• Tue 14 May 2019 16:56
    1792 visningar
    36 svar
    +1
    36
    1792

    Skolavslutning - dåligt samvete

    Mina föräldrar var knappt med på en enda skolavslutning, av samma skäl som du är förhindrad nu.

    Kändes inte som en katastrof direkt, nästan skönt till och med.

    Du kan inte, det är inget att ha dåligt samvte över. Släpp detta.

  • Thu 16 May 2019 09:41
    #24
    Anonym (Olika) skrev 2019-05-14 19:52:58 följande:

    Tror att hur vanligt det är att föräldrarna är med beror på vart i landet man bor och hur skolan firar examen.

    När jag gick i skolan på 80-talet var det vanligt att föräldrarna var med. Men då var avslutningen alltid i kyrkan också. Barnen hade under flera veckor tränat på sånger som de skulle sjunga och det var högtidligt och vackert. Även om man var ateist.

    Även mitt barn hade sina avslutningar i kyrkan. Och det var fyllt till bredden. Och precis som vid bröllop, begravning och dop så ringde de i kyrkklockorna för att fira att sommarlovet började.

    Om barnet bara går ut 5an och någon annan släkting kan gå istället för er så tror jag inte det är någon större fara. Som andra sagt. Fira när ni kommer hem med fika, bio eller något annat trevligt.


    Jag gick också i skolan på 80-talet.

    Min bedömning är att det som oftast inte var mer än hälften av föräldrarna där + ytterligare några anhöriga (typ syskon, mor-/farföräldar e.t.c. vilket räcker gott för att fylla de lokaler som användes), någon gång kanske upp till 3/4, men kunde också vara färre.

    Det var nog också färre föräldrar med ju äldre barnen blev, med undantag för den sista skolavslutningen i grundskolan och gymnasiet.
  • Thu 16 May 2019 21:16
    #32
    Mrs Green skrev 2019-05-16 19:37:27 följande:
    När jag gick i skolan var inte heller föräldrarna med, men när min dotter gick upp till 5:an var vi med varje år. De hade uppträdanden med en massa sånger och dans och sånt som de övat på länge, då är det klart att de vill ha publik. Medan när jag gick i skolan så var det typ att rektorn höll tal, sen sjöng man Den blomstertid nu kommer och sen gick man hem :) då behövdes inga föräldrar. 
    Uppträdandena har nog komit av att fler föräldrar kommer.
Svar på tråden Skolavslutning - dåligt samvete