbet före. Det är väl bara att förklara och du verkar ju ha en vettig unge som du säger. Han dör inte av att bli lite besviken. Du har ju börjat ett nytt jobb för tusan, det är viktigt att ta sitt ansvar där och viktigt att du visar ditt barn det. Du är säkert en närvarande förälder alla andra dagar.

  Jag har också bytt jobb ganska nyligen och det innebär att jag måste ta ut semester för att vara med på skolavslutningen. Det tänker jag inte göra. Jag har inte hur mycket semester som helst och måste prioritera och de förstår det. Men jag har varit på alla tidigare skolavslutningar och jag är en otroligt närvarande förälder hela tiden. Mina barn kommer inte att ha traumatiska minnen av att jag inte kan vara med på skolavslutningen i år. 


  Nä du har rätt. Och hans farmor har ju tagit ut flex så hon kan gå med honom. Sen åker vi och äter och fikar när vi slutar är det tänkt. Gör väl detta till en större grej än det är då jag är en ganska ängslig person som lätt får dåligt samvete. Skönt att få perspektiv utifrån.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll